BABIĆ: SOROŠOVAC MATE GRANIĆ JOŠ NAMJERAVA POSTATI PREDSJEDNIK DRŽAVE

BABIĆ: SOROŠOVAC MATE GRANIĆ JOŠ NAMJERAVA POSTATI PREDSJEDNIK DRŽAVE

13. studenoga, 2020.

 

Piše: Antun Babić

Ljigavost, laži, sluganstvo, bolesnu ambiciju i prijetvorno domoljublje Mate Granića ne samo da sam osjetio, nego i skupo platio na vlastitoj koži u Ministarstvu vanjskih poslova od 1992. do 1994. godine, dok sam bio na dužnosti pročelnika Odjela za informiranje. Granić je postao ministar vanjskih poslova 1992. godine.

Iz meni tada nejasnih razloga, koji su danas sasvim razvidni, osobni liječnik Milke Planinc poduzimao je sve što je mogao da me izgura iz Ministarstva vanjskih poslova. U to vrijeme nije me mogao samostalno razriješiti, jer je predsjednik Tuđman visoko cijenio moj rani povratak u Hrvatsku 1990. godine, i moj rad kao prvog glasnogovornika MVP-a 1991. godine u onim teškim vremenima. Na tu dužnost postavio me osobno predsjednik Tuđman, nakon što sam morao, zbog udbaških ucjena i prijetnji Tuđmanu (što mi je Tuđman osobno rekao u kolovozu 1991.), iz iseljeništva i Hrvatske, dati ostavku na dužnost savjetnika za medije u Tuđmanovom uredu. O velikim sukobima s Granićem puno ću više objaviti u svojoj knjizi, koja će imati između 400 i 500 stranica.

Protiv Tuđmana

Ovaj sam uvod morao napisati zbog velikog broja mladih ljudi u Hrvatskoj, koji jako malo, ili gotovo ništa ne znaju o događajima u Hrvatskoj od 1990. do 1995., koje je često vodila i kreirala tada manje vidljiva ruka Udbe.

U intervjuu za televiziju Večernjeg lista Mate Granić  je otvoreno, gotovo s ponosom, progovorio i priznao da je bio (i ostao) veliki Sorošev igrač u Hrvatskoj. Naime, Granić je izjavio kako mu je nakon propasti na predsjedničkim izborima 2000. godine, globalist i neprijatelj samostalne hrvatske države multimilijarder George Soroš i dalje nudio da se kandidira za predsjednika Republike Hrvatske, a da će on (Soroš) organizirati svu potrebnu infrastrukturu (čitaj – novac i soroševske medije).

Osobno sam svjedok Granićeve bolesne ambicije već 1993./1994. da smijeni Tuđmana i postane predsjednik države. Naime, u to vrijeme imao sam nekoliko službenih posjeta SAD-u, gdje sam vodio razgovore u State Departmentu, Kongresu i s hrvatskim iseljenicima diljem Amerike.

Nakon povratka u Zagreb iz jednog takvog posjeta SAD-u, Granić me odmah pozvao na razgovor u njegov kabinet i otvoreno pitao: “Gospodine Babić, što kažu hrvatski iseljenici u Americi? Tko je među njima popularniji: ja ili predsjednik Tuđman?” Naravno, odgovorio sam mu da je i dalje predsjednik Tuđman daleko najpopularniji među hrvatskim iseljenicima. Takav moj rezolutan protuđmanov odgovor još je više uvjerio Matu Granića kako mora naći načina da me izgura iz Ministarstva vanjskih poslova, u kojem sam bio jedan od rijetkih povratnika iz bezkompromisno državotvornog i domoljubnog iseljeništva.

