ŽAPCI SPAŠENI OD UTAPANJA

ŽAPCI SPAŠENI OD UTAPANJA

29. kolovoza, 2013.

mladost olympiacos6-220409
Mladost samo igračima duguje 11 milijuna kuna

 

Piše: Željko Krznarić
Govoreći o financijskom restruktuiranju Mladosti, direktor kluba Tomislav Družak je rekao da je uprava napravila dva dokumneta koja čine temelj rekonstruiranja. Najveći vjerovnici Mladosti su igrači. Dug prema igračima čini oko 11 milijuna kuna a upravo su igrači ti koji žele preuzeti na sebe teret rekonstruiranja, kroz otpisivanje nekih potraživanja. Drugi vjerovnici kreditori od kojih također očekuje da se odreknu dijela svojih poraživanja. Treća grupa vjerovnika su mali dobavljači ali njihova su potraživanja vrlo mala.
-Ono što je važno reći, nemamo prema državnim institucijama nikakvih dugovanja. Istina je da se bez pomoći grada ništa ne bi moglo napraviti, ali da ne bi ispalo da će sav teret stabilizacije podnijeti građani Zagreba, jer i mi ćemo svojim aktivnostima te traženjima novih sponzora. Sigurno je da je klubu ovakvog formata nedostajao do sada jedan kvalitetan marketing i PR, pa će se na tome poraditi, a u planu je i otvaranje fan shopa. Financijski plan kluba je predviđen za četiri godine i teče od rujna ove godine i traje do rujna 2017.  i u tom razdoblju bi trebalo klub dovesti do pozitivnog poslovanja-izjavio je Tomislav Družjak.

 

BORBA ZA TREĆE MJESTO

Prvih šest mjeseci će biti od vitalne važnosti jer će dorediti sve druge daljnje aktivnosti. Sportski direktor kluba Boško Lozica je rekao da je vrlo ponosan što uz Pavića, Milakovića momčad Mladosti čine zagrebački dečki koji su ponikli u Mladosti.
-U posljednje četiri godine, suočeni s krizom i jačanjem konkurenata, prije svega Primorja i Juga, odlučili smo se za ovaj put, oslanjanja na vlastite igrače i mislim da je to bio pravi potez. Kad se za dvije tri godine financijski dođe bar na pozitivnu nulu, bit ćemo daleko jači, jer će ovi mladići biti iskusniji i bolj.-rekao je Lozica.
I dok će nova uprava voditi bitku za spašavanje kluba koji ima u svojim vitrinama gotovo sve trofeje koje je moguće osvojiti, momčad je več otpočela s pripremama za novu sezonu.
-Što se tiće nove zone –kaže trener Vjeko Kobeščak- mi ćemo pokušati ponoviti ono što smo uspjeli i prošle sezone, osvojiti treće mjesto, što je u ovom trenutku naša objektivna situacija. Ove ćemo godine igrati i u Europi pa ćemo se pokušati kvalificirati u Euro ligu. To su trenutačno naše želje a i dometi za ovu sezonu. Sve što bi bilo više bilo bi super.
Kad u momčadi ostane najbolji vratar svijeta koji bi mogao birati klub po želji, onda to mora biti poticaj svima da se klub spasi, postavi na ćvrste temelje i da se ne dozvoli da ikada više dođe u takvu situaciju.
-Meni je drago- istknuo je  Josip Pavić- da je većina igrača ostala u klubu. Posebno mi je drago i da su postavljeni realni ciljevi, i što se tiće stabilizacije kluba i što se tiće želja u natjecanjima. Nema megalomanskih želja a i nije trenutak za nešto takvo.
I tako dok će vaterpolisti voditi bitku u bazenima, nova uprava, već je zasukala rukave. Sigurno je da će Zagrepčani sa zadovoljstvom prihvatiti tu vijest, jer na pitanje Bandiću  boji li se da će mu prigovoriti što se upustio u ovo, privremeni predsjednik Mladosti je rekao da se on boji jedino matere i dragog Boga. A  Zagrepčani isto tako vole Mladost kao i on pa će puno veći broj biti onih koji će pozdraviti tu odluku.

 

IKONA SPORTSKOG ZAGREBA

Ono što je presudilo u odluci gradonačelnika da na šest mjeseci postane predsjednik najtrofejnijeg vaterpolskog kluba je izjava Josipa Pavića, koju je slušao vozeći se u autu na radiju, prilikom povratka vaterpolista s brončanom medaljom. Tom je prilikom Pavić rekao da vjeruje u Vladu kad je u pitanju prijekt nacionalnog vaterpola, a i ljudima u gradu kad je Mladost u pitanju.
-Kad sam to čuo od čovjeka koji može elegantno birati klub koji želi, a ipak je ostao u Mladosti- rekao je gradonačelnik Milan Bandić dodajući- dvojbe nije bilo. Mladost je jedna od ikona sportskog Zagreba bez koje bi sportska karta grada bila siromašna. Vjerujemo da će zajedničkim snagama, i nemalim naporima Mladost opet proplivati, osvajati trofeje i donositi radost Zagrepčanima a i cijeloj Hrvatskoj kad su u pitanju međunarodni uspjesi. Jer Mladost je uvijek bila Mladost u koju je danas utkana zagrebačka mladost, ponikla na Savi i zato vjerujemo da ćemo uskoro pričati o onoj Mladosti kakva je nekada bila. A poslije ovakvih muka ne bi bilo čudno da bude još bolja. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code