37. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA

37. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA

6. lipnja, 2013.

dani satire

U srijedu 5. lipnja, u kazalištu Kerempuh, Ilica 31, predstavom Slovenskog narodnog gledališća Jelka kod Ivanovih, u režiji Olivera Frljića, započinju 37. dani satire Fadila Hadžića.

Tradicionalni festival satiričkog kazališta otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U bogatom programu najboljih komediografskih i satiričkih djela hrvatske i inozemne kazališne produkcije građani će moći, na daskama kazališta Kerempuh, uživati do 21. lipnja.

U službenoj konkurenciji prema selekciji Hrvoja Ivankovića sudjelovat će četrnaest kazališta sa petnaest predstava. Iz inozemstva ove godine dolaze čak četiri predstave – dvije iz Republike Slovenije te dvije iz Republike Srbije (Slovensko narodno gledališče – Drama iz Ljubljane, Mestno gledališče ljubljansko, Narodno pozorište Subotica i Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda). Vidjet ćemo i tri predstave kazališta izvan Zagreba (INK Gradsko kazalište Pula, HNK Zadar i HNK u Osijeku) te, uz domaćina, šest zagrebačkih kazališta (Zagrebačko gradsko kazalište “Komedija”, Kazalište KNAP Kulturnog centra Peščenica, Gradsko dramsko kazalište “Gavella”, Teatar Exit, Zagrebačko kazalište mladih i Teatroman).

Izvan konkurencije kao gost nastupit će Prešernovo gledališče Kranj iz Republike Slovenije s autorskim projektom 25.671 u režiji Olivera Frljića.

Od ove godine kazališni festival Dani satire Fadila Hadžića uvodi i popratni program. On je zamišljen kao kreativna platforma unutar koje će se ugostiti razni istaknuti umjetnici, izvodit će se monodrame i koncerti na Noćnoj sceni Kerempuha. Isto tako, postavljat će se izložbe, organizirati okrugli stolovi, susreti pisaca, redatelja i glumaca iz brojnih teatara te Akademija iz cijele regije. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code