Zbog mojeg sukobljavanja s Granićem i bivšim jugoslavenskim diplomatima i novinarima (udbašima), s kojima se Granić okružio odmah nakon dolaska na dužnost ministra vanjskih poslova – meni su ti udbaši i bivši komunisti iza leđa dali nadimak “ustaša iz Australije”, što ja, naravno nisam bio. Posebno je neugodan bio Hidajet Biščević, koji je danas veleposlanik Hrvatske u Beogradu. Zamislite, koja slučajnost. Ali zato sam bio nepopustljiv hrvatski domoljub koji je 24 sata na dan, u Hrvatskoj i diljem svijeta, odlučno branio interese Hrvatske i hrvatskog naroda.

Kad se u budućnosti bude otvoreno i bez straha pisalo o ulogama Vladimira Šeksa, Budimira Lončara i Mate Granića u povijesnim vremenima Domovinskog rata, gotovo sam siguran da će Mate Granić biti razotkriven kao najveći negativac tog za hrvatski narod izuzetno opasnog povijesnog razdoblja. O Vladimir Šeksu i Budimiru Lončaru smo, manje ili više, već na početku stvaranja hrvatske države znali tko su i što su bili. Nažalost, Mate Granić se pokazao kao najlukaviji, najljigaviji i najpokvareniji političar iz tog vremena. Nakon što mu je nakon smrti postalo jasno tko je Mate Granić, i Franjo Tuđman bi, kad bi se digao iz groba, priznao da je Mate Granić, uz mnogobrojne druge neprijateljske igrače u našim redovima, bio njegov najveći kadrovski propust.

Najstroža cenzura

Osobno sam duboko uvjeren kako Mate Granić nije odustao od ambicije da postane predsjednik države. Ako može Biden sa 78 godina postati predsjednik najmoćnije države na svijetu, “zašto u tim godinama ne bih i ja postao predsjednik Republike Hrvatske”, razmišlja Mate Granić, dok po noći hoda po mirogojskom groblju i sklapa poslove ugovore: 50%  50%- 50%.

Dolaskom Soroševog prijatelja, sve više dementnog Bidena, na dužnost predsjednika Amerike, možda se i Mati Graniću, koji na sva usta hvali Bidenovu pobjedu na predsjedničkim izborima, ostvari životna ambicija da naslijedi dr. Franju Tuđmana na čelu države. “Ovi svi drugi između ionako su bili bezveznjaci i bezveznjakinje”, rezonira naš dragi Očenašek.

No mogu ja pisati i govoriti što god mi srce želi (ionako se na mene primjenjuje najstrožija državna i privatna medijska cenzure), Mate Granić i dalje, na najvišim razinama, iako iz sjene, radi svoj prljavi posao protiv hrvatskih domoljuba, hrvatskog naroda i hrvatske države.

Međutim, kao i svakom drugom političaru koji radi protiv svojeg naroda, i Mati Graniću će, prije ili kasnije, doći kraj. U njegovom slučaju taj će kraj donijeti biologija, osim, nedaj Bože, ako mu jedan dio svojih gena nije posudio udbaš Josip Manolić. T

 

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Pastor
  #1 Pastor 15 studenoga, 2020, 14:20

  jadna jadranka bago s njim…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 14 studenoga, 2020, 23:25

  TKO JE ANTUN BABIĆ??

