AKO VAS TUŽI SUTKINJA UNAPRIJED STE OSUĐENI

AKO VAS TUŽI SUTKINJA UNAPRIJED STE OSUĐENI

18. listopada, 2014.

 

1034 Custom
Miro Matijević o sporu sa sutkinjom Dubravkom Rudelić

Razgovarao: Igor Drenjanjčević

Bahatost kada ne dobiva nikada po prstima, uvijek otvara nova vrata zla. Povezana je uvijek sa brutalnošću moćnih. Vlast sve više na taj način guši narod, davi ga svojom pohlepom, a inertni sustav neučinkovitosti štiti zlouporabe svih vrsta. Građanin je boksačka vreća koja stalno prima udarce u toj situacije, dok ne iscuri sva čovječnost iz njega. 

Slučaj sutkinje Dubravke  Rudelić iz Gospića i njenog sina, koji je skrivio prometnu nezgodu sa tragičnim posljedicama, stvorio je tragične moralne posljedice u javnosti. Jedan život je uništen okončanjem života, jedan život je unakažen stopostotnom invalidnošću djelovanjem njenog sina. Mlada djevojka je preminula u prometnoj nesreći, odlična učenica završila je život zahvaljujući iživljavanju pojedinca, koji nije mogao ponuditi ništa drugo toj djevojci, osim svojeg napuhavanja roditeljskim bogatstvom. Svoga prijatelja Dražena Mileusnića, sin sutkinje Rudelić pretvorio je u invalida tom prometnom nezgodom.

 Prošli tjedan pronašli smo Dražena Mileusnića u Zagrebu i porazgovarali o teškoj nesreći. Strašna nervoza i danas je prisutna kod Dražena kada priča o tim tragičnim trenucima nesreće, koji su tada izgledali kao vječnost. Ne vjeruje Dražen da je brizna bila oko 110 km/h kako piše u policijskom izvješću, kad je i sam vidio kazaljku iznad 160 km/h. Objašnjenje je jasno, Porsche je za 5 sekundi do 100/km, a ovdje se radilo o putu prijelaza i oštrini zavoja kakvu Porsche bez problema prolazi. U ovom slučaju zbog znatno veće brzine vozač nije uspio savladati jedan blaži zavoj. Zabio se u stablo. I to baš sa Draženove strane. Devet lomova lubanje je imao Dražen. Četri puta je bio reanimiran, kliničku smrt je doživio četri puta. 

Najgora situacija je dočekala Dražena u riječkoj bolnici; nitko nije vjerovao da će preživjeti. Osoblje bolnice je htjelo njegovo poluživotno tijelo skinuti sa aparata, ali fratar u bolnici zatražio je još devet dana priključenja na aparate.

U tih devet dana molio je fratar devetnicu Leopolda Mandića i Dražen se deveti dan probudio iz kome.   Kako nam je rekao, to je posebna trauma još danas, poglavito što je koma trajala 40 dana.

 Vidno šepa, rečenice su usporene kao u starijoj životnoj dobi, a sjeda kosa odaje svu životnu bol proživljenu u samo par sekundi.

Sutkinja Rudelić posjetila je  Dražena jednom na rehabilitaciji, njen sin Nenad posjetio je svoju žrtvu svega dva puta za vrijeme oporavka. To je posebno bolna istina, koja Draženu smeta. Danas Nenad Rudelić okreće glavu kada vidi Dražena na ulici, koji pak nema nikakve mržnje prema Nenadu. Pun ljubavi i razumijevanja kroči Dražen svijetom. Napisao je i knjigu o svojoj nesreći. 

– Moje najveće bogatstvo u ovoj situaciji je moj život. Zdravlje je moje bogatstvo. Oprostio sam odavno Nenadu. Dogodilo se. Žao mi je što on danas okreće glavu na drugu stranu kada se vidimo, pružio bih mu ruku kao i svakome. Život me naučio cijeniti svaki dan- rekao nam je Dražen.

Nakon ove tragedije Dražen teško živi, ima mirovinu 2000 kuna, teško pronalazi posao, jer niti ne može raditi zbog svojeg invaliditeta. Jednostavno je uništeno zdravlje uzrok nemogućnosti brige za samoga sebe. Jednim potezom sutkinjinog sina, on se više ne može brinuti sam o sebi, a krivac uživa u svim blagodatima materijalne naravi obitelji Rudelić; ogromne kuće na moru u Ribarici, kuće u Gospiću, ugostiteljskog objekta, iznajmljivanje stanova u Zagrebu, koji se izdaje diplomatima… tako je Hrvatska stvarnost podijelila uloge.

