BORCI ZA OVU DRŽAVU SE SRAME

BORCI ZA OVU DRŽAVU SE SRAME

28. srpnja, 2013.

Gianni-Nicchi 1537958c

Razlika između talijanske i naše mafije

 

Piše: Saša Radović

1992. godine, pomoćnik milanskoga Javnoga tužitelja, Antonio Di Pietro otkrio je da se državni novac ilegalno prebacuje u blagajnu Socijalističke stranke. Pokrenuta je akcija »Mani pulite« (čiste ruke). Uskoro se polovica članova talijanskog parlamenta našla pod istragom. Novac iz javnih fondova, te iz poduzeća kojima su viječnici povjeravali javne radove, nabavke i razne usluge, sve parlamentarne stranke koristile su za potrebe svojih dužnosnika (koje li sličnosti s Hrvatskom!).

Nakon polustoljetnog monopola na vlast, raspale su se, Kršćanska demokracija DC (pandan HDZ)  i Talijanska socijalistička stranka PSI (pandan SDP).  Tadašnji predsjednik talijanske vlade Benitto Craxi (pandan Sanader)  bježi u Tunis, gdje se teško razbolio i umro. Antonio Di Pietro stekao je golemu popularnost, te postao ministar i senator.

Razlika je što Ivo Sanader nije u Tunisu nego u Remetincu.

TALIJANSKA MAFIJA VOLI ITALIJU

No, jedna od razlika između Italije i Hrvatske koja daleko više zabrinjava misleći dio hrvatske javnosti je to što se talijanska vlast uvijek borila protiv mafije – a hrvatska vlast jest mafija. Još pogubnija razlika je što talijanska mafija voli svoju domovinu, a hrvatska vlast svoju domovinu – rasprodaje za Judine škude!

Talijanska mafija nastala je u 19. stoljeću kao organizacija talijanskih patriota za ujedinjenje i oslobođenje Italije. Hrvatska mafija nastala je 1990. godine i do danas isisala je veći dio kapitalnih resursa svoje domovine. No, posao nije gotov!

Rasap započet prije 23 godine ovih dana poprima zastrašujući oblik. Svi alati za totalnu rasprodaju suvereniteta i slobode hrvatskog bića ustanovljeni su i zakonski regulirani. Krenulo se u provedbu. Monstruozni Zakon o strateškim investicijskim projektima RH – planiran je za potpuno razvlašćivanje naroda od zemlje koju baštinimo (članak 18.). Uski krug novog političkog vala udbaško neoliberalističke provenijencije može otuđiti, prodati, prenamijeniti ili oduzeti bilo koju nekretninu ili prirodni resurs u vlasništvu države i dati ga u vlasništvo (!) pravne ili privatne osobe! Prodan je Koločep i neki otoci, slijede oni veći, Hvar, Mljet, obala, more, rijeke… Novi politički val predvođen premijerom Zoranom Milanovićem apstrahira i državne granice i nacionalni identitet. Idejni korijeni nalaze se u modelu Silvija Berlusconija i predsjednika Češke Republike Miloša Zemana. To je beskrupulozni grabež svih resursa domovine namijenjen uskom krugu elite. Primjena raspoloživih alata i sredstava reflektira se u apsolutnoj zaštiti svih vrsta bogaćenja bogatih, u oduzimanju posljednje kune gladnoj starici – i u raskošnom hedonizmu povlaštenih (model Zeman). Zrakoplovi, luksuzni mercedesi, putovanja, duga ljetovanja…

DRP PERIOD

Novi val korupcijom i prisilom (model Berlusconi) preuzeo je kontrolu i cenzuru medija. Rijetki uradci istraživačkih novinara mogu se naći na nekoliko slobodnih portala – no to su samo blagi isječci turbulentnih pomaka ka konačnom krahu hrvatske nacije u moralnom i materijalnom smislu.

Za provođenje konačnog rješenja – stvaranja bogate nadnacionalne i „naddržavne“ elite – određeni su učinkoviti egzekutori, Mladen Bajić, Slavko Linić, te skriven u pozadini i Tomislav Karamarko.

Hrvatski Joseph Fouché, Mladen Bajić, dokazao se u zločinima ratnog vihora, u Tuđmanovom „drp periodu“ i u novom udbaško neoliberalističkom valu. Za neupućene čitatelje treba spomenuti da je Fouché  bio ministar unutarnjih poslova kralja Louisa XVI., zatim ministar policije za vrijeme Jakobinaca, pa i onda nakon što je Napoleon srušio Jakobince.

