‘AUTSAJDER’ MILOŠEVIĆ POBJEĐUJE U NAŠOJ ANKETI

‘AUTSAJDER’ MILOŠEVIĆ POBJEĐUJE U NAŠOJ ANKETI

15. svibnja, 2012.

 

Domagoj_Ivan_Milosevic_u_Stonu
Na portalu Tjedno prikupljeno više od 32000 glasova

Piše: Franjo Dobrović

Kako se primiče dan 15.Općeg izbornog sabora HDZ-a, kada će glavna oporbena stranka dobiti predsjednika i novo vodstvo, nervoza među predsjedničkim kandidatima raste progresivnom brzinom. Pogotovo u trokutu Karamarko – Milinović-Kosor, gdje su rukavice već odavno skinute, a  udarci koji se razmjenjuju u kampanji,  uglavnom su prljavi i ne zadaju se iznad stola šakom, nego isključivo ispod stola nogom u cjevanicu. A otkako su svi vodeći mediji za glavnog favorita na izborima za čelnog čovjeka HDZ-a  proglasili Tomislava Karamarka, čini se, da su se ostali kandidati, po ‘slili zakona’ ujedinili u napadima na njega. Ponajprije se to odnosi na Zdravka Milinovića i Jadranku Kosor, koji su oštricu svojih napada s predumišljajem usmjerili na bivšeg ministra policije i čelnog čovjeka SOA-e, procijenivši da bi on mogao biti najopasniji pretendent na vrući predsjednički stolac.

 

BAUK KARAMARKA KRUŽI HDZ-om

Tako aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor polako i temeljito otkriva sve Karamarkove slabe točke, od političkog licemjerja i dvoličnosti, pa sve do optužbi za njegovo svojedobno transferiranje Haagu transkripata s Pantovčaka, dok je predsjedničku dužnost obnašao Stipe Mesić, zbog kojih danas hrvatski generali Gotovina i Markač, čame u tamošnjem zatvoru.  Ipak najglasniji i najgrlatiji u tim napadima na bivšeg Mesićeva bliskog suradnika Tomislava Karamarka je svakako Darko  Milinović, koji je osjetio da bi upravo Karamarko mogao biti njegov najveći konkurent s obzirom da njih obojica ciljaju na isto biračko tijelo a to je onaj desni korpus HDZ-ovih glasača.  Milinović se ne libi otvoreno reći da je Karamarko tri puta izdao HDZ, a kruna te izdaje je priklanjanje Mesiću kada je ovaj najviše blatio prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i o njemu pričao neukusne i krajnje degutantne viceve dok je ovaj ležao na samrtnoj postelji u KBC Dubrava u Zagrebu. Milinović smatra da je, najblaže rečeno, licemjerno Karamarkovo pozivanje na Tuđmana, jer ga je upravo on u paketu s Mesićem i prvi izdao. Vjerojatno slično razmišlja i ženski dio obitelji Tuđman, supruga Ankica i kći Nevenka, koje su otvorenu potporu za predsjednika HDZ-a dali  Milanu Kujundžiću.

 

TKO BI GORI SAD JE DOLI

Što se tiče  Domagoja Miloševića stječe se dojam kako je on najveći autsajder u ovoj utrci bar ako je suditi ne samo po medijskim analizama i raznim anketama nego i kladionicama. No, za razliku od brojnih drugih istraživanja javnog mnijenja prema  anketi našeg portala Tjedno upravo Domagoj Milošević  uvjerljivo pobjeđuje na izbornoj skupštini HDZ-a 20. svibnja ove godine. Od preko 32 000 glasača na našem portalu  Domagoju Miloševiću je njih preko 11 500 dalo svoj glas. Odmah iza njega slijedi Tomislav Karamarko s preko 8800 osvojenih glasova, slijede Darko Milinović  s preko 8400 glasova, Milan Kujundžić s preko 3000, a na samom začelju nalazi se Jadranka Kosor s jedva skupljenih preko 100 glasova. Naravno da tu izuzimamo Prgometova 93 glasa koji se u Kujundžićevo ime odrekao svoje kandidature za predsjednika HDZ-a.  Možda, u nekim drugim okolnostima anketu našeg portala ne bi ozbiljnije tretirali da se ne radi o respektabilnom broju glasača, ali i činjenici da u toj anketi premoćno vodi upravo jedan od najvećih autsajdera u svim ostalim anketama i kladionicama. Dakle za Miloševića bi se, bar što se naše ankete tiče, mogao primijeniti onaj čuveni Gundulićev stih ‘tko bi gori sad je doli a tko doli gori ustaje’!

