Andrija Drašković sagradio vilu iz zatvora!

Andrija Drašković sagradio vilu iz zatvora!

20. kolovoza, 2011.
Kontroverzni biznismen Andrija Drašković (47), koji je posle skoro decenije osuđen na devetogodišnju kaznu zbog ubistva Zvonka Plećića (38) iz Beograda, završio je gradnju velelepne vile na desnoj obali veštačkog jezera Kudoš u selu Pavlovci kod Rume dok je boravio u zatvoru, saznaje „Alo!“.

Ukoliko se bude dobro vladao dok boravi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gde je iz Centralnog zatvora prebačen početkom avgusta, Drašković će se u vilu vratiti krajem 2012. godine. Vrednost Draškovićeve hacijende na osnovu dostupnih podataka i fotografija procenjuje se na četiri miliona evra!!!
– Radio sam kod Draškovića kada se gradila kuća i imam samo reči hvale. Na vreme je plaćao radnike, i to dobro. Pričao nam je kako bi pre prodao sve u Beogradu, nego ovu kuću u Pavlovcima. Očekujem da će se on sledeće godine skućiti ovde – priča jedan od bivših radnika.
Andrija Drašković, koji je napravio kuću na kraju ovog sremskog sela blizu Rume, ogradio je celo imanje kamenim bedemom, a uporedo sa gradnjom kuće asfaltirao je i 400 metara makadamskog puta i sagradio parking ispred ulaza u svoje novo imanje. Na samom ulazu na imanje izgrađena je i kuća za čuvare, a sama vila sakrivena je iza 200 stabala oraha. Na kraju imanja, uz samu obalu jezera, sagrađena je kuća. Pored vile na padinama jezera izgradio je i ogroman bazen sa džakuzijem, a za obilazak celog imanja kupljeno je i nekoliko „kvadrova“.

Radnik koji je tamo radio kada se kuća gradila kaže da je ona završena i useljena, a prilikom dolaska reportera „Alo!“ nikoga nije bilo kod kuće. U dvorištu je i dečji tobogan i trambolina, a prozori na kući su poluotvoreni, pa se pretpostavlja da neko dolazi u nju da je provetri i prenoći.
Meštani ne mogu sa sigurnošću da tvrde da li kuću obilazi Draškovićeva supruga, poznata manekenka Tamara Nikšić (27).
Pavlovčani samo iz priče znaju ko je Andrija Drašković, znaju da je izvesno vreme bio u zatvoru u sremskomitrovačkoj kaznioni i da se opet tamo vratio, pa uz pivo pred seoskom prodavnicom u šali kažu da se Draškoviću svidelo u Sremu, pa je odlučio da se tu i skući.

 Bacio oko i na Dokićevo imanje?

U javnosti je dugo kružila priča da je Andrija Drašković imao želju da kupi imanje Damira Dokića u Vrdniku, za koje je sam vlasnik tražio oko dva miliona evra. Očevici kažu da su Draškovića viđali nekoliko puta sa kumom Golubovićem kako obilazi voćnjake šljiva, krušaka i dunja, kuću i poljoprivredne objekte. Međutim, od kupovine Dokićevog imanja na kraju nije bilo ništa.

 Kum prodao vilu?

Tik uz Draškovićevu hacijendu, u korov je zarasla nedovršena vila, kako se pretpostavlja, Draškovićevog kuma Aleksandra Golubovića (48), takođe osuđenog za učestvovanje u ubistvu Zvonka Plećića. Meštani Pavlovaca tvrde da je on svoju nedovršenu kuću prodao vlasniku jednog od najpoznatijih splavova za provod u Beogradu.

 Ko je Andrija Drašković?

– Rođen 3. novembra 1964. godine u Kosovskoj Mitrovici
– Osnovnu školu završio u Milanu (Italija)
– Srednju i Višu ekonomsku školu završio u Beogradu
– Krenuo s biznisom formirajući firme po Italiji, Grčkoj, SAD, Rusiji i Austriji
– Bio oženjen Elenom Mijatović, s kojom ima sina
– Italijanska policija tragala je za Draškovićem od marta 2003. godine zbog optužbi da je bio član zločinačkog udruženja čiji su se članovi bavili švercom cigareta

Lea Zuber

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code