AMERIČKI IZBORI NA HRTu

AMERIČKI IZBORI NA HRTu

2. studenoga, 2016.

 

 

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u svojim će redovitim dnevnim i tjednim informativnim emisijama pratiti sva događanja povezana s izborima za 45. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koji će se održati u utorak 8. studenoga. Dan uoči izbora i na sam dan izbora novinar Hrvatskoga radija (HRT – HR) Tihomir Vinković i dopisnica Hrvatske televizije (HRT – HTV) Branka Slavica izvješćivat će iz obaju stožera predsjedničkih kandidata – republikanskoga i demokratskoga. Branka Slavica bit će u stožeru predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton, a Tihomir Vinković u stožeru kandidata Donalda Trumpa.

Važnim danom u SAD-u, koji će s velikom pozornošću pratiti i cjelokupna svjetska javnost, u utorak 8. studenoga bavit će se emisija Otvoreno na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1). Sutradan, 9. studenoga, gledatelji će moći pratiti i posebnu emisiju posvećenu američkim predsjedničkim izborima na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) od 7.00 do 9.00. Urednik i voditelj emisije bit će Goran Rotim, a njegovi će gosti u studiju biti Mate Granić i Tonino Picula.

U utorak 8. studenoga analizom izbora za predsjednika najutjecajnije države na svijetu bavit će se i vanjskopolitička emisija Global urednice i voditeljice Zdenke Kardum, koja je toga dana na rasporedu na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 21.35.

Američki predsjednički izbori pratit će se i u svim informativnim emisijama Hrvatskoga radija (HRT – HR) te u okviru posebnoga izdanja emisije U mreži prvog, i to sat vremena nakon zatvaranja birališta. Emisiju će uređivati Ana-Bella Leikauff, a jedan od gostiju bit će povjesničar Tvrtko Jakovina.

U četvrtak 10. studenoga u 8.05 tjedna radijska emisija posvećena vanjskopolitičkim događajima Viza većim će se dijelom baviti američkim predsjedničkim izborima i analizama rezultata. Urednica je emisije Ivanka Zorić. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code