AGRO BURZA ŽELI OTKUPITI MILIJUN TONA ŽITARICA

AGRO BURZA ŽELI OTKUPITI MILIJUN TONA ŽITARICA

15. listopada, 2013.
Print Friendly, PDF & Email

79078

Na konferenciji za novinare dana 9.listopada  u hotelu Osijek u  Osijeku službemno je predstavljen projekt Burza Agro Osijek, prve burze žitarica u Hrvatskoj. Službeno je  najavljena osnivačka skupština koja će se održati 10.12. u 10 sati u Sportskoj dvorani Jug 2, Osijek.Osnivanje burze žitarica je bilo neophodno zbog neorganiziranosti tržišta u tom području. Cijenu otkupa žitarica diktirali su otkupljivači koji su nudili sramotno niske cijene.
Burzom Agro cijene će se formirati na temelju prosjeka svih europskih burzi, čime se može postići daleko bolje cijene.
 Poljoprivrednici će imati sigurnost plasmana robe jer će unaprijed godinu dana znati cijenu žetve, odnosno minimalna cijena je ona koja je u doba sjetve.
 Želja burze je otkupiti oko milijun tona žitarica!
Projekt pokreću inicijativni odbor,  u kojem usko surađuju Euro Broker Service Luxembourg, grad Osijek i Hrvatska poljoprivredna komora. Skupština dioničara će voditi projekt i odlučivati o svemu. Što se tiče vlasništva, 50% dionica će biti u vlasništvu malih dioničara dok će ostatak biti na slobodnom tržištu. 
Burza će funkcionirati na principu rezervacija pomoću formulara na internet stranici. Rezervacije će moći napraviti registrirani članovi definirajući vrstu robe i količinu koju imaju u ponudi. Do nove godine će se definirati sve količine kojima se raspolaže, čime je i osiguran plasman prijavljene robe.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<