BESPLATNI IZLET VLAKOM U KOPRIVNICU

BESPLATNI IZLET VLAKOM U KOPRIVNICU

8. kolovoza, 2013.

koprivnica

Konac kolovoza obilježiti će nekoliko zanimljivih pivskih manifestacija od kojih bismo preporučili jednodnevni besplatni izlet u Koprivnicu uz degustaciju piva. Naime, izletnički vlak „Renesansni Pan express“ vozit će u subotu 31. kolovoza 2013. godine na relaciji Zagreb – Koprivnica i natrag na Dan otvorenih vrata pivovare Carlsberg Croatia –  Panonske pivovare i Renesansni festival.

 Izletnički vlak HŽ-a polazi iz Zagreba GK u 10,32 sati i dolazi u Koprivnicu u 11,32 sati. Za navedeni vlak prijevoz putnika je besplatan.

Pivovarci će putnike – izletnike vlaka  dočekati  s osvježavajućim Panom i Tuborgom te ih povesti u obilazak pivovare, kako bi im približili proizvodnju popularnog pića. Nakon razgleda pivovare putnici – izletnici biti će prevezeni na Renesansni festival koji okuplja oko tisuću originalno kostimiranih sudionika iz zemlje i inozemstva (Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Češke, Austrije, Njemačke, Rusije, Poljske).

Manifestacija počinje u 11 sati u središtu Koprivnice od kuda kreće povorka vitezova prema mjestu odvijanja manifestacije – renesansnim bedemima.

Osim u scenskim prikazima srednjovjekovnog života, posjetitelji će moći uživati i u okusima srednjevjekovnih jela koja će se spravljati na licu mjesta i to po izvornim receptima iz davno prohujalog vremena s kraja Srednjeg vijeka. Uz mesna jela od kopuna, vepra, divljači, naći će se i delicije od koprive, naoko neugledne biljke kojoj Koprivnica duguje svoje ime. 

Osim što će posjetitelji moći aktivno sudjelovati u postupku proizvodnje piva, moći će i kušati magični eliksir od hmelja i koprive.

Povratak izletničkog vlaka HŽ-a iz Koprivnice je u 21.08 sati sa dolaskom u Zagreb GK u 22,13 sati. T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code