BICIKLISTIČKA KARAVANA ZAGREB-MOTOVUN

BICIKLISTIČKA KARAVANA ZAGREB-MOTOVUN

24. srpnja, 2013.

 Bandić na biciklu -2

U prostorijama biciklističkog informativnog centra održana je konferencija za medije u povodu 1. biciklističke karavane koja kreće iz Zagreba do Motovuna s ciljem promocije biciklizma i Motovun film festivala.
Biciklisti, „ambasadori“, njih 20, krenut će 24. srpnja ujutro s Bundeka i u tri dana prijeći 318 kilometara, promičući kako je rekla predsjednica Udruge Moj bicikl Darinka Jug , ideje pozitive, kreativnosti i vožnje biciklom.
 
Gradonačelnik Milan Bandić podržao je ovu akciju i najavio da će nastojati ispratiti ambasadore i poželjeti im sretnu i sigurnu vožnju: Meni je žao što ne mogu voziti s vama do Motovuna. Ova akcija je hvalevrijedna jer promovira zdrav stil života, kulturu, turističke ljepote Zagreba i Hrvatske i ja vam na tome zahvaljujem. Grad Zagreb će uvijek biti na dispoziciji za ovakve i slične akcije. 

Ambasadori, različitih životnih stilova i dobi, ali svi zaljubljenici u film i biciklizam, odabrani su putem otvorenog i javnog poziva, i svi su prošli osposobljavanje za pružanje prve pomoći i servis bicikala.
Na ovogodišnjem, 16. po redu Motovun Film festivalu koji traje od 27. do 31. srpnja, prikazat će se 70-ak naslova iz cijelog svijeta od dokumentarnih do igranih, od kratkih do dugometražnih filmova, a kako je objasnila Paola Orlić, iz odnosa s javnošću festivala, jedini kriterij njihova odabira je da se inventivnošću uklapaju u slobodoumnu atmosferu festivala. 

Uz gradonačelnika, akciju su podržali i pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, te zamjenica predsjednika Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code