  POŠTOVANI GOSPODINE ,ANTUNE BABIĆU,

  ČEMU TOLIKI TRUD I TOLIKE PISANIJE, POŠTOVANI ANTUNE, NA KOJE SAM MNOGIM,TAKVIM KAO VI ,UPRAVO NA OVOM UVAŽENOM PORTALU, ODGOVARAO ,DIJALEKTIČKO-MATRIJALISTIČKIM SPOUZANJNIM ČINJENICAMA, O TAKOZVANIM HRVATIMA U AUSTRALIJI ILI U BLAJBURGU ILI ,NA OVOJ NAŠOJ GEJI ,ALI UVJEK KAO STEŠPINČEVSKIM ZLOČINCIMA ,KOLJAČIMA I PLJAČKAŠIMA. U PRVOM REDU,VI NI ONI NISTE HRAVTI ,JER KROZ SVOJU POVIJEST NOSITE GENETSKU I ONU ANTROPOLOŠKU OZNAKU ,DA STE POTOMCI ALTAJSKO-MONGOLSKIH RATNIČKIH HORDI KOJE SU SE POTUCALE KROZ TRAJANJE RIMSKE IPMPERIJE I POVJESNIM ODREDNICMA SU SE NAŠLI NA DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA KAO NAJMANJE VRIJEDNE LJUDSKE SPODOBE ZA RIMSKU IMPERIJU ,JER IH TAKO PREDSTAVLJA STARI RIM ,I DAJE IM MJESTO ,PREMA NJIHOVIM ODREĐENJIMA, KAO RATNIČKO-PLJAČKAŠKIM HORDAMA DA SE NASELE NA GRANICE TE IMPERIJE KOJE SU NAJMANJE UGROŽAVANE ,ALI KOJE MORAJU IMATI I NEKU KONTROLU,PA UDOMLJENJE TIH RATNIČKO-PLJAČKAŠKIH ESKDRONA NEĆE BITI NA TROŠAK IMPERIJE JER SE NJIHOVA EGZISTENCIJA TEMELJI NA PRIKUPLJANJU DOBARA UPADIMA NA TERITORIJE SUSJEDNIH NARODNIH ZAJEDNICA PLJAČKAJUĆI IH I UBIJAJUĆI IH , JER JE TO BIO UVJET JIHOVOG OPSTANKA ,JER TI GEOGRAFSKI UVJETI NISU PRUŽALI NIKAVE UVJETE ZA RAZVOJ PROIZVODNIH , MATERIJALNIH SNAGA ,A ONE SU UVJET OPSTANKA I RAZVOJA JEDNE LJUDSKE ZAJEDNICVE DA RAZVIJAJU VLASTITE PROIZVODNE SNAGE KOJE SU U SVAKOJ DRUŠTVNEOJ ZAJEDNICI GARANCIJA ZA OPSTOJNOST I PROGRESIVNI NAPREDK.
  PA JE ZNANO DA SU NAŠI DINARSKI STANOVNICI SVOJU EGZISTENCIJU ,UVJEK TEMELJILI NA SLUŽBI SVIM VALADJUĆIM EVROPSKIM DINATSIJAMA KOJE SU IH IZNAJMLJIVALI ZA ZLOČINAČKE ČINE U SVRHU OSTVARENJA NEKIH TERITORIJALNIH ILI DRUGIJ POLITIČKIH CILJEVA ILI POTREBA.A TE DINSTIJE SU UVJEK BILE ,U PRVOM REDU,KATOLIČKE,U SLUŽBI RIMA ,ILI U SIMBIOZI RIMA KAO POKROVITELJA.
  PA SU SAD NAŠA ,JER SU NA NAŠEM TERITORIJU,TA ALTAJSKA RATNIČKA PLEMENA PROZVANA KAO HRVATI , A NIKADA NISU PRIPADALI ,NI GENETSKI,NI KULTUNO,NI TERITORIJANO UKLOPLJENI U ZAJDENICU HRVATSKIH ŽITELJA ,JER SU NA POSEBNOM ,IZOLIRANOM TERITORIJU ,TEŠKO PRISTUPAČNOM, ZA KOJE AUTOHTONI SLAVNESKI HRAVATI NISU IMALI NIKAVOG INTERESA , A CRKVA,ONA RIMSKA , IMPERIJALNA ,ZGRTAČKO-ZLOČINAČKA, IH JE KORISTILA ,PREKO STALEŠKE DRŽAVE ,VENECIJE, ZA UPADE U BOSNU NA TURSKI TERTORIJ ,A PRIJE TOGA DA IH DISIPLINIRA I ORGANIZIRA U NEKU ZAJEDNICU ,KAO RATNU ,ALI KRVOLOČNU ,POD KRIŽEM I MAČEM ,DA UPADAJU U TURSKU BOSNU,JER TAMOI ŽIVE KRŠĆANI ,ALI DRUGAČIJIH POSTULATNIH NAZORA ,KAO MANIHEJSKI KRŠĆANI.

