DANI ORISA

DANI ORISA

22. listopada, 2012.

ca66c74d-5f9d-425a-85a3-d0168de87a95

U subotu, 20. listopada, u 10,00 sati, u KD Vatroslav Lisinski (Velika dvorana), Trg Stjepana Radića 4, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević  u ime Grada  pozdravila je sudionike i uzvanike na otvorenju Dana Orisa 12.

Dani Orisa – najveći međunarodni arhitektonski simpozij u ovome dijelu Europe, koji već tradicionalno okuplja regionalnu arhitektonsku scenu. Prvog dana dodijeljena je Orisova nagrada za izuzetan stvaralački doprinos arhitekturi studiju 3LHD za njihov projekt hotela “Lone” u Rovinju ostvaren prošle godine.

LHD arhitektonski studio iz Zagreba djeluje od 1994. kada su ga osnovali arhitekti Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić i Silvije Novak koji su u subotu primili Orisovu nagradu, pred više od dvije tisuće njihovih kolega iz zemlje i inozemstva, iz ruku visokoga pokrovitelja Dana Orisa hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića i Branka Vojnovića, vlasnika tvrtke Zagrebgradnja koja je ove godine sponzor Orisove nagrade.

Dvodnevni simpozij i ove godine suorganizirali su ORIS kuća arhitekture i tvrtka Arhitekst, a visoki pokrovitelji su ministarstva kulture te graditeljstva i prostornog uređenja, kao i gradovi Zagreb i Dubrovnik. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code