BILOSNIĆEV KRIŽNI PUT U SPLITU I TRILJU

BILOSNIĆEV KRIŽNI PUT U SPLITU I TRILJU

7. travnja, 2014.

1. Naslovnica - Tomislav Marijan Bilosnić Križni put Custom

Križni put Tomislava Marijana Bilosnića u izdanju Naklade Bošković bit će pred Veliki tjedan predstavljen i izveden u Splitu i Trilju. U organizaciji Naklade Bošković i Kulturnog društva Trilj, Bilosnić će se sa svojim Križnim putom predstaviti u četvrtak 10. travnja , s početkom u 19 sati, u Gradskoj knjižnici u Trilju;  dok će se isti program, dan kasnije, u petak 11. travnja, također s početkom u 19 sati, ponoviti u Splitu, u maloj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa (Paštrićeva knjižnica).

U programu predstavljanja Križnog puta, uz autora Tomislava Marijana Bilosnića, sudjeluju dr. sc. Igor Šipić, dr. sc. don Josip Dukić i Zoran Bošković.

Bilosnićev Križni put nagrađen je 2010. godine na natječaju Pasionske baštine i Društva hrvatskih književnika, koje je ovu nagradu i utemeljilo. Po prvi puta ovaj Križni put izveden je na Prvom hodočašću hrvatskih studenata u svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, a što je priredilo četrnaest studentskih zavičajnih udruga, čiji su predstavnici sudjelovali na 14 postaja Križnoga puta, na tekst književnika Tomislava Marijana Bilosnića. 

 Za Bilosnićevo djelo Križni put rečeno je da slijedi Muku Kristovu kako je prikazuje franjevačka kristologija, opjevavši svih 14 postaja. Bilosnićev tekst Križnoga puta nudi izvrsnu mogućnost suvremenoga kazališnog uprizorenja u kakvu misteriju i martiriju. Zanimljivo je kako je Bilosnić i autor naslovnice knjige, kao i autor ilustracija Križnoga puta. Bilosnić je, naime, svoj Križni put i oslikao, pa se u ovome slučaju predstavlja istodobno i kao književnik i kao slikar.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code