Bajića zlobnici optužuju za ratne zločine u Lori, te za zaštitu zločinaca, ratnih i pretvorbenih profitera, kriminalaca i udbaških ubojica. Treba dodati da Joseph Fouché nije giljotiniran – a za Bajića se ne zna kako će završiti?!

Slavko Linić nije ništa manje ljigav. Bio je Titov pionir, zatim SKOJ-evac, pa dužnosnik SKJ, pa SKH., pa SDP – pa i ministar novog udbaško neoliberalnog vala. Zapetljao se s uništenjem riječke privrede i s kreditom u mega aferi Hypo. Zlobnici tvrde da Slavko fanatično proganja gladne starice i isto tako fanatično štiti hrvatsku pljačkašku elitu. Dok divljački proganja albanske i ine sladoledare, prodavače novina i bakice koje prodaju peršin, naš strogi i pravedni “tigar od papira” ne planira zakucati na vrata najvećih hrvatskih kompanija. Ni na kraj pameti nije mu pročešljati pobjednike „Imovinskog rata“ iz devedesetih, Todorića, Tedeschija, Vlahovića, Mudrinića, Vidoševića, Ergovića i dr. „koji nemaju nikakvih poreznih problema”? Za Linićev kraj ima nekoliko varijanata. Jedna od inih je dugogodišnji tretman u Vrapču.

Zadaća špijunčine Karamarka je hinjena kritika, a zapravo tiha podrška Triju fantasticus!

TRIO FANTASTICUS

O lideru novog vala Zoranu Milanoviću dovoljno je spomenuti ono što krije kao zmija noge, povlašteni kredit Ljubljanske banke brata Krešimira. Taj skromni kredit od 3,25 milijuna eura iz banke koja vodi debeli spor s Hrvatskom – navodno – zločesti brat (po dogovoru!?) ne vraća! Glupo bi bilo spominjati sukob interesa – poštenije je reći – kriminal! Ima toga još! S obzirom na to da je Zoran Milanović premijer, to je i novovjeka povijest Hrvatske.

Uz svu moguću i nemoguću toleranciju, može se zaključiti da je „Trio fantasticus“, duboko u pekmezu. No, dok traje, traje…

Usputno nabacani detalji i nekoliko primjera govore u prilog gornjem:

Emil Tedeschi i Zoran Milanović barem jednom tjedno zajedno ručaju u nekom od luksuznih zagrebačkih restorana. Mediji bruje o prodaji Podravke ovom SDP-ovom tajkunu. Nameće se aluzija na sastanke Zsolta Hernadija i Sanadera.

Novi val javno podržava tajkune, kriminal i korupciju, te 98 postotnu kriminalnu pretvorbu krilaticom „da neće ganjati vještice“ – iako nezakonita pretvorba ne zastarijeva. Krivce za pokradene milijarde i opljačkanu Domovinu aktualna vlast javno amnestira.

Na teret novog vala stavljena je i potvrda mandata Bajiću, nadvojbeno najvećem hrvatskom zlu, zaštitniku 98% pretvorbenog kriminala i zaštitniku klana udbaških ubojica. Kriv je za neprocesuiranje cijele privatizacije, zemljišnica, korumpiranog pravosuđa, ratnog profiterstva, kupovine diploma, otimačine, pranja novca i nestanak 30 milijarda eura iz države. Zaštita udbaških ubojica i njegov je zločin. Svojim programiranim nedjelovanjem najodgovorniji je za današnji kolaps države Hrvatske.

Zoran Milanović, s klanom i osobno, zauzeo se za zaštitu ubojstava i ubojica hrvatskih domoljuba agresivno gurajući Lex Perković u provedbu dva dana prije ulaska u EU.

Policijska uhićenja, obrade, pa brza puštanja, dokazuju da zakoni imaju rupe namjerno programirane za zaštitu kriminalaca. Pošteni ljudi gube volju za bitkom, kad uoče da je DORH karikatura tužiteljstva, a da sudovi prečesto štite elitu kriminala. Dok Srbija i BIH, svakih par dana uhićuju tajkune, bankare, suce, odvjetnike i članove elitnog dijela mafije – hrvatski zločinci mirno šeću parkovima svojih vila.

Hrvatski disident iz „olovnog doba“, dr. Tom Sunić piše danas o dragovoljcima: “ Izgleda da su se oni prevarili u adresi bojišnice 1991. Borili su se i ginuli za državu, koje se sada, kako god se uzme, moraju sramiti“. Znam da se barem jedan dragovoljac i časnik HV zaista srami! – a uvjeren sam da se i mnogi dragovoljci srame.

