100 MILIJUNA EURA ZA GOLF NA SRĐU

100 MILIJUNA EURA ZA GOLF NA SRĐU

2. siječnja, 2013.

golf ball-4843

Tvrtka ‘Razvoj golf’ sazvala je  u Zagrebu konferenciju za medije, na kojoj je bilo rječi o početku Javne rasprave o ‘Studiji utjecaja na okoliš’ izgradnje projekta ‘Golf park Dubrovnik’ na platou Srđa. Na predstavljanju Studije, uz Ivana Kusalića iz tvrtke Razvoj golf, govorila je Maja Brinar Frenkel, supruga Arona Frenkela, izraelskog investitora projekta golfa na Srđu.

Projekt Golf Park Dubrovnik svoj razvoj započinje 1999. godine kada je Vlada Republike Hrvatske usvojila Program razvitka golfa kao elementa razvojne strategije hrvatskog turizma, gdje je kao jedna od pogodnih lokacija za razvoj golfa određen i Srđ iznad Dubrovnika.

Od 2003. godine navedena lokacija uvrštena je u prostorne planove kada započinju aktivnosti otkupa zemljišta koje je prostornim planom određeno kao područje budućeg rekreacijskog parka s golf igralištem na području Srđa. Vlada je zaključkom 2003. dala potporu projektima golfa kao projektima od državnog interesa, kao i 2005. na Sjednici održanoj u Dubrovniku. Tadašnji su investitori bili Ervin Sommerfeld iz Njemačke i Braslav Turčić, od kojih projekt 2007. preuzimaju Aron Frenkel i grupa investitora.

GUP Grada Dubrovnika i Prostorni plan Dubrovačko – neretvanske županije definirali su prostor od 310 Ha za područje golfa s pratećim sadržajima kapaciteta 1200 ležajeva i 10 posto izgrađenosti i dvije turističke zone, svaka po 10 Ha i kapaciteta 800 ležajeva.

Vizija i koncept projekta su izgraditi dosad neviđenu kvalitetu turističke ponude i usluge na ovom dijelu Mediterana za što su angažirani najbolji stručnjaci za izradu masterplana OBMI i WATG. Greg Norman, kao jedan od investitora, predlaže izgradnju profesionalnog golf igrališta od 27 rupa, jednog od 18 i drugog od 9, te prve Greg Norman golf akademije u Europi.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, od 2007.  godine investitori su uložili oko 100 milijuna eura u razvoj projekta kroz šest godina rada. Na realizaciji projekta angažirali su vodeće svjetske stručnjake, a  jedan od njih je Norman Foster, jedan od najcjenjenijih arhitekata svijeta.

Iz tvrtke Razvoj golf su rekli kako trenutno bezuspješno pokušavaju dovršiti postupak izrade Urbanističkog plana uređenja. Do 2012. godine Dubrovačko – neretvanska županija je tri puta mijenjala Prostorni plan te tako direktno utjecala na koncept projekta.

IZVOR:www.portaloko.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code