10 MILIJUNA KUNA ZA NOVE PODUZETNIKE U ZAGREBU

10 MILIJUNA KUNA ZA NOVE PODUZETNIKE U ZAGREBU

16. srpnja, 2014.

10 MILIJUNA KUNA ZA NOVE PODUZETNIKE U ZAGREBU Custom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predstavio je u srijedu 16. srpnja  projekt “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto” kojim se zaposlilo 400 poduzetnika, a oni će zaposliti još 200 nezaposlenih, za što je grad osigurao 10 milijuna kuna.
Bandić je na konferenciji za novinare istaknuo da će 400 ljudi iduća dva do tri tjedna od grada Zagreba preuzeti po 25.000 kuna, što je ukupno 10 milijuna. Rekao je da je riječ o nezaposlenim osobama koje žele pomoći sebi i zaposliti još nekoga. Njih 400 trebalo bi zaposliti još 200 ljudi, rekao je Bandić i poručio da grad Zagreb tako želi pomoći u samozapošljavanju nezaposlenih.
Najavio je da će u rujnu u Vodnikovoj ulici otvoriti prvi poduzetnički centar u gradu Zagrebu gdje će obrtnici, nezaposleni, na jednome mjestu imati sve informacije.
Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić rekla je da poduzetničke centre namjeravaju otvoriti i na istoku i na zapadu grada te u Novom Zagrebu. Mladim poduzetnicima poručila je i da će se imati priliku besplatno kontinuirano educirati. Istaknula je kako je potrebno osmišljavati nove mjere zapošljavanja, a grad Zagreb spreman je uključiti se svojim resursima.

Na konferenciji za novinare predstavilo se četvero od 400 korisnika projekta “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto”: Ivona Kos, Natalija Škerc, Valentina Alilović i Marko Bunimčić.
Gradonačelnik je rekao da od prijavljenih novih poduzetnika sredstva nije dobilo petero njih jer nisu zadovoljavali uvjete natječaja. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code