Kako dalje, što učiniti? Kad su u pitanju ekonomski interesi Bruxellesa, EU se poziva na svoj suverenitet. Kad je u pitanju lokalna korupcija, dižu ruke i govore „to je vaša stvar.“ Ne možemo očekivati pomoć izvana. Rješenja moraju doći iznutra, iz srži hrvatskog bića. Mora se dogoditi neki Ante Petrić (Antonio Di Pietro!) koji će pomesti lopove i ubojice.

I „Hrvatski trio fantasticus!“

Anno Dominus MMXIII. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ZAVNOH
  #1 ZAVNOH 8 kolovoza, 2013, 11:46

  U zraku, se sve više osjećam “Oluju II” … nekadašnji NOP & NOB.
  Ovaj put moramo biti temeljitiji u čisćenju svih vrsta mrzitelja Hrvatske.
  Pogotovo talijanskih i četnićkih petokolonaša u našim redovima.

  e bella ciao – svaka ti čast!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ivan Pauletta
  #2 Ivan Pauletta 1 kolovoza, 2013, 14:01

  Poštovani g. Saša Radović
  Vidim da vas je netko (nitko) usporedio sa mnom. To mi služi na čast. Časno je komunicirati s nekim koji svoje radove potpisuje, netko koji nije kukavica, koji se ne krije iza anonimnosti. Za razliku od anonimca koji zaslužuje samo prezir.
  Kukavički se skrivati iza anonimnosti može biti samo čin prljava nazadnjaka. Osoba nečasnih namjera i osoba sklona prevrtljivosti koja rado koristi skrivanje lica. Ako uopće ima lice. A ovih smo se individua naslušali i nagledali u ovim bajnim vremenima. Prije tvrdokorni komunisti, day after zadrti bogomolji. Nedavno “širitelji” bratstva i jedinstva, sada mrzitelji susjeda, a sve u ime “naše svete” vjere.
  Da sam vođa nekakve iredente to nisam znao, a još manje dotični zna što je Iredenta. Preporučam stoga da si pogleda rječnik Bratoljuba Klaića. Nadam se da ta individua zna tko je to.
  I još nešto, nepotpisani anonimac znači nula, u stvari dvije nule 00.
  Pauletta

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. zen
  #3 zen 1 kolovoza, 2013, 06:01

  Borg = UK & USA

  :))

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. zen
  #4 zen 31 srpnja, 2013, 11:49

  [quote name=”Pevec”]
  Pravima su dostavili podatke… Isto kao i za slučaj Daimler Benz?[/quote]
  U svakom slučaju – “ovo” će biti veeeliki test, za Bajića i Linića, od strane same USA.
  Nakon tog testa, biti će, za njih dvoje, – “palac prema gore ili dole” … baš kao nekada u starom Rimu. 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Sanja
  #5 Sanja 31 srpnja, 2013, 05:28

  Imamo mi svog hrvatskog Antonija di Pietra koji (ne)djeluje po naputku NWO-a … i izgleda da su mu ovdje, od svih vrsta kriminalaca, najmrži – ucjenivači.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. satori
  #6 satori 29 srpnja, 2013, 06:32

  Žalosno je čitati koliko se autor podvrgao utjecaju vođe talijanske iredente u Istri – Ivana Paulette. Isti stil pisanja, ista patetika, iz iste Premanture … poput trbuhozborca i njegove lutke.
  Degutantna je i oksimoronsko-shizofrena glorifikacija talijanske mafije uz istovremeno zazivanje hrvatskog Antonija di Pietra …
  Daleko je “sve to” od objektivnog čistog uma i spokojne duše.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Brahman
  #7 Brahman 28 srpnja, 2013, 22:33

  Tko je ono rekao: “Ne sudite, jer će vam se suditi”

  “Nekome” se ovdje već (nepravomoćno) sudilo sa dvije godine zatvora. Vrhovni Sud može tu kaznu odbaciti, smanjiti, potvrditi ili ju povečati.
  Imam utisak da taj “netko” ovdje radi u korist vlastite štete tj. veće kazne … možda ča i maksimalne.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Zvjezdana Hlad
  #8 Zvjezdana Hlad 28 srpnja, 2013, 10:57

  Fantasticno, Sasa. Jedino sam za Tedeschija mislila da je svoje bogatsvo legitimno stekao jer izgleda kao vrlo sposobni businessman.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code