DAN MLADOSTI: U Kući cveća nikad manje posetilaca

DAN MLADOSTI: U Kući cveća nikad manje posetilaca

26. svibnja, 2014.

kuca-cveca-josip-broz-tito-dan-mladosti-poseta-poplave-foto-dragan-kadic-1401061701-504501 Custom

BEOGRAD – Došli samo najodaniji.
Poplave koje su više hiljada ljudi u Srbiji ostavile bez krova nad glavom sprečile su jugonostalgičare iz Slovenije, Bosne i Makedonije i Crne Gore da, kao i svake godine, 25. maja odaju počast nekadašnjem predsedniku Josipu Brozu Titu.
Za razliku od prošle godine, kad je Kuću cveća na Titov rođendan obišlo 4.667 poštovalaca, ove godine ih je do 14 časova stiglo svega 1.590.

Tri štafete

Umesto punih autobusa posetilaca iz Slovenije i Makedonije, stigle su retke delegacije komunista, koje su na Titov grob položile tri štafete.
– Dolazim svake godine da odam počast predsedniku koji nam je omogućio da se besplatno školujemo, da radimo i lepo živimo. Od jedne plate sam s porodicom 15 godina uzastopce išao na more. Ni sada nisam u krizi, ali nezadovoljan sam što mladi nemaju posao. Teško mi je zbog njih – kaže Nikola Sjeničić (81) iz Alibunara.

Uporni prodavci

Isto poštovanje prema maršalu oseća i Gordana Jović iz Koceljeve i dodaje da kao Titova pionirka nijedne godine ne propušta da na Dan mladosti poseti njegov grob.
– U Titovo vreme imali smo 50 godina mira. Nije bilo gladi, siromaštva, bilo je posla, lečenje je bilo besplatno. Sad se u poplavama pokazalo da nijedna država bivše Jugoslavije ne može biti napredna bez bratstva i jedinstva i saradnje s drugim bivšim republikama – ističe Gordana.

Da se zaostavština bivše Juge može dobro unovčiti, najbolje znaju prodavci koji su juče posetiocima nudili Titove značke, knjige, zastave iz doba SFRJ, kape…
– Prodao sam četiri kape titovke za po 1.000 dinara i novine iz 1980. godine, koje su tada, kad je Tito umro, koštale četiri dinara, a sad sam za njih dobio 800 – kaže prodavac Vladimir Vignjević.

4 komentara

Uskoči u raspravu
  1. neveritas
    #1 neveritas 26 svibnja, 2014, 14:25

    tamo idu samo praznoglave budale, jer onaj pasji sin je zakopan tko zna gdje(to dobro znaju majstori manipulatori istinom)

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code