DAN NARCISA

DAN NARCISA

21. ožujka, 2013.

v3 narcise

Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna – Europa Donna Hrvatska u suradnji  s Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje organizira humanitarnu akciju „Dan narcisa“.  

Već 18.-tu godinu za redom organizira se ova humanitarna akcija. Tijekom „Dana narcisa“ prodaju se narcisi, koji su odabrani kao simbol proljeća, nade i novog života, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Moto ovogodišnje akcije je „Darujmo ružičasti život“. Sav prihod od prodaje narcisa iskoristit će se za kupnju aparata za jednokratno zračenje – linearnog akceleratora, kojim se uvelike smanjuje, čak 20-30 puta, emitiranje zračenja nad oboljelim, kao i tijek liječenja, a olakšava se i sam oporavak.

Centralno događanje povodom humanitarne akcije „Dan narcisa“ održat će se na Trgu Petra Preradovića 23. ožujka 2013., u vremenu od 09,00 do 15,00 sati, a dodatne istovrsne aktivnosti odvijat će se istovremeno na sljedećim lokacijama: Trg bana Jelačića, Glavni kolodvor, Trnjanska Savica – tržnica i Gradska četvrt Trešnjevka – Trešnjevački plac, jer je taj dan u cijelome svijetu posvećen oboljelima od raka dojke.

Gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić podržati će ovu humanitarnu akciju svojim dolaskom u subotu 23.ožujka, u 10,15 sati na Trg Petra Preradovića gdje je centralno događanje. T

8 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code