ATIFETE JAHJAGA O BRISELSKOM SPORAZUMU

ATIFETE JAHJAGA O BRISELSKOM SPORAZUMU

21. svibnja, 2013.

atifeje jahjaga FOTO

Predsednica Republike Kosovo u južnom delu Kosovske Mitrovice rekla da je postignuti sporazum Srbije i Kosova u Briselu koristan za sve građane. Ona je dodala da je sporazum sveobuhvatan i da će njegovim sprovođenjem strane u potpunosti ispuniti svoje obaveze.

Jahjaga je na svečanosti povodom godišnjice rada Administrativne kancelarije Vlade Kosova u Kosovskoj Mitrovici, ocenila da je Briselski sporazum svojevrstan doprinos miru i stabilnosti u regionu.

“Ovim sporazumom nema gubitnika, svi smo dobitnici. Jedino na ovaj način možemo izgraditi svetliju budućnost”, poručila je kosovska predsednica.Ona je dodala da je sporazum sveobuhvatan i da će njegovim sprovođenjem strane u potpunosti ispuniti svoje obaveze.

Jahjaga je naglasila i da bi održavanje lokalnih izbora tokom ove godine u svim opštinama na Kosovu, uključujući i one na severu, obeležilo okončanje jednog poglavlja prošlosti i otvaranje nove evropske perspektive saradnje i razumevanja. Kosovska predsednica je dodala da evropski put nema alternativu za zemlje i narode u regionu.

Izvor: www.e-novine.com

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code