47. ZLATNA PIRUETA

47. ZLATNA PIRUETA

20. studenoga, 2014.

 800px-2011 TEB Short 296 Michal Březina

Od 4. do 6. prosinca 2014. godine, u ledenoj dvorani Doma sportova održat će se 47. Zlatna pirueta – svjetski poznato i najstarije klizačko natjecanje u Europi na kojem će sudjelovati 96 natjecatelja iz 23 zemlje s 3 kontinenta (Europa, Azija, Sjeverna Amerika)

Najstarije klizačko natjecanje u svijetu i jedan od sportskih sinonima grada Zagreba,Zlatna pirueta održat će se početkom prosinca po 47. put u svojoj povijesti. I ove godine, ovo cijenjeno natjecanje okuplja renomirane sportaše iz cijeloga svijeta, koji će u 3 dana natjecanja pokazati svoje vještine, kvalitetu i spretnost na ledu Doma sportova.

Ove godine u konkurenciji su jaka muška imena, a svakako najveće ime je Michal Brezina, prvak Češke i jedan od najboljih europskih klizača. Michal je već dobro poznat zagrebačkoj publici; 2013. bio je 3. na Europskom prvenstvu u Zagrebu, a najviše se pamti njegov spektakularan nastup na Reviji pobjednika. Osim njega, na ovogodišnju Zlatnu piruetu dolazi i trenutačno najbolji ruski klizač Konstantin Menshov;  3. na Europskom prvenstvu 2014.

U ženskoj konkurenciji najzvučnije ime je Ruskinja ElizavetaTuktamysheva, klizačica s najboljim rezultatima u ovoj sezoni. Trenutačno je vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa (ISU Grand Prix), a u Zagrebu je već dva puta osvajala medalje. Na Europskom prvenstvu 2013. bila je brončana kao i na prošlogodišnjoj Zlatnoj pirueti. Također, treba istaknuti i Finkinju Kiiru Korpi koja se nakon povrede vraća natjecanjima. Osim što je odlična klizačica (2. na Europskom prvenstvu 2012.), Kiiru Korpi je i izrazito atraktivna, a proglašena  je i najljepšom klizačicom desetljeća. U Finskoj ima nadimak Jäärprinsessa (ledena princeza) zbog sličnosti s bivšom princezom od Monaca Grace Kelly.

Nadalje, Rusi tradicionalno dolaze s vrlo jakim klizačima i u svim kategorijama su među najboljima, a zanimljivo je i da se nakon nekoliko godina na Zlatnu piruetu vraća se i jaka reprezentacija SAD-a. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code