CIJENE VLAKOVA PREMA SJEVERU POLJSKE

CIJENE VLAKOVA PREMA SJEVERU POLJSKE

9. lipnja, 2012.

navijaci_gi

Prema prvim računicama povratna karta za odlazak u Poznan, gdje će se igrati protiv Irske i Italije stajati će od 1590 do 2350 kuna. Naravno, cijena ovisi hoćete li uzeti mjesto prvog ili drugog razreda ili ćete se odlučiti za spavaća kola. Nešto malo skuplje koštat će put do Gdanjska koji se nalazi dvjestotinjak kilometara sjevernije.

Pretpostavlja se da će hrvatskih navijača na svakoj utakmici u skupini na tribinama poljskih stadiona biti šest do sedam tisuća. Kud i kamo je to manje nego na prethodnim smotrama, svjetskoj u Njemačkoj 2006. godine i europskoj u Austriji 2008. godine.

Razlog nije niti u našem Savezu niti u turističkim agencijama, Uefa iz natjecanja u natjecanje daje za navijače reprezentacija sudionika prvenstva sve manje ulaznica. Zašto je to tako, lako je odgovoriti. U poplavi raznoraznih sponzora i korporacijskog poimanja nogometa na tribinama ima sve manje mjesta za navijače. Kolateralna žrtva takvog pristupa velikim natjecanjima upravo su oni koji žele pratiti i gledati utakmice svoje reprezentacije. Tu ni Hrvatska nije iznimka.

Mnogi drže da će iskreni zaljubljenici u nogomet krenuti u Poljsku bez ulaznice, sve kako bi tek osjetili draž ugođaja velikog natjecanja. Sjećamo se, primjerice, ugođaja prije utakmice Hrvatske i Turske u Beču, u četvrtfinalu Europskog prvenstva prije četiri godine u Austriji. Na taj dan u Beču je bilo stotinjak tisuća Hrvata po bečkim trgovima i ulicama, a tek njih 12 tisuća imalo je ulaznice za utakmicu.

Jedno je sigurno, odlazak vlakom u Poljsku na prvenstvo Europe može biti prava nogometna avantura, imali ulaznicu ili ne… T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code