DANIJEL SRB POZVAO PRAVAŠE NA ZAJEDNIČKI IZLAZAK NA IZBORE

DANIJEL SRB POZVAO PRAVAŠE NA ZAJEDNIČKI IZLAZAK NA IZBORE

28. veljače, 2013.

daniel-srb-803649073c57a8874902d176bdaf1736 gallery single view

Na konferenciji  za novinare u Osijeku predsjednik HSP-a, Daniel Srb, žestoko je reagirao na probleme kojima su izloženi proizvođači mlijeka u Hrvatskoj, pogotovo u Slavoniji. U svom izlaganju napomenuo je da Hrvatskoj nedostaje 30-40% mlijeka iz vlastite proizvodnje i postavio pitanje kako to da Hrvatska izvozi mlijeko u BiH, a sama ga nema dovoljno.

“Vjerojatno se radi o tome da uvozni lobiji kojima nisu bitni hrvatska proizvodnja mlijeka i hrvatski proizvođači mlijeka, uvoze jeftinije mlijeko iz EU i samo ga transferiraju na tržište BiH”, rekao je Srb. Glavni problem je u upravljačkim strukturama koje vode hrvatsku poljoprivredu na čelu s Ministarstvom poljoprivrede i ministrom Jakovinom, kojem ispada puno jeftinije dopustiti uvoz nekvalitetnog mlijeka, nego plaćati poticaje hrvatskom seljaku.

Stoga HSP traži da zbog nesnalaženja Ministra i puno učinjenih pogrješaka na štetu hrvatskih seljaka – proizvođača mlijeka te zbog kompletnog urušavanja sektora poljoprivrede, ministar Jakovina podnese neopozivu ostavku i odstupi s dužnosti.

U drugom dijelu pressice, Daniel Srb pozvao je sve stranke koje su pravaške političke orijentacije da zajednički izađu na lokane izbore. HSP drži da je ovo povijesna prilika da zajednički ostvarimo najbolji rezultat do sada, te da nema potrebe rasipati pravaške glasove. Posebno je poslao poziv stranci koju vodi Ruža Tomašić da bez uvjetovanja, bilo osobnim, bilo sitnim programskim razlozima, pokrenemo priču o zajedničkom izlasku na izbore.

Pozivam Ružu Tomašić da primjerom pokaže da joj je stalo do pravaške sloge i prekidom suradnje s HDZ-om demantira javnu percepciju kako vodi stranku koja je nastala po diktatu HDZ-a te koju je osnovao i organizirao HDZ“, rekao je Srb.

Hrvatska stranka prava
Drago MarkovićT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code