BOŽIĆNI KONCERT ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

BOŽIĆNI KONCERT ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

17. prosinca, 2014.

Dan Zg 2010 filharmonija2 Custom
M
ladi bariton Leon Košavić i članice Djevojačkog zbora Zvjezdice pod vodstvommaestraLorisaVoltolinijaočekujuzagrebačkupublikunaBožićnomkoncertu u petak, 19. prosinca s početkom u 19:30 sati navelikojscenidvoraneLisinski.

Među mnoštvom blagdanskih zbivanja u kulturi Zagreba Božićni koncert Zagrebačke filharmonije pozicionirao se ipak kao iznimno i ne zaobilazno kulturno događanje za sve one koje vole zvuk tradicijskih božićnih pjesama u filharmonijskoj izvedbi.

Orkestar će ove godine izvesti i glazbeni ulomak iz popularnog Orašara. Stoga jer to je djelo u kojemu se svaki stavak ovog najprikazivanijeg za kojeg mnogi kažu i najljepšeg baleta, tako se savršeno uklapa u prosinačko doba, pa će  zato orkestar Zagrebačke filharmonije izvedbom 1. orkestarske suite za posjetitelje koncerta oživijeti ovu plesno-glazbenu bajku iz skladateljskog pera velikog Čajkovskoga. 

Zapravo to je programposeban jer će oduševiti publiku u dvoraniLisinski vrhunskomglazbomali i ubožićnupričuuvestiisve oneosobe kojeunatočukrašajimaokićenimulicamaipredblagdanskojvrevitajduhjoš nijestigaoobuzeti. Uz anđeoske glasove zagrebačkih Zvjezdica i sve primjetniji i raspoznajni bariton Leona Košavića, u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Lorisa Voltolinija, božićne pjesme dobit će jednu zamjetniju potpunoma drugačiju „notu“.  

Iz Zagrebačke filharmonije najavljuju svečanu glazbenu večer za dobro Božićno raspoloženje!Koncert se održava u sklopu filharmonijskog Bijelog ciklusa.

Etouz najavu Božićnog koncerta u Lisinskom izorkestra najavljujuZagrepčankamaiZagrepčanima da ćepotomza desetak dana uslijediti(30.prosinca 2014.)prigodanFilharmonijski bal–jer je to doček prije dočeka s izabranim plesnim partnerom – Zagrebačkom filharmonijom!

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code