 Dražena se i danas uništava materijalno, kako se uništavao zdravstveno, a krivac uživa u blagodatima imovine, koja je još prije dvije godine prijavljena USKOK-u, jer se sumnjalo u nesrazmjer sa primanjima. I do danas istraga nije dovršena, kao da se radi o popisu stanovništva u Gospiću, Rudelići su sebe napravili medijskim žrtvama.

Miro Matijević je proganjan zbog objave tih podataka privatnom tužbom. Kolegica sutkinja koja vodi slučaj, vrlo je revnosno krenula u boj za drugu kolegicu sutkinju Rudečić. Bilo bi dobro da pročita ove činjenice o Draženu, možda posrame njen prvi nastup u sudnici. Četiri kliničke smrti, devet prijeloma glave i stopostotna invalidnost, koja u ovoj bolesnoj državi vrijedi 2000 kuna, su za svaku osudu, ali sud je našao suditi Matijevića, jer je obznanio kao činjenicu. Dražena se i dalje tjera na preživljavanje, ali se krivce i falsifikatore istine ne progoni. Svi pomagači u sudstvu i policiji, koji su zaštitili sutkinjinog sina trebali bi danas stati pred Dražena  i priznati svoj zločin prema njemu.

Ipak Dražen je onaj tzv. mali čovjek, kojeg ovakvi umreženi državni službenici melju do njegovog kraja,  bezdušno štiteći krivca i sustav. Presudom  Matijeviću Dražen bi opet bio bačen u blato.

Porazgovarali smo sa Matijevićem o tužbi Dubravke Rudelić pri Općinskom sudu u Zagrebu. Komparirajte njegovu izjavu i Draženov život, pa ćete sami shvatit što vas čeka u takvim situacijama. Naša državna uprava i njihovi trabanti se očito ponašaju kaomasoni i masonerija u pričama dobrih poznavatelja.

Kako ste doživjeli situaciju na Općinskom sudu u Zagrebu i tužbu sutkinje Dubravke Rudelić?

-Prije desetak dana objavili smo  članak sa zločinima predsjednice Županijskog suda u Gospiću i istražne sutkinje Dubravke Rudelić,  neću prestati sve dok ne primoram nekoga reagirati s obzirom da se tom pravosudnom kriminalu mora konačno stati na kraj. Njena tužba za klevetu i rasprava koja se u utorak 7.listopada održala u Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, samo je pokazala kako ni Zagrebački sud poznat po pritvaranju nepodobnih (Franciškovića) u psihijatrijske ustanove nije imun na silovanje zakona u stilu “gospićkog rukovanja”, kako se u gospićkom sudu naziva guranje prsta u tuđi anus. Iznošenje istine i dokaza o zločinima Dubravke Rudelić trebalo je spriječiti po svaku cijenu, tako  je sutkinja Ivona Horvatić sjajno pripremljena od prve sekunde, kao našmrkana nasrnula na mene. Nisam ni sjeo, a već je tražila da isključim telefon, jer su joj navodno sa porte javili da sam  sklon snimanju rasprava. Ljudi sa porte me u životu nisu vidjeli, ali  plavuša u ulozi suca samo je dala do znanja, kako je sve dogovoreno sa Dubravkom Rudelić. 

Po čemu ste tako nešto zaključili?

-Histerični napadi sutkinje tijekom uzimanja podataka, rezultirali su prvom rečenicom zapisnika u kojoj je navela, citat: “Utvrđuje se da je prilikom tumačenja okrivljenika, koja su njegova prava, isti po drugi put govorio istovremeno sa sucem, nakon čega ga sudac upozorava da je dužan pokoravati se nalozima suda, te da u suprotnom može biti udaljen iz sudnice”. Znači da je taktika  inscenirati moje “nepokoravanje” nalozima suda, tako  me udaljiti, kako bi onemogućila iznošenje dokaza, znači presuda donijela bez mene, čime je Ivona Horvatić već zasukala rukave spremna da se “rukuje” sa mnom. Međutim, kako sam   bio spreman za tu šaradu, u nastavaku rasprave  zatražio  sam  osiguranje uvjeta:

