PISMO ANONIMNE HRVATICE: NEKA BUDE MIR

PISMO ANONIMNE HRVATICE: NEKA BUDE MIR

27. siječnja, 2012.

138898

Uživajmo u sportu!

Na adrese srpskih medija stiglo je pismo anonimne Hrvatice Ive u kojem se ona obraća onima koji razbijaju automobile hrvatskih registracija i povređuju decu, žene i muškarce:
„Poštovani pripadnici srpske nacionalnosti i oni koji se tako osećaju! Pustimo vreme koje je prošlo. Istoriju različito tumačimo, i šta sad?! Pomirimo se s tim. Idemo dalje, a imamo i sve pretpostavke da se slažemo.
Vaša zemlja je lepa, moja zemlja je najlepša i trebalo bi da ovakve sportske manifestacije gledamo kao priliku da se dobro najedemo, napijemo, međusobno upoznamo i posećujemo, a ne da pojedinci svojim nezrelim ponašanjem i odbijanjem prihvatanja odgovornosti u civilizovanom društvu stvaraju nepotrebne političke tenzije. Pustimo političare neka rade svoj posao, imaju ga veoma mnogo. I vaši i naši su se nakrali, pa nek nas ovi novo/stari sad vade iz g**ana.
Neka nam istorija ne pokvari sadašnjost. Život je kratak, ali ga mi kreiramo.
Uživajmo u SPORTU, hrani, piću i prilici da se družimo. Neka bude mir!
A vi, grupica koja ne zna da se nosi s frustracijama, nezadovoljstvom, imate potpuno pogrešne stavove ili ste samo loše nafurani, znajte da se ponašate u potpunosti nezrelo i pustite nas da živimo. Pod ‘nas’ podrazumevam i Hrvate i Srbe koji su normalni, dokazani ljudi. Veseli u duši i klasa optimisti“, stoji, između ostalog, u Ivinom pismu.
Borovčanin  apeluje
Najbolji srpski bokser Nenad Borovčanin u pisanoj izjavi obratio se sportskoj javnosti koja će u Areni podržati rukometaše Srbije u želji da se domognu finala na šampionatu Evrope. Kako napominje, uz podršku koju mu daje i proslavljeni plivački as Milorad Čavić, Srbija nije zemlja huligana, već istinskih ljubitelja sporta, ljudi čije srce i širina nemaju granicu. Borovčanin poziva da se aplauzom pozdravi intoniranje himne, da pobedi rukomet i sport.
Izvor:http://www.kurir-info.rs

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code