200 MILIJUNA KUNA POKUPE OD SIROTINJE

200 MILIJUNA KUNA POKUPE OD SIROTINJE

8. prosinca, 2014.

200 MILIJUNA KUNA POKUPE OD SIROTINJE
Toliko godišnje obrnu odvjetnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga

Napisao: Zlatko Zeljko,  predsjednik Udruge JURIS PROTECTA

Manja grupa odvjetnika u Hrvatskoj zahvaljujući tarifama koje su sami donijeli ostvarila je basnoslovnu imovinsku korist i postala najutjecajnija snaga u društvu. Zahvaljujući svojoj financijskoj moći odvjetnici i njihovi lobiji zauzimaju odlučujuće položaje u aktualnoj vlasti i svim političkim strankama. Financijska moć te grupe odvjetnika došla je do izražaja nedavno kada je njihov vodeći čovjek iskupio Milana Bandića iz Remetinca uplativši gotovinsku jamčevinu u iznosu od 14 milijuna kuna.
 
Prije više od 20 godina cehovska udruga pod imenom Hrvatska odvjetnička komora dobiva zakonodavne ovlasti u određivanju svojih tarifa, što je jedinstven slučaj u svijetu. Ta ista Komora je iz razumljivih razloga zloupotrijebila svoje ovlasti i donijela odvjetničke tarife koje su višestruko više od tarifa u ostatku civiliziranog svijeta. Tako u Hrvatskoj troškovi ovršnog postupka za dug od 10 kuna iznose približno 1000 kuna. Usporedbe radi troškovi ovršnog postupka za taj iznos u bogatoj Njemačkoj iznose petinu hrvatskih troškova. Tako neznatan dug hrvatske sirotinje prema gradskim, državnim i paradržavnim organizacijama završava kod nekolicine odvjetnika i postaje znatan dug, jer preko noći naraste  od 10 kuna na 1010 kuna.
Utjerivanje duga za HRT pretplatu, gradske usluge Zagrebačkog holdinga i sličnih organizacija postale su najunosniji poslovi u Hrvatskoj, a on je predodređen samo nekolicini odvjetnika. Tako ozakonjenu pljačku omogućava aktualna vlast i sve dosadašnje vlasti, jer je vlast sve te godine bila pod izravnim utjecajem odvjetničkog lobija. Svi dosadašnji pokušaji donošenja Zakona o odvjetničkim tarifama, kojeg sve države EU-a imaju, bili su bezuspješni. Nije ni čudo ako se uzme u obzir činjenica da su na čelu Ministarstva pravosuđa bili uglavnom odvjetnici.
 
ODVJETNIČKI LOBI SVE KONTROLIRA

Ne samo da su odvjetnici utjecajni u dvije velike političke stranke nego su sve političke alternative od samog početka stavljene pod kontrolu odvjetničkog lobija. Tako se odvjetnički lobi pobrinuo kod osnivanja nove stranke „Hrvatska zora“  da se za zamjenika predsjednika Stranke izabere odvjetnik koji zastupa ni manje ni više nego Hrvatski telekom. Poznato je da Hrvatski telekom ima mnoštvo sitnih dužnika, a utjerivanje takvih dugova je ekstremno profitabilno. Na primjer 100 000 ovršnih postupaka donosi iznos od 100 milijuna kuna. U odnosu na takve iznosu uplata iznosa od 14 milijuna kuna koju je jedan od takvih odvjetnika platio za Milana Bandića je više nego dobra investicija. Naime teško je zamisliti da je broj dužnika Zagrebačkog holdinga i drugih gradskih tijela godišnje manji od 200  tisuća. Iz toga proizlazi da onaj tko zastupa Zagrebački holding i Grad Zagreb može računati s prihodima od najmanje 200 milijuna kuna godišnje samo od utjerivanja bagatela dugova.
 
Druga cehovska privatna udruga pod imenom ZAMP bilježi povećanje prihoda za 30% u zadnje 3 godine. Cjelokupnu administraciju ZAMP-a obavlja Marko Vojković, bliski prijatelj aktualnog predsjednika.
Bilo bi zanimljivo utvrditi koji odvjetnik zastupa ZAMP kod utjerivanja njihovih potraživanja.

PRIPREMAJU SE ZA BANKROT DRŽAVE

Odvjetničke tarife u Hrvatskoj su u velikoj mjeri razlog za nefunkcioniranje pravosuđa, jer velika razlika u mogućnosti zarade između sudaca i odvjetnika razlog je bio za masovni prelazak iskusnih sudaca iz sudstva u odvjetništvo u 90-tim godinama, a time su sudovi ostali prepušteni početnicima i postali stratište za supruge utjecajnih političara i članova interesnih lobija. Danas je Hrvatska država u kojoj sudski postupci u građanskim sporovima traju 10 i više godina, što isključuje ma kakve investicije (osim uhodanih tajkuna), jer se ne može očekivati da netko posluje u državi u kojoj ne postoji pravna zaštita. Naime trajanje sudskog postupka od 10 i više godina poistovjećuje se s nepostojanje pravne zaštite u takvoj državi. Bankrot države je već davno programiran.
 
Zaključak je da je grupa odvjetnika davne 1994. god. ishodila zakonodavne ovlasti za svoju Udrugu, opljačkala fizičke i pravne osobe, uništila gospodarsku i društvenu osnovu i sada obavlja završne radnje za nadolazeći bankrot države.
 
