ANĐELKA VISKOVIĆ NE PRELAZI U HSS

ANĐELKA VISKOVIĆ NE PRELAZI U HSS

14. studenoga, 2012.

andjelka viskovic ante cizmic cropix

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković u srijedu 14. listopada  je demantirala glasine da u subotu odlazi u Zagreb kako bi dogovorila prelaz iz Kerumovog HGS- u HSS. Izjavila je da glasina neutemeljena jer je njezina jedina stranka grad Split i tako će do daljnjega ostati.

– O tome s kim ću izići na izbore odluku ću donijeti za neko određeno vrijeme. Nakon što sam rekla da na lokalne izbore neću izlaziti s HGS-om, mediji su me spajali i sa SDP-om, ali i sa HDZ-om, te sa don Ivanom Grubišićem. Sada je ovo sa HSS- om nešto novo, pa više ne znam što je sljedeće na redu. Ja se i dalje bavim poslovima koji su mi ostali u nadležnosti iako radim u teškim uvjetima radit ću i dalje, a ono što želim poručiti je da sam došla služiti gradu i građanima, kazala je Anđelka Visković koju je gradonačelnik Željko Kerum početkom prošlog tjedna smijenio zbog njenih, kako je rekao, samostalnih istupa i “šurovanja” sa splitskim SDP- om.

Neslužbeno je jučer od osoba bliskih krugovima ureda gradonačelnika krenula priča kako je čelništvo HSS- a Anđelku Visković pozvalo na razgovor ove subote, a sve radi upražnjenog mjesta predsjednika te stranke u Splitu. Na tom je mjestu do prije par dana sjedio bivši splitski dogradonačelnik Željko Sikirica koji je na Općinskom sudu u Splitu ovoga tjedna nepravomoćno osuđen zbog obiteljskog nasilja. Odmah nakon što mu je sud izrekao devet mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine Sikirica je zamrznuo svoje članstvo u stranci.

Neslužbeni izvori iz Grada naveli su kako bi baš to mjesto trebala naslijediti Visković s kojom bi HSS onda na sljedećim lokalnim izborima izašao u utrku. U splitskom HSS- u nije bilo nikoga raspoloženog za komentiranje. Splitski gradonačelnik Željko Kerum medijima je početkom prošlog tjedna, a nakon što je njegova dotadašnja zamjenica Anđelka Visković izjavila da se neće kandidirati na izborima na njegovoj listi, poslao službeni dopis u kojem obavještava javnost da “zbog novonastalih okolnosti i činjenice da se moja zamjenica izjavama javno ogradila od politike koju provodim, donio sam rješenje kojim joj oduzimam povjerene radne zadatke, dužnosti i obaveze kao i pravo nastupa u ime gradonačelnika i Grada Splita”, stajalo je u dopisu.

Noa Kolar

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code