BOĆARSKA REPREZENTACIJA NAJUSPJEŠNIJA U POVIJESTI

BOĆARSKA REPREZENTACIJA NAJUSPJEŠNIJA U POVIJESTI

10. rujna, 2012.

0000000000431419

Osvojili su četiri odličja, od kojih ne da je samo jedno, već su čak dva zlatna, zbog čega je i Europsko prvenstvo u Pazinu dobilo epitet najuspješnijeg službenog međunarodnog natjecanja na kojem je Hrvatska ikad nastupila.

Na tome što je Hrvatska po vrijednosti osvojenih medalja nakon Italije najuspješnija zemlja EP-u treba zahvaliti prvenstveno dvojici naših junaka, zlatnima Anti Grančiću koji je naslov prvaka Europe osvojio u disciplini pojedinačno klasično i Leu Brniću koji se s istom titulom okitio u brzinskom izbijanju.

Pored dvije zlatne, Hrvatska je na EP-u osvojila i jednak broj brončanih medalja, Gianfranco Santoro i Roland Marčelja u parovima, a potonji zajedno s Brnićem i u štafeti. U obje discipline hrvatski su boćari ostvarili ono što se od njih u Pazinu i očekivalo.

Dvojica naših reprezentativaca na ovom su prvenstvu, na njihovu žalost, ostala bez medalja i u svojim disciplinama zauzeli šesta mjesta. Najiskusniji Jure Maglić podbacio je u ključnom susretu prvenstva, četvrtfinalu i protiv novog europskog viceprvaka Slovenca Tadeja Premrua ostvario svega 19 punata i oprostio se od medalje. Debitant Nenad Tadić sa 16 punata u polufinalnoj seriji nije se pak uspio probiti u finalnu, među četiri najbolja.

Premda je izbornik Celija u niz navrata isticao da ne priznaje podjele na stare i mlade, već da su rezultati jedini kriterij za ulazak u reprezentaciji, istaknimo na koncu i znakovit podatak, da su oba zlata u Pazinu osvojila dvojica najmlađih u hrvatskoj vrsti, 20-godišnji Brnić i 22-godišnji Grančić. To dosta govori samo po sebi.

IZVOR:(Kristijan KLARIĆ)www.glasistre.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code