50. OBLJETNICA FAKULTETA POLITIČKIH ZNANOSTI

50. OBLJETNICA FAKULTETA POLITIČKIH ZNANOSTI

7. studenoga, 2012.

450px-Fakultet politickih znanosti Zagreb

Na poziv dekana Fakulteta političkih znanosti prof.dr.sc. Nenada Zakošeka, u srijedu, 7. studenoga, u 10,00 sati, u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozdravit će, između ostalih, prisutne na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja 50. obljetnice Fakulteta političkih znanosti.

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (FPZG) osnovan je 1962. godine kao visoko učilište u okviru Sveučilišta u Zagrebu. To je najstarija znanstvena institucija s područja političkih znanosti u ovom dijelu Europe i jedini studij političkih znanosti u državi. Također je Fakultet političkih znanosti osnovao prvi sveučilišni studij novinarstva u Republici Hrvatskoj 1971. godine.

Na Fakultetu postoje dva dodiplomska sveučilišna studija: studij politologije, koji traje 4 godine, i studij novinarstva, koji traje 3 godine. Diplomski studiji na Fakultetu političkih znanosti izvode se iz novinarstva, u trajanju od dvije godine, i politologije, koji traje godinu dana. Također, postoji doktorski studij komparativne politike te različiti postdiplomski specijalistički studiji. Fakultet može voditi proceduru izbora u znanstveno zvanje doktora znanosti za područja politologije.

Fakultet raspolaže znanstvenom bibliotekom iz područja političkih znanosti i komunikologije koja posjeduje preko 50.000 knjiga te izvrsnu kolekciju znanstvenih i stručnih, domaćih i stranih, časopisa. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. Istinoljubac
    #1 Istinoljubac 12 studenoga, 2012, 05:39

    Taj fakultet treba zabraniti. To je rasadnik zla, rasadnik komunističkih zvijeri, hijena, koji grizu i nagrizaju svetinje Hrvata..

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code