BBB-i SE SJETILI I BIVŠE SUPRUGE ZORANA MAMIĆA

BBB-i SE SJETILI I BIVŠE SUPRUGE ZORANA MAMIĆA

7. travnja, 2014.

45a38b4e15182c2c24d4498a6a09c78f xxl Custom

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkog nasiljapromatrači HHO-a pratili su utakmice 29.kola Prve HNL, te su na temelju direktnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

LOKOMOTIVA – OSIJEK 2:1

Utakmica odigrana  4. travnja 2014., u 18:00 sati, na stadionu u Maksimiru, pred oko 600 gledatelja. Susret je protekao   u mirnoj i sportskoj atmosferi.

ZADAR – DINAMO 1: 2

Utakmica odigrana  5. travnja, u 19:00 sati, pred oko 2.000 gledatelja,  od kojih oko 150 pripadnika navijačke skupine Tornado (navijači NK Zadra), te oko 300 Bad Blue Boysa (koji sebe nazivaju navijačima GNK Dinamo).

Već na početku utakmice BBB započinju sa skandiranjem “HNS pederi nogomet ste sjebali” i to ponavljaju u više navrata, a u16. minuti višekratno skandiraju “Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje”.

Tijekom utakmice BBB izvjesili su dva manja transparenta veličine pola kvadratnog metra sa prekriženom glavom Zdravka Mamića te jedan veliki transparent veličine 1.5 x 1.5 metara. Zbog isticanja istih ovih transparenata Dinamo je nakon utakmice u Odesi kažnjen sa 10.000 eura budući da po Uefinim standardima isticanje ovakvih znakova predstavlja poziv na ubojstvo.

U 37. minuti stadionom odjekuje “I lancem, i kolcem, i bokserom u glavu, udari, razvali, za Dinamovu slavu”, a nakon toga navijačima NK Zadra skandiraju “Zadarske pičke”. U 45. minuti opet ponavljaju “Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje”  i “Zdravko Mamić ratni profiter”.

Prije drugog poluvremena kreću šovinistički, homofobni i seksistički izljevi divljaštva. Sve troje navedeno kažnjivo je po hrvatskim pozitivnim zakonima.

Od 49.  minute traje petominutno skandiranje BBB “Zdravko Mamić, srpsko kopile”. Nakon toga, ponovno oko 5 minuta skandiraju Zdravku Mamiću “Mi smo kanibali, ubit ćemo te, zaklat ćemo te, pojest ćemo te”.

Ovo besprimjerno vulgarno divljanje nastavlja se skandiranjem Zoranu Mamiću “Zoki, tko ti jebe ženu dok si na terenu!” A nakon toga pogrdno skandiraju na račun bivše supruge Zorana Mamića ”Vanja puši karu, nekom konjušaru”.

Ovo nezamislivo divljačko orgijanje Bad Blue Boysa trajalo je do 60. minute, kada  ubacuju u teren, na sjevernoj strani igrališta, 6 upaljenih baklji. U samom gledalištu aktivirano je  još 10-ak baklji i više dimnih bombi. Sudac je zbog dima i piromanskog divljaštva bio prinuđen zaustaviti utakmicu. U 64. minuti BBB skandiraju “Ale, ale, alo, jebi se Zdravko”.

U 66. minuti 4 dimne bombe, a u 69. jedna baklja, u 71-oj dvije baklje i 2 dimne bombe, a u 74. jedna baklja. U 80. minuti BBB više  puta skandiraju “Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje”.

Valja napomenuti da ni delegat, ni ostale službene osobe ,,nisu tijekom utakmice upozorili navijače na neprihvatljivost ovakvog navijanja, koje je izravno u suprotnosti  sa međunarodnim propoisima (UEFA) i hrvatskim zakonima o sprječavanju nereda na sportskim terenima, ali i s važećim Kaznenim zakonom. Primjećujemo da su neposredno uz navijačku skupinu BBB stajali  brojni specijalci koji nisu reagirali na njihovo divljanje pa se s pravom postavlja pitanje koja je njihova uloga na utakmicama, kad ionako tamo uglavnom statiraju, kao da se ova brojna kršenja zakona uopće ne događaju.

RIJEKA – HAJDUK 4: 1

Utakmica odigrana 6. travnja, u 15:00 sati, u Rijeci na stadionu Kantridi pred oko 10.000 gledatelja, među kojima je bilo gotovo 4.000 članova Armade, te oko 500 pripadnika Torcide, smještenih  u “kavezu” na istočnoj strani stadiona.

U 4. minuti odjekuje prasak jedne eksplozivne naprave na strani Armade, pa potom, u 14. minuti, još jedna.

U 16. minuti Armada pogrdno skandira Torcidi “Ubij, ubij tovara”, a u 18. minuti Armada skandira “Mrzim Dinamo, mrzim Hajduka”, da bi u 26. minuti uslijedilo ”Tovarske pičke”.

U 36. minuti Torcida pjeva “Šugava  Rijeko, puna si Srba, ne brini Riijeko, ima još vrba” (poklik iz vremena NDH “Srbe na vrbe”), što ponavljaju i u 73-oj.

U 42. minuti Torcida skandira “Riječki Srbi”, što ponavljaju i u 59.  minuti.

U 45. minuti, ujedinjeni u mržnji, Armada i Torcida skandiraju “HNS pederi, nogomet ste sjebali”

U 51-oj  Armada skandira “Tovarske pičke”, a potom, u 56-oj, aktivira topovski udar. u 62. minuti u publici Armada pali baklju i nekoliko dimnih bombi,  a Torcida dvije dimne naprave. U 65. Armada skandira “Tovarske pičke” a Torcida aktivira jedu dimnu napravu. U 69.minuti manja eksplozija, a potom u 74. topovski udar u 82. minuti Torcida skandira “Jebo vas Mamić” a Armada pali 2 baklje i 5 dimnih naprava. U 85.minuti pali jednu baklju, a u 87-oj Armada aktivira 3 dimne naprave.

 

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 5 kolovoza, 2015, 18:53

  Borci za bolju proshlost ignoriraju
  ___________________________
  ISTINU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ___________________________
  Navudreni snagatori
  ___________________________
  Ljubitelji prejednostavnih i
  ___________________________
  Naravno UZHASNO
  ___________________________
  Neizvedivih i nemashtovitih
  ___________________________
  Nochnih mora djece pokojnih
  ___________________________
  Zhele nastaviti borbu za bolju proshlost
  _______________________________
  Maldost im je SVIMA odgovorila
  _______________________________
  Aj chavela, DEGENERICI !!!!!!!!!!!!!!!
  _______________________________
  I odoshe preko GRANE
  _______________________________
  2100 …………..2.500 000
  _______________________________
  Plachi voljena zemljo

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code