1.      Da me  ne tretira kao novinara, već kao predsjednika Udruge za zaštitu ljudskih prava s obzirom  pisanja   članaka iz razloga kako bih ukazao na drastična kršenja ljudskih prava od strane sutkinje Dubravke Rudelić i njoj sličnih.
2.    Omogućenje uvida u spise predmeta u kojima je Dubravka Rudelić zlorabila položaj i ovlasti u interesu kriminala. Znam točno što se u njima nalazi i tražim da mi se omogući kopiranje za predočenje sudu.
3.    Tražim  osiguranje tehničkih uvjete na sudu, kako bi  preslušali snimke koje posjedujem, one teško optužuju Dubravku Rudelić i zamjenika županijske državne odvjetnice u Karlovcu Zdravka Cara.
4.   Tražio sam dozvolu  snimanja rasprava video kamerom, zato što ne vjerujem sutkinji, s obzirom na saznanja  neobjektivnosti i pristranosti.
5.      S obzirom da se nemam namjeru braniti, već svjedočiti o teškom kriminalu Dubravke Rudelić, općinske državne odvjetnice u Gospiću Vere Magdić Bižanović i spomenutog Zdravka Cara , njihovoj vezi sa krim miljeom, tražim da raspravama bude nazočan netko iz DORH-a.

Sutkinja Ivona Horvatić je odbila svih pet mojih zahtjeva na način da točku 1. nije ni unijela u zapisnik. iako je taj detalj bitan da bi tužba formalno pravno bila jasna, što je i prvi uvjet održavanja javne rasprave. U zapisnik nije unijela obrazloženje za niti jedan moj zahtjev, čime  direktno krivotvori zapisnik, kako bi  oduzela moja zakonom zajamčena prava.

 I kada je nabrijana plavuša u ulozi suca povjerovala da ima sve pod kontrolom, zatražio sam njezino izuzeće, s obzirom da je upravo dokazala pristranost i  nije u stanju objektivno voditi raspravu.

 Žena koja je do tada uspijevala povišenim tonom izgovoriti 186 riječi u minuti, ostala je sjediti u šoku i nevjerici, do svijesti  je polako dopiralo kako se upravo “rukovala po lički” sama sa sobom.  

A Dubravka Rudelić? Dan prije suda susreo sam  Dražena Mileusnića, jedinog svjedoka i žrtvom tragedije koju  iz obijesti je nekažnjeno izazvao njezin sin. Pričao  je kako su vikali na Nenada Rudelića da smanji brzinu, kada se kazaljka na satu počela približavati broju 200 km/h. Prva klinička smrt Mileusninića bila je  na mjestu nesreće i još tri na putu do Rijeke iz koje su ga liječnici uspjeli povratiti. Tada uspješni student građevine danas je stopostotni invalid koji je objavio jednu knjigu i slika. Prema njegovoj priči Nenad Rudelić sa 16 godina razbio je jednog Mecedesa, sa 17 godina i drugog. Jednu nesreću  na sebe je preuzeo njegov otac. Sa 18 godina je u smrskanom Porcheu uništio dva života. Dva mjeseca nakon nesreće dok je Katarina bila sahranjena a Dražen ležao u komi, mama Dubravka Rudelić je mezimcu kupila Alfa Romeo, da mu pomogne  zaboraviti tu nezgodu i razbijenog Porchea..

Katarina je  porijeklom iz Duge Rese iz veoma siromašne obitelji. Bila je najbolji student, a hranu njoj je plaćao prijatelj jer roditelji nisu imali te mogućnosti. Njeni roditelji nisu dobili ni kunu odštete.

Prijavili ste provjeru imovine od sutkinje Rudelić USKOK-u?

-Prije više od dvije godine zatražio sam od PU u Gospiću i USKOKA  provjeru porijekla imovine obitelji Rudelić, s obzirom da postoji veliki nerazmjer između prihoda i imovine u posjedu. Do danas nisam dobio odgovor. Izgleda da je  u taj spis uskočila ista mačka koja je uskočila njihovom sinu u kotač Porchea, izbacila  sa ceste i uništila dva mlada života. Koliko još treba nesreće  izazvati Dubravka Rudelić, da joj država za zasluge posjed uveća za još jednu ćeliju u Remetincu?  

