BRUKA: Nikolić i Bačević kriju kuće od države!

BRUKA: Nikolić i Bačević kriju kuće od države!

13. siječnja, 2014.

tomislav-nikolic-radomir-nikolic-milan-bacevic-kuca-vikendica-sava-1389399833-425713

Dokaz: Iako ih je foto-reporter Kurira još 2012. slikao kako sređuju i kose travu oko kuća na obali reke na Novom Beogradu, Nikolić i Bačević neće da priznaju da imaju ove nekretnine

BEOGRAD – Porodično i uživaju i zaobilaze zakon!
Predsednik Tomislav Nikolić, pored stana u Beogradu i kuće u Bajčetini, poseduje još jednu nekretninu – kuću u Beogradu, koju nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije!

Rasveta za predsednika

Kuća pored predsednikove, kako saznajemo, pripada njegovom sinu Radomiru, a u neposrednoj blizini vikendicu ima i ministar Milan Bačević, bliski prijatelj porodice Nikolić. I Bačević je takođe sakrio ovu imovinu od Agencije! Sve tri kuće nalaze se na obali Save. Nikolićeva kuća ima više od 100 kvadratnih metara, a oko nje je i veliki plac. U ovom delu grada, kod Bloka 45, vikendicu ima još nekoliko poznatih ličnosti, a izvor Kurira objašnjava da je predsednik ovaj ugođaj sebi priuštio još pre nekoliko godina. Ispred placa na kojem se nalazi kuća predsednika vidi se obezbeđenje.

– Toma ne odlazi često u vikendicu jer jednostavno nema vremena. Ponekad se okupe ovde porodično – dođe Nikolić sa suprugom Dragicom i njihov sin Radomir sa porodicom. Nikolić voli da bude u prirodi i uvek nešto raducka oko kuće, kao kad otputuje u Bajčetinu. Interesantno je da u toj ulici nije bila predviđena ulična rasveta, ali je uvedena zbog predsednika – kaže izvor Kurira.

Ipak, u predsednikovoj imovinskoj karti nema ni slova o ovoj kući! U izveštaju koji je podneo piše da ima 50 odsto udela u petosobnom stanu koji je kupio, da je vlasnik njiva, vinograda i voćnjaka, a prijavio je i platu od 150.000 dinara, kao i automobile „ladu nivu“ i „audi A6“.

Da kuća, bez sumnje, pripada predsedniku Nikoliću, najbolje dokazuje fotografija koju je Kurir objavio 31. maja 2012. godine, na kojoj se vidi predsednik Srbije kako u šorcu kosi travu u dvorištu. Na jednoj od fotografija vidi se Nikolić sa Bačevićem kako se druže po lepom sunčanom danu.

U Predsedništvu ćute

Kuće na obali Save puste, ali delovalo je kao da ipak neko svraća. Ispred kuće vide se baštenske stolice i sto, a na vodi mali čamac. Kako bismo dobili odgovor od Nikolića zašto kuću nije prijavio Agenciji, pozvali smo Predsedništvo, ali nismo dobili odgovor. Ni Nikolićev sin Radomir nije odgovarao na pozive i poruke, kao ni ministar Bačević. Podsetimo, protiv funkcionera koji nisu prijavili imovinu može biti podneta prekršajna ili krivična prijava, a zaprećena kazna je od šest meseci do pet godina zatvora, kao i automatski prestanak funkcije.

DOKAZ: Ada Međica 31. maj 2012. DOKAZ: Ada Međica 31. maj 2012.

Agencija: Nisu prijavili kuće

U Agenciji za borbu protiv korupcije rekli su nam da ni Nikolić, a ni Bačević, prema njihovoj evidenciji, ne poseduju nikakve kuće na Savi.
– Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić prema podacima iz izveštaja o imovini i prihodima, koje je podneo Agenciji 29. 1. 2010, 31. 1. 2011, 11. 7. 2012, 9. 1. 2013. i 27. 9. 2013. godine, kao ni Milan Bačević prema podacima iz izveštaja o imovini i prihodima od 29. 6. 2012, 13. 9. 2012. i 19. 10. 2012. godine, niti sa njima povezana lica, čiju su imovinu dužni da prijave (supruge), a i prema podacima koje je Agencija dobila od Republičkog geodetskog zavoda – nisu vlasnici nepokretnosti – vikendice na obali Save u Beogradu – stoji u pisanoj izjavi. Agencija navodi da ukoliko su „eventualno u toku prethodne godine funkcioneri stekli nove nepokretnosti“, rok za prijavu te promene je 31. januar ove godine.
– Ukoliko imate dokaze, molimo vas da nam ih dostavite. Imovinsko stanje predsednika Nikolića bilo predmet provere Agencije 2011, u vreme dok je obavljao funkciju poslanika. Proverom nije utvrđena nesaglasnost između prijavljenih podataka i stvarnog stanja – kažu u Agenciji.

Skupi placevi
ZA PARČE ZEMLJE POLA MILIONA EVRA

Za koliko evrića je Toma kupio plac i posle sazidao kuću, ne znamo, ali pogledali smo kako se kreću cene u oglasima. Samo plac na Novom Beogradu od sedam ari prodaje se za čak 500.000 evra.

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code