  I TAKO SU NAŠI ALTAJSKI PLJAČAKŠI I UBOJICE,SA DINRASKI OSOJA I PRISOJA,NEKOLIKO STOLJEĆA SLUŽILI VENECIJU ,KOJA IM JE DALA HRVATSKI NAZIV, JER JE RIM STALNO PRISVAJAO TA PODRUČJA ,KONTRA ONOJ TAMO RASKOLINČKOJ, BRADATO ČETNIOČKO-KRVOLOČNOJ CRKVI NA ISTOKU.PA JE TA RAZBOJNIČKO-PLJAČAKAŠKA PLEMENA RIM POKSTIO NA ZLOČINAČKO-KATOLIŠTVO,SAGRADIVŠI IM I NEKE KAPEKLICE,IMENOVAO NJIHOVOG VOĐU ,KONJOKRADICU,KRALJEM I NAZVAO I H KRALJEVINOM.KAKVOG LI PARADOKSA ? NE PAMTI NIJEDNA DRUŠTVENA ZNANOST DA SE MOGLA USPOSTAVITI NEKA ZAJEDNICA KOJA BI IMALA I KRALJEVSKE ATRIBUTE ,OBZIROM NA TERITORIJ KOJI JE BIO VIŠE NEGO NEPRIMJEREN ZA ŽIVLJENJE ,OSIM ŠTO SU TO MOGLI ,U POSEBNIM UVJETIMA ŽIVJETI ALTAJSKO-MOMGOLSKA RATNIČAK PLEMENA ,KOJA SU SVOJU EGZISTNCIJU BAZIRALI NA PERMANENTOJ SLUŽBI RIMSKOJ CRKVI ZA PLJAČKU I TERORISTIČKE ČINE.
  PA U SLUŽBI VENECIJE ,KAO RATNIČKO-PLJAČKAŠKE HORDE ,PIŠE BOSANSKI KNJIŽEVNIK I POVIJESNIČAR , IVAN LOVRENOVIĆ,U SVOJOJ KNJIZI ,BOSNAKI HRVATI ,ČESTO SU UPDALI NA BOSANSKI TERITORIJ, DOPIRUĆI ,ČAK DO JAJCA I TRAVNIKA ,UBIJAUĆI TAMOŠNJE HRVATE, TURSKE KMETOVE ,KOJI SU SE TAMO NASELILI IZ HRVATSKE ,JER IM NA FEUDALNIM POSJEDIMA ZRINSKI I FRANKOPANA NIJE BILO EGZISTANCIJE,PA SU PRBJEGLI IZLAŽUĆI SE SMRTNOJ OPANOSTI.A U TURSKOJ BOSNI SU DOBILI IMANJE NA KOJIMA SU POSTALI SVOJI GOSPODARI ALI PLAĆAJU TURSKOJ VLASTI POREZE U NATURI.
  TAKO JE POVIJESNIČAR I KNJIŽEVNIK IVAN LOVRENOVIĆ, PRVI OTKRIO LAŽ O SPAŠAVANJU GOSPINE SLIKE IZ GORUĆEG SAMOSTANA I CRKVE U RAMI. NAPROTIVM, ALTAJSKI RATNICI ,ODNOSNO RAZBOJNICI SU POD ZAPOVJEDNIŠTVOM VENECIJANSKG PROVIDURA IVANA ZENA UPALI U RAMU GDJE SU MIRNO ŽIVJELI TAMOŠNJI KATOLICI ,IMALI BOLJE UVJETE ŽIVLJENJA NEGO NA KATOLIKČKO-VENICIJANSKOM ZAPADU I NIKAKO NISU PRIHVATILI BIJEG NA ZAPAD.PA SU ZATO DOŠLI KRVOLOČNI DINARSKI HAJDUCI, KOJI SE I DANAS KITE NEKIM SVOJIM PODVIGOM ,U SINJU, SPAŠAVANJEM GOSPE, KOJU SU TADA UKRALI ,POŠTO SU ZAPALILI CRKVU I SAMOSTAN U RAMI ,KOJU SU IZGRADILI TAMOŠNJI KATOLICI ,NARAVNIO UZ SVESTRANU POMOĆ TURSKIH VALASTI. DA BI SE TA ALTAJSKO-MONGOLSKA HORDA POHVALILA KAKO SU TURSKE VLASTI POSTROŽILI REŽIM ŽIVLJENJA SAMO KATOLICIMA I IZVRŠILI