BRIJUNIMA ODOBRENO 6,5 MILIJUNA KUNA ZA KONZULTANTE

BRIJUNIMA ODOBRENO 6,5 MILIJUNA KUNA ZA KONZULTANTE

4. siječnja, 2014.

INVESTICIJSKI TSUNAMI S BRIJUNA foto

Vlada je dala na svojoj prvoj sjednici u 2014. godini suglasnost Nacionalnom parku Brijuni da plati konzultante u iznosu od od 6,5 milijuna kuna bez PDV-a koji će im do jeseni pomoći pronaći investitora koji bi otok Veliki Brijun trebao lansirati u svjetski vrh turizma.

Izabrana je kontroverzna  tvrtka Horwath i Horwath Consulting d.o.o. iz Zagreba  za kojom se vuku magloviti repovi financijskog poslovanja s HTZ-om i Raiffeisen Centrobank AG iz Beča. Navodno, kriteriji izbora bili su iskustvo, adekvatnosti plana, kvalifikacija i ponuđene cijene za lobiranje među investitorima. Vrijednost investicije kretat će se između 200 i 300 milijuna eura.

Sretnu novogodišnju vijest prvi je objavio na sjednici Vlade ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, a u izjavama su mu se pridružili premijer Zoran Milanović i ministar turizma Darko Lorencin. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Imamo Hrvatsku
  #1 Imamo Hrvatsku 8 siječnja, 2014, 09:24

  Ratomir Ivičić, zamjenik ministra turizma od 2000. do 2008.g., bio je ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni za koju je čak i slučajni premijer Zoran Milanović rekao da nalikuje austrougarskim ruševinama, da bi od od 2008. do 2013. vodio fantomsku tvorevinu Brijuni Rivijera. Drug Ivičić ovih dana užurbano traži kupce za devastiranu HOC Bjelolasicu. Ako ih ne pronađe, Bjelolasica odlazi u kontrolirani stečaj po tzv. „Žužićevom“ modelu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. broker
  #2 broker 5 siječnja, 2014, 10:24

  zar mi nemamo ekonomski institut ili tu čuvenu gospodarsku diplomaciju da za ovakve gluposti većim čobanima od nas samih moramo dati teško stećeno perje… ili je to pranje love koje eu dozvoljava?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code