Zlatko Zeljko
ekonomski savjetnik za poduzeća  
i predsjednik Udruge
JURIS PROTECTA
Tel. 01-777 6495 T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. ujme
  #1 ujme 18 prosinca, 2014, 14:31

  jebe se njima za sirotinju, ma njima je djavo u svom raju priredio za svakoga po jednu tiskaru love pa ce morati stancati te djavolje papire vjecno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 13 prosinca, 2014, 01:48

  U svakom Zooloshkom vrtu
  ++++++++++++++++++++++
  ZVERINJAKU
  ++++++++++++++++++++++
  Postoji katalog !?!?!?!?
  ++++++++++++++++++++++
  Jel nash gotov ??????????

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 11 prosinca, 2014, 18:10

  >>>>ISPRAVAK….Piramida u HR satkana je uz rečeno samo od dijelova trodiobe vlasti jer većina pripadnika iste jesu nadasve uzorni pripanici iste no poznato je da otrova treba vrlo malo za kontaminirati sve i svašta…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 11 prosinca, 2014, 18:05

  >>>>Piramida u HR ona o kojoj se je izjasnio gospodin Cvitan mnogo je kompleksnija nego li je to moguće opisati samo njenim nazivom.Ona je naime u HR satkana od trodiobe vlasti,Crkve i Masona.Dakle satkana je po sistemu PENTAGRAMA,tj. SVETOM GEOMETRIJOM.Netko je vrlo dobro unaprijed znao što radi.Onome tko o ovakvim načelima nezna izgledati će SVE BESMISLENO no dodajem i to da se PIRAMIDA ako bude oštećena samoobnavlja slikovito rečeno baš puževe kućice koja ako negdje pretrpi oštećenje već unaprijed ukomponiranim supstancama bude sanirana i uvijek je ustvari cijela.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 11 prosinca, 2014, 17:40

  SEIKO>>>>i bolje da ga zgrabi USKOK jer će ga nakon toga sudovi spasiti GULJENJEM KRUMPIRA,ipak je to bolje nego li da ga zgrabi NOĆ ili razjarena rulja…uostalom uskoro će taj uz jamčevinu od kojih 10 tak Miliona Eura biti slobodan postati RECIVIDIST….Seiko ,prijatelju PIRAMIDA je NEUNIŠTIVA i pored toga što gospodin Cvitan ima najbolje namjere,no PIRAMIDU je ipak moguće uništiti i to jednim jedinim potezom pomno pripremljenim da se tako izrazim “” dinamitom”” tj, jedino namah uništiti temelje i tek tada PIRAMIDA sama od sebe pada…UDBA je ipak znala što i kako….svako dejstvo tome suprotno ,kontraprodultivno je….DO YOU UNDERSTAND…?

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Guest
  #6 Guest 11 prosinca, 2014, 17:27

  Jovanhoe>>>>Čas ili sat sve ti isto dođe ,također riječ tj. glagol SHVATIO nikako nemože biti premetnut u SHVAĆAM već jedino u SHVATAM,fonetike radi, jer npr.ako kažem SHVAĆAM tada sam i SHVAĆIO.Uz to imena kalendarskih mjeseca Januar ,Februar etc. koristi cijeli Svijet ….Također naši vrla glavata gospoda koriste tuđice npr.TAJMING,OUTSURCING,MOBBING etc. i to pri javnim nastipima kao i u tisku…ma daaaaaj….I što tebi molim te smeta ČAS ako znaš da je to SAT….! ? ! .

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Seiko
  #7 Seiko 11 prosinca, 2014, 10:42

  Kako se nesluzbeno moze saznati još jedan ateista prije Božića završiti ce iza rešetaka u Remetincu. Kapitalac je to koji će zadati posebno jak udarac ljevici…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Jovanhoe
  #8 Jovanhoe 11 prosinca, 2014, 01:11

  ……. slijedećih 24 Časa…..???

  čudo na hrvatskim portalima

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Guest
  #9 Guest 8 prosinca, 2014, 22:09

  Nisam u tijeku problema no snaiper sa elektroničkim nišanom dočekati će njega makar za 10 godina kada fiskal već bude i zaboravio koga je upropastIo,….i nemora nužno biti snaiper ,može biti na način Toše Proeskog ili Radimira Čačića ili Dolores Lambaša ili njene predhodnice dalmatinske kurtizane …HAHAHAHA…… DORH u RH …pa nije baš slučajnost da naprasno poginu dvije supruge istoga masona….hahahahaha…krenite u kontraobaveštajnu djelatnost npr.u RIM…

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Guest
  #10 Guest 8 prosinca, 2014, 21:55

  >>>Zabadava svi pripadnici body guarda protiv plaćenoga snaipera sa elektroničkom optikom i nije iskljčeno da za proviziju od 10% od svote što je dotični gospodin LAPIO bude on u ležećem stavu tijekom slijedećih 24 Časa…dakle nije se za igrati sudbinom onih koji jesu očajni poradi svojega gubitka na kojem se drugi bogate….

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Guest
  #11 Guest 8 prosinca, 2014, 19:02

  Nikakova moć novca nemože kontrirati” horopskopskom znaku “ŠKORPIONA.”.Taj kada iziđe iz svoje rupe ujeda sve u 16 a retroaktivno ga kupiti NE MOŽEŠ…….! ? ! .

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. grizli
  #12 grizli 8 prosinca, 2014, 12:12

  bogami,lijepa tarifa. i to uz fakturu… a gddje je jos tolko kolko uberu u cashu? nisam nikad nigdje cuo ili procitao da sve ove godine neki odvjetnik porezno sankcioniran.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code