POKOLJ I PROTJERIVANJE TAMOŠNJIH KATOLIKA,ZAPALIVŠI IM CRKVU I SAMOSTAN,ZBOG ČEGA SU VENECIJANSKI KATOLICI,ALTAJSKI-KRVOLOČNI HAJDUCI PRISKOIČILI U POMOĆ I USPJELI ,POD CIJENU ŽIVOTA, SPASITI GOSPINU SLIKU, A RIM JE TAJ UPAD I PALJENJE CRKVE I SAMOSTANA,U RAMI,PREPISAO TURSKIM VLASTIMA PA JE RIMSKA CRKVA PROGLASILA ALTAJSKE ESAKDRONE SPASITELJIMA TE VAŽNE KATOLILČKE RELIKVIJE KOJA SE DO DANŠNJIH DANA LAŽNO PREDSTVALJA KATOLICIMA RIMSKE SLJEDBE.
  PO PROPASTI VENECIJE NAŠI ALTAJSKI KRVOLOČNI HAJDUCI NASTAVLJAJU ,PO ODLUCI RIMA, BITI ESKADRONI SMRTI ,SAD U SLUŽBI MARIJE TEREZIE ,PA HABZBURGA I NA KRAJU III REICHA, U STEPINČEVOJ KRVOLOČNOJ HORDI GDJE SU NAPRAVILI NEPAMČENE ZLOČINE NAD SVIM DRUGIM I DRUGAČIJIM ŽITELJIMA AUTOHTONE SLAVENSKE HRVATSKE.
  PA JE NEVJEROJATNO DA NAM SE JAVLJAJU POTOMCI TIH HAJDUKA ,KRVOLAKA ,KAO ŠTO JE I OVAJ POŠTOVANI ANTUN BABIĆ,KOJI SE TAKO DEKLARIRA , DA NAM PRIKAŽE ,KAKO SU TI IZBJEGLI POTOMCI, TIH KRVOLKA ,KOJI U GENIMA NOSE ALTAJSKO-KRVOLOČNE RATNIČKO- ZLOČINAČKE NAGONE, JER SU ONI NA STUPNJU,REKAO BI HEGEL, NESRETNE SVIJESTI, JER NIKADA NISU PRI SEBI NI PO SEBI,JER JE NJIHOV RAZUM UVJEK SPREMNA NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKE HUMANOSTI .PA NAM POŠTOVANI ANTUN BABIĆ ,PIŠE HAJDUČKE DAVORIJE O TIM POTOMCIMA U AUSTRALIJI KAKO SU POSTALI PAMETNI I DOBRIM KATOLICIMA STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA ,SPREMNI OPET UZETI SRBOSJEKE ,A DANAS I HRVATOSJEKE I KRENUTI STOPAMA SVOJI PREDAKA ,PRAVITI POKOLJE U KRVI DO KOLJENA.A TAJ POŠTOVANI ANTUN BABIĆ JOŠ DO DANAS NIJE ILI NEĆE NAUČITI U POVIJESNIM DOKUMENTIMA ,DA SU TI AUSTRALSKI ,HIBRIDIZIRANI, STEPINČEVI HRVATI POTOMCI GENETSKIH ZLOČINACA,STEPINČEVIH HOLOKAUSTSKIH HORDI ,ČIJE SMO PRETKE S PUŠKAMA POBJEDILI U II SVJETSKOM RATU I MNOGE OSUDILI NA KAZNU ZA CRNU RUPU, A MNOGE NA KORISNI RADA ZA ZAJEDNICU.
