BORBA PROTIV NERADA I JAVAŠLUKA

BORBA PROTIV NERADA I JAVAŠLUKA

11. svibnja, 2014.

zorana-mihajlovic-eps-kupovali-struju-foto-zorana-jevtic-1373536952-216187 Custom

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tokom nenajavljene kontrole radova na deonici budućeg auto-puta prema Crnoj Gori od Uba do Lajkovca, iznenadila je neradnike i zatekla skoro prazno gradilište. Ona je rukovodioce gradilišta upozorila na nedopustivost postojeće situacije u kojoj deonica duga svega 12,5 kilometara još uvek nije završena iako se gradi već duže od tri godine.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je na gradilištu zatekla svega nekoliko radnika i mašina izvođača – građevinskog preduzeća Putevi Užice i Planum. Ona je u razgovoru sa predstavnicima stručnog nadzora i izvođača radova konstatovala da kapaciteti nisu angažovani i da se ne radi onako kako bi trebalo.

Potpredsednica Vlade je rukovodioce gradilišta upozorila da se gradnja finansira iz budžeta Srbije i da svaki građanin ove zemlje plaća za tu deonicu. Mihajlović je poručila da će ona i resorno ministarstvo uraditi sve da se pomogne realizacija projekata i da se prevaziđu postojeći problemi. Ona je takođe ukazala da radnici na gradilištu nemaju šlemove niti drugu opremu predviđenu merama bezbednosti na radu i najavila da će građevinska inspekcija ubuduće to strogo kontrolisati širom Srbije.

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code