187. SAMOBORSKI FAŠNIK U SREDNJOVEKOVNOM RUHU I OZRAČJU

187. SAMOBORSKI FAŠNIK U SREDNJOVEKOVNOM RUHU I OZRAČJU

11. siječnja, 2013.

y1946415471868461

Samoborski fašnik je najveća turističko – zabavna manifestacija Grada Samobora koja po 187. put ulice i trgove ovog starog gradića pretvara u prostore zabave i ludovanja. Važnost Samoborskog fašnika za Grad Samobor je višestruka, od tradicijske i kulturne, pa do turističke i gospodarske. Zato Grad nastoji uz sve svoje institucije, u organizaciju uključiti i lokalne udruge i što više građana.

Ove su se godine posebno pripremili samoborski ugostitelji, koji u fašnički uređenim lokalima, uz  tradicionalne fašničke menije, nude i zabavu uz živu glazbu, balove pod maskama,  izbor i nagrade za najbolje maske te posebne programe za djecu. Bogat program 187. Samoborskog fašnika najavili su u prepoznatljivom satiričko – šaljivom tonu, simboli Samoborskog fašnika, Princ Fašnik, Sraka i  Fiškal, koji je najavio za vrijeme Fašnika „Fiškalizaciju“, dozvolu pušenja u svim restoranima i beskamatne kredite.

Uz fašničke povorke mjesnih odbora na tradicionalnim alegorijskim maskiranim kolima i brojne maskirane skupine iz  Hrvatske i inozemstva, fašnička republika ove se godine s temom i političkom satirom vraća u mračni Srednji vijek. Vizual,  scenografiju i maskiranje  grada u tom duhu, pobrinut će se po prvi put čak dva likovnjaka: Nik Titanik i Niko Barun koji su po prvi puta oživjeli sva 4 fašnička lika kroz svoje ilustracije. Naravno, tu je i neizbježni Lunapark.

Alternativni sa svojim partnerom Rakijarnicom, ponudit će oba vikenda u šatoru kod Hotela Lavica, glazbeno drugačiji program za mlade, željne žešće glazbe.

Osim na glavnom trgu, koncerti poznatih izvođača odvijat će se i u velikom Fašničkom šatoru iza kina, oba vikenda i u utorak, s početkom od 21 sat.

U suradnji sa Sekcijom ugostitelja Udruženja obrtnika Samobor, na prigodnoj presici izbor fašničkih jela i tradicionalnih specijaliteta, koji će se moći kušati za vrijeme Fašnika po popularnim cijenama, predstavili samoborski ugostitelji: Samoborska pivnica, Gabreku 1929, restoran Pri staroj vuri, bistro pizzeria Vungriščak, kavana Livadić, restoran Samoborska klet, restoran Zeleni papar i restoran Kod špilje

Ante Matić T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code