CEDEVITINA ŠEĆERNA GROZNICA

CEDEVITINA ŠEĆERNA GROZNICA

3. rujna, 2014.

cedevita-secer

Poznato je da je šećer sve pristutniji u namirnicama koje konzumiramo. Telegraf se potrudio da vam prikaže koliko šećera ima u sokovima na rastvaranje, koji su nezaobilazni deo naše svakodnevnice.

Telegraf je odlučio da proveri koliko šećera ima u proizvodima koji čine našu svakodnevnicu. Ovo istraživanje je rađeno na osnovu podataka o šećeru na samom proizvodu, računajući da jedna kocka šećera ima težinu oko tri grama.

Evo koliko šećera ima u našim i vašim omiljenim sokovima na rastvaranje:

1. Multivita

U pakovanju Multivite od 500 grama ima, verovali ili ne 420 grama šećera! U jednoj čaši sa 250 mililitara vode ima oko 20 grama multivite, a 16 grama šećera.

2. Cedevita

Ni Cedevitu nije zaobišla šećerna groznica, pa u pakovanju od 1.000 grama imamo ni manje ni više 840 grama šećera. U jednoj čaši ovog napitka ima čak oko 17 grama šećera.

3. Cevitana 

Osvežavajuća Cevitana u svom pakovanju od 500 grama ima 430 grama šećera. Jedna čaša Cevitane s limunom ima oko 16 grama šećera.

4. Step sok

Step je jedan od najprodavanijih sokova kod nas u poslednjih dvadesetak godina. Kesica step soka na rastavaranje od 10 grama sadrži 2,92 grama šećera, što znači da 1.000 grama ovog napitka ima 292 grama šećera.

Posle svih ovih informacija nemoguće je da se ne zapitamo koliko zapravo šećera ima u svemu što konzumiramo svaki dan. Telegraf će i narednih dana nastaviti da vas informiše o svemu tome, a do tada – čitajte i ono pisano sitnim slovima!

Izvor: www.telegraf.rsT

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code