BAHATA VLAST PROTIV STO TISUĆA OŽALOŠĆENIH U KOLONI

BAHATA VLAST PROTIV STO TISUĆA OŽALOŠĆENIH U KOLONI

22. studenoga, 2013.

 

 

vukovar sjecanje

Pismo Koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba

 

 

Napisali:Miljenko Bađun, tajnik  i Ivica Matošević, predsjednik

Je li vas sram zbog vašeg ega?

Je li vas koji ste na vlasti sram, jer niste imali ni snage ni volje priključiti se koloni sjećanja?

To nije trebao biti veliki napor poput onoga što ste ga odmah, istoga dana sjećanja, uložili da zajašite javne medije. Na javnoj televiziji govorili ste kako je vaša malenkost i svitica kolona, da je zapravo šteta što su bile dvije kolone. Vama nitko nije branio ući u kolonu sjećanja, to je priječio samo vaš ego! No, vi dobro znate da ste ovoga puta osjetili kako je to biti sam! To su svi vidjeli i u Vukovaru, a posredstvom medija to je vidjela i cijela Hrvatska. O tome svjedoče vaša izobličena lica koja smo jasno vidjeli opet posredstvom medija koje plaćamo. Vi niste imali snage priključiti se, kako Vukovarci kažu, najvećoj koloni sjećanja ikad, jer ste sa svojom bulumenticom (ovo nije deminutiv već količinski zbroj vas) odlučili ne hodati u koloni. U koloni su bili i bolesni, invalidi, stari i što je najljepše, puno mladih. Mi iz kolone sami smo platili svojim novcem taj put u naš Vukovar, a vas su vozili našim.

Vama je bilo ispod časti hodati na začelju te časne kolone, pa pobogu ljudi, valjda to znate, i promet staje dok pogreb ne prođe. U isto vrijeme dragi naši na vlasti, Žene u crnom su u središtu Beograda palile svijeće za opsadom zatočene Vukovarce, a štitila ih je srbijanska policija. Svaka im čast, to je bila hrabrost! Sutradan su došle u Vukovar i bile u društvu onih koji su izgubili najmilije!

Kažete kako je kolonu sjećanja izmanipulirala politika. Ne, dragi naši, vaša politika ju je zablatila. Vi koristite medije kako biste oblatili cijelu kolonu sjećanja u kojoj su bili branitelji, stvoritelji Hrvatske, roditelji poginulih, žrtve iz Domovinskog rata, mnogi domoljubi, iz cijele Hrvatske i inozemstva. Kažu da ih je bilo blizu sto tisuća. Vi, pače, vodite medijski, propagandni, može se reći i specijalni rat u javnim sredstvima informiranja protiv onih koji su bili u koloni sjećanja ove godine u  Vukovaru, protiv onih koji su sve što su najvrednije imali ponudili za Hrvatsku.

Nismo vas htjeli razdvajati u vašoj malobrojnosti i debljini obraza, ali premijer se opet potrudio da predvodi u svome samozadovoljavajućem cinizmu te je izjavio da je zabava završila, da su se ekipa i vikači razišli, a tišina se u koloni mogla rezati, a vi birani, izabrali ste gaziti ljudsko dostojanstvo svih sudionika u koloni sjećanja.

Dragi naši birani na vlasti, molimo vas shvatite i prihvatite za ubuduće da kada dolazite na obilježavanja datuma vezanih za stvaranje Hrvatske, datuma koji bolno podsjećaju na žrtvu i patnju, tada niste vi u prvom planu! Mi se tada ne želimo znojiti ili smrzavati slušajući vaše govore, tu želimo biti sabrani na molitvu za našu braću suborce i naše najmilije. Tada ćemo vas uvažavati kao institucije države nad kojom opravdano strepimo.

Možete li vi, tamo gore, to shvatiti!? Upravni odbor Koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba Miljenko Bađun, tajnik

mob 0951456109

Ivica Matošević, predsjednik T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jaooooo
  #1 Jaooooo 25 studenoga, 2013, 15:15

  Koja kolicina sranja, dajte nam svima ucinite uslugu i kolektivno se samoubijte. To je jedini nacin da se prestanete blamirat vise (a i sve nas kao naciju). Sto bi ono Maminjo rekao: PRESTANITE VISE LAGAT OVAJ NAPACENI NAROD! Pa samo idiot zesci pusi ove spike i ne kuzi sto se radi, a kolika god ta horda idiota bila velika (a zbilja jest), ipak su manjina. Ne mozete i necete pobijediti zdrav razum!
  Op.a. -mozda da uz dvojezicne ploce uvedemo i slikovne – da se i ovakvi poput autora teksta lakse snadju u zivotu. Sluzbeno pokrecem akciju: DAJMO DA RAZUMIJU, UVEDIMO SLIKOVNE PLOCE!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Namaste
  #2 Namaste 24 studenoga, 2013, 22:24

  Poštivanje DRŽAVNOG PROTOKOLA RH nije stvar razumjevanja, inteligentnih prema onima manje inteligentnima, već se radi o poštivanju ZAKONA RH koji vrijede za SVE građane RH (starije od 18 godina), bez obzira na njihov IQ.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. DI
  #3 DI 24 studenoga, 2013, 21:27

  Idi leći,da ne pišeš više gluposti.
  “Najveci izazov koji stoji pred inteligentnim ljudima je kako imati razumijevanja za one – koji to nisu…??”

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Sancho Pansa
  #4 Sancho Pansa 22 studenoga, 2013, 18:46

  BLOKIRANJE DRŽAVNOG PROTOKOLA u Vukovaru – bilo je ozbiljno kršenje Zakona RH koje će, kad tad, povući za sobom i adekvatne sankcije.
  Do “tada”, nek se budale vesele.
  Kaže se: čega se pametni stide – time se budale ponose, makar tako ugrožavali sebe i svoju obitelj.
  Zato ih i zovemo – budalama.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code