 

NAJBRŽI PRST

Dakle, ako bismo proanalizirali rezultate naše ankete u kontekstu drugih  anketa kao i političkih analiza i predviđanja onda bi zlurad netko  mogao  zaključiti da Domagoj Milošević u svom izbornom stožeru ima najviše ‘najbržih prstiju’ , koji ništa ne propuštaju slučaju pa tako ni izbornog pobjednika našega portala.  No, s druge pak strane, ako je tomu tako, postavlja se pitanje, kako Miloševićev izborni stožer na čijem se čelu nalazi prekaljeni Miroslav Kovačić, inače blizak suradnik čuvenog spin doktora Ratka Mačeka, nije uspio i u ostalim medijima Miloševića prometnut u favorita a ne izbornog autsajdera.  Stoga Miloševiću u prilog ide i činjenica da od početka veljače pa sve do 19 svibnja, dakle više od dva i pol mjeseca, i ostali stožeri predsjedničkih kandidata imali su i još uvijek imaju jednake šanse sudjelovati u glasanju i na taj način pokušati promijeniti konačni rezultat naše ankete. A koliko je ona pravi odraz snaga unutar glavne oporbene stranke  znat će se 20. svibnja na stranačkoj izbornoj skupštini  kada će se među pet kandidata izabrati novi predsjednik ili predsjednica  HDZ-a. Ma tko to bio ostaje činjenica da je u našoj anketi sudjelovalo preko 32 000 naših čitatelja, što je vrijedno svakog spomena, koji su dali truda te  svoj  glas poklonili svom kandidatu. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Sir Oliver
  #1 Sir Oliver 18 svibnja, 2012, 14:01

  Domagoj Milošević – ako je vjerovati Državnoj reviziji, u tvrtci koja proizvodi vatrogasne aparate izgorjela je ni manje ni više nego knjiga dioničara. Nakon čega Milošević postaje vlasnik te tvrtke. A službena plaća prije postanka potpredsjednika vlade bila je 9.000 kuna u toj tvrtci. I na sebi ima još 14 stanova prijavljeno, što je principu jedan skandal. Uostalom, učlaniti se u jednu stranku te sa godinu dana već htjeti biti predsjednik te iste stranke pokazuje svu karakternu gramzivost. A inače na mjestu potpredsjednika Vlade nije poznata niti jedna ozbiljna promišljena inicijativa koja bi bila korisna za Republiku Hrvatsku.Što bi taj čovjek tek bio, kada bi dobio stvarnu vlast?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Milka
  #2 Milka 18 svibnja, 2012, 08:19

  Da,malo čudan i isforsiran pistup.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. miki
  #3 miki 18 svibnja, 2012, 08:00

  vidi se da navijate za njega, samo o njemu pišete

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. haloooo
  #4 haloooo 18 svibnja, 2012, 07:37

  milošević nije autsajder, on je favorit, pobjednik bez obzira na glupu anketu

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. marin
  #5 marin 18 svibnja, 2012, 07:36

  Domagoj Ivan Milošević je uspješni gospodarstvenik. HDZ na čelnim pozicijama stranke treba upravo takve mlade i sposobne ljude kojima javnost vjeruje i koji će radom i vjerodostojnošću vratiti HDZ na čelo Hrvatske

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. leonarda
  #6 leonarda 18 svibnja, 2012, 07:36

  HDZ na ovim izborima ne bira samo predsjednika, nego i budućeg premijera. Milošević se može ravnopravno suprotstaviti Milanoviću na parlamentarnim izborima i pobijediti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. roberto
  #7 roberto 18 svibnja, 2012, 07:35

  Samo osoba uz koju se ne vežu crni fondovi, malverzacije i afere ili ratni zločini može vratili ponos HDZ-u, njezinim članovima, i građanima Hrvatske. A ta osoba je Domagoj Milošević.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. mayer
  #8 mayer 17 svibnja, 2012, 06:23

  nek bude bilo tko samo ne sijeda glava tj. ogledalce ogledalce kazi mi tko je najlijepsi na svijetu? ili degutantni poklopac svemu u Hdz u i Vladi zadnjih 8 godina….gubitnica a Cirina velika ljubav.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code