  PREMA TOME NJIHOV UGLED U AUSTARLIJI ,ILI BILOGDJE NA KRVOLIČNO-ZLOČINAČKOM KATOLIČKOM ZAPADU, MEĐU TAMOŠNJIM KATOLICIMA,MOGU IMATI KAKVE GOD ONI MISLE PLEMENITE ODNOSE, NEKA IH PODIJELE SA SUSJEDNIM PLEMENIMA ABORIDŽINA ILI ONOM JUŽNOAMERIČKIM GAUČIMA. A POŠTOVANI BABIĆ BI MORAO NAUČITI ISTINU O STEPINČEVSKOM HOLOKAUSTSKOM POHODU U SLUŽBI III-ĆEG RECHA I RIMSKE CRKVE DOGOVOREN RIMSKIM KONKORDATOM,1935 GODINE , IZMEĐU HITLERA I VATIKANA O PREUREĐENJU KATOLIČKE EVROPE ,ISTREBLJENJEM SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH, U ČEMU SE CRKVA U HRVATA ,POD VODSTVOM SVOGA EGZARHA ,STEPINCA,PRIMILA SVOJSKOG POSLA ČIŠĆENJA HRVATSKOG TERITORIJA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH. I NARAVNO ,TKO BI DRUGI I BIO SPOSOBAN GENETSKI I FIZČKI OČISTITI TU HRAVTSKU OSIM ALTAJSKO-MONGOPOLSKIH RATNIČKIH HORDI ,KOJI SU POSTALI PROFESIONALNI UBOJICE ,PALJAČAKŠI I OKUPATORI. A NAŠ POŠTOVANI BABIĆ,NEĆE ILI NE MOŽE SVATITI DA SU AUTOHTONI SLAVENSKI HRVATI I SVI DRUGI I DRUGAČIJI,KOJI SU SA NJIMA ŽIVJELI U ZAJEDNICI, MORALI UZET PUŠKE I PROTJERATI TE HAJDUČKE HORDE STEPINČEVIH KRVOLAKA. A MOGLI SMO IH TAKO USPJEŠNO POBJEDITI JER JE NAJVEĆI, AKO NE I APSOLUTNI DIO GRAĐANA HRVATSKE UDRUŽIO SE U OSLOBODILAČKI RAT I POBJEDIO TAJ ZLOČINAČKI,STEPINČEVSKI KRVOLOČNI ŠLJAM.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Rafael
  #3 Rafael 14 studenoga, 2020, 13:26

  Poštovani, …o ljigavosti Mate Granića govorio je ,upozoravao pa i opširno pisao u vremenima dok je bio “aktivan u politici“ gospodin Hrvoje Šošić ,politički zatvorenik,častan i osvjedočeni domoljub bez petlje na jeziku( 3knjige-naziv“Očenašek“).Osobno sam slušao njegov vapaj za pomoć razotkrivanja tog podlog i bolesno ambicioznog nadasve nemoralnog monstruma ,ali u to vrijeme nitko u okruženju onih koji su to mogli(naročito unutarHDZ-a ) ,trebali ,a i morali prozvati tog ljigavca i podržati Dr. Hrvoja Šošića , čak što više protu-napadi udbaša htjeli su od njega učiniti političkog redikula ,kako bi ublažili njegove napade na Granića . Toliko ,nakon što se netko ponovo sjetio o tom ljigavcu progovoriti ,ali ne i činiti konkretne poteze da se javno raskrinka takav čovjek , koji još uvijek dobiva prostor relevantnog političkog komentatora , pa čak uspije obmanjivati širu javnost o bliskosti predsjedniku Tuđmanu – svojim tihim glasom i zvučnim lažima za sve one koji ga poznaju !

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code