100.000 KUNA ZA UDRUGU KRIJESNICA

100.000 KUNA ZA UDRUGU KRIJESNICA

27. ožujka, 2013.

 Krijesnica - Portanova - Osijek

U pet mjeseci Croatia osiguranje udruzi Krijesnica doniralo 100.000 kn te će do kraja ožujka dodatno izdvojiti 10% od svake uplaćene police osiguranja životnog standarda za novu donaciju udruzi.

Sigurno je jedna od najtežih vijesti koju čovjek može primiti da njegovo dijete ima rak. Svaki drugi dan u RH od neke maligne bolesti oboli jedno dijete. Oboljela djeca prolaze kroz zahtjevno i dugotrajno liječenje te odvojenost od roditelja. Uspjesi naših liječnika u liječenju malignih bolesti kod djece ne zaostaju za naprednim zemljama te se u prosjeku dvoje od troje djece izliječi od bolesti. Kako u Croatia osiguranju i sami sudjelujemo u procesu pružanja adekvatnije zdravstvene skrbi, odlučili smo pomoći u radu udruge Krijesnica koja brine za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Udruga Krijesnica provodi brojne aktivnosti kako bi pomogla djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Imaju centar za psiho-socijalnu rehabilitaciju koji djeluje kao središnje mjesto za pružanje informacija, savjeta i podrške obiteljima oboljelog, ostaju u kontaktu sa djecom koja su završila liječenje i članovima njihovih obitelji. Pomažu u osiguravanju socijalnog gradskog prijevoza, povlaštenog parkinga, 75% popusta pri prijevozu HŽ-om, besplatan prolaz autocestama, besplatan smještaj ili dnevni boravak za obitelji čije dijete na liječenje dolazi u Zagreb.  Organiziraju grupne psihoterapijske tretmane za roditelje oboljele djece i one koji su izgubili nekoga zbog maligne bolesti, predavanja stručnjaka u svrhu edukacije roditelja u područjima vezanim za maligne bolesti. Financiraju i provode ljetne rehabilitacijske kampove za djecu izliječenu od malignih bolesti. Pomažu u rješavanju pitanja zdravstvenog osiguranja za obitelji nereguliranog statusa i sudjeluju u opremanju dječjih onkoloških odjela medicinskim uređajima. Senzibiliziraju javnost za probleme obitelji suočenih s malignim bolestima.

Udruga Krijesnica izdaje i distribuira edukativne brošure, knjige i filmove za djecu i roditelje. Spomenut ćemo samo neka od izdanja koje svako oboljelo dijete dobije od udruge: slikovnica „Životna razdoblja“ koja djeci približava tematiku životnog vijeka, slikovnice „Život nije uvijek dan na plaži“ i „Slike s mog putovanja“ koje djeci suočenoj s bolestima kroz pisanje i crtanje pomažu da se suoče sa svojim osjećajima, slikovnica „Kad je netko jako bolestan“ koja kroz pisanje i crtanje pomaže braći i sestrama oboljelog te crtić nizozemske producentske kuće „Petar i Zmaj“ koji na duhovit i optimističan način prati malog Petra od prvog simptoma bolesti do konačnog ozdravljenja.

Croatia osiguranje je udruzi Krijesnica u prosincu 2012. godine donirala 100.000 kn. Izdvajanjem 10% vrijednosti svake ugovorene police osiguranja životnog standarda od 1. prosinca 2012. godine do 1.travnja 2013. godine Croatia osiguranje će Krijesnici osigurati još jednu donaciju.

Akciju za Krijesnicu na facebooku Croatia osiguranja je podržalo 20.000 građana. Ponosni smo što se akciji u znak podrške među prvima pridružilo više stotina djelatnika tvrtke koji su ugovorili policu osiguranja životnog standarda. Danas će u shopping centu Portanova u Osijeku cijeli dan biti postavljen štand Croatia osiguranja na kojem ćemo dijeliti edukativne materijale o udruzi Krijesnica. Na štandu će biti i igračice ženskog Odbojkaškog klub Osijek te volonteri Krijesnice.

Više o udruzi Krijesnica pogledajte na www.krijesnica.hr. Dokumentarni film o djeci Krijesnicama pogledajte na linku http://youtu.be/bm2PA3ZreRU.

Poštovani predstavnici medija, zahvaljujemo što ste izdvojili trenutak za djecu Krijesnice te koristimo prigodu Vama i Vašoj obitelji zaželjeti sretan i blagoslovljen Uskrs!

Služba za marketing korporativne komunikacije,

Croatia osiguranje d.d. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code