Ako se bude određivala osnovna jedinica za nemoral, predlažem da se nazove Rudelić.T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. JELENA
  #1 JELENA 4 studenoga, 2014, 15:39

  Je li vam poznato kako na Općinskom sudu u Zagrebu postoji i djeluje feministička ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA koja sudi kako god (žene) žele, a muškarci nemaju nikakvih prava, jer završe u zatvioru.

  Kakva je sudska praksa u Zagrebu i može li uopće normalan muškarac preživjeti bilo kakvo suđenje na bilo kojem odjelu tog suda. Teško jer takve poštene i moralne osobe a stranke u postupku sudkinje bez milosti proganjaju okrutno (manipulacijama i lažima) kadlkad i umiru bez razloga

  Uobičajen način progona muškaraca na sudu u Zagrebu je takav – evo na primjeru sudkinje Tatjana Banić Požnjak s Brakorazvodnog odjela, koja izmisli da joj je stranka u postupku prjetila, pa ga kazneno progoni uz svjedočenje tzv. svemoćne šefice kabinate Horvatić, a kazneni nalog potpisuje Mirela Mijoč svemoćnav predsjednica tog suda. Sve to što one navedu za ozbiljno uzima DORH i policija i stranku strpaju u zatvor pa nek se vadi ako preživi….

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Neno
   Neno 2 srpnja, 2017, 07:40

   Osobno sam uhicen na raspravi od sutkinje Ivone horvatic. Jel sam vozio na posao i svoje djete kao samohrani roditel u skolu. Pa sam se navodno mimoisao sa svojom bivsom curom automobilima.
   Tako da znam o cemu govorite

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 18 listopada, 2014, 22:08

  Predsjednici Općinskoga suda u Gradu Opatija ovom prilikom poručujem to da onaj tko se zadnji smije ,najslađe se smije….Tebi ,predsjednice Općinskoga suda u Opatiji nemože i neće pmoći niti Vlč Zlatko Sudac ,uostalom nije htio pomoći niti pok.Franji Tuđmanu………….također neće ti pomoći niti Vera Čudina kojoj se tako zorno obraćaš za savjete …HAHAHAHAHA….!…..OZNA sve dozna……

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 18 listopada, 2014, 22:00

  Sudkinje pogotovu predsjednica općinskoga suda u Opatiji u svojoj lopovštini ” U IME ZAKONA RH ” i u smislu namještanja dokaza nadmašila je i onu pravomoćno osuđenu ex predsjednicu iz Dubrovnika koja je žive proglašavala mrtvima da bi se na taj način dočepala njihove imovine .No, Demon Flaurus uvijek je spreman pomoći i nema te predsjednice suda koja njega na bilo kojem sudu pobijediti može.SMRT je po njemu zagarantirana svakome tko se njemu ili njegovom štićeniku zamjeri.DEMON FLAURUS radi polako, neprimjetno i nedokazivo ,sigurno a na način kako je već krenuo u osvetu. SMRT bilo u frontalnom sudaru ili poradi raka maternice ili pluća ili eventualno suicida,moždanoga udara osobe ili njenih najdražih potomaka unaprijed je kupljena odn. plaćena istom otimačino. Vi koji niste educirani SOTONA na ovome svijetu uvijek okreće istu imovinu kontinuirano nalazeći nove budle koji će se za tuđu imovinu loviti pa makar i sa pozicije predsjednice Općinskoga suda u gradu Opatija.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 18 listopada, 2014, 21:39

  Sudac ili sutkinja samo je jedna karika u lancu koja će kad tad popustiti ako ništa drugo onda uslijed zamora materijala.E,tada slijedi osveta,najslađa osveta, bakici u staračkom domu koje su se odrekla i vlastita djeca i partijski drugovi i sve i svatko.No ako ti se žuri sa osvetom prizovi DEMONA PO IMENU FLAURUS te kreni u osvetu odmah sada ovogaga trenutka.Napoinjem ,ne stoji ništa novaca ali će te stajati duše tvoje.No,u čem je problem ako je i sutkinja dušu vragu prodala a samo iz razloga toga da njena pokvarena savjest postane dio trodiobe vlasti u Hrvatskoj.Dakle uvijek iznova važi ona izreka ” ima i nad popom POP.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code