DAN GRADA ZAGREBA

DAN GRADA ZAGREBA

30. svibnja, 2013.

images

U povodu Dana Grada Zagreba i blagdana njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata, u petak, 31. svibnja, u 10,00 sati, zagrebačko izaslanstvo u sastavu: gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica Jelena Pavičić Vukičević i pročelnik za financije Slavko Kojić, položit će vijence i zapaliti svijeće kod Spomen-obilježja Glas hrvatske žrtve – Zid boli i Središnjeg križa na Mirogoju.

Nakon toga, u 11,00 sati, u Staroj gradskoj vijećnici, Ćirilometodska 5, održat će se svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba, na kojoj će gradonačelnik Milan Bandić uručiti Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama.

Tradicionalni gradonačelnikov svečani prijem za uzvanike i dobitnike Nagrada Grada Zagreba predviđen je u 12,20 sati, u palači Dverce, Katarinin trg 6.

Proslava Dana Grada Zagreba, kao i ranijih godina, završava euharistijskim slavljem koje će u Zagrebačkoj katedrali, u 19,00 sati, predvoditi kardinal Joachim Meisner, nadbiskup Kölna, u koncelebraciji sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem. Nakon mise, kreće procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata, od Katedrale, Bakačevom ulicom, preko Trga bana Jelačića, Radićeve do Kamenitih vrata. T

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code