10 GODINA ČASOPISA “KRETANJA”

10 GODINA ČASOPISA “KRETANJA”

2. studenoga, 2014.

katalog 2014-nada K1r Custom
U
Galeriji Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb u utorak 4. studenog od 19 sati održava se izložba o proteklih 10 godina časopisa “Kretanja”.

Časopis „Kretanja“ kroz 10 godina svojeg postojanja djelovao je kao pokretač za daljnje aktivnosti i istraživanja u području plesa i osigurao relevantno prisustvo Hrvatske plesne scene na europskoj plesnoj sceni. 

Dizajn časopisa je, kao i dizajn svih daljnjih izdanja, svojim kvalitetom potpomogao osnovnu ideju promocije plesa. I dalje od toga: ples je poslužio kao ideja, kao oblikovni predložak za dizajnersko promišljanje i zanimljive grafičke kreacije.

Oblikovanje je ovdje shvaćeno kao proces: časopis se s vremenom osvježavao, mijenjao i osuvremenjivao kako bi čitatelju ostao uvijek zanimljiv ne samo u sadržajnom nego i u vizualnom smislu.

Časopis „Kretanja“ je, zahvaljujući entuzijastima, sadržajno i oblikovno na visokoj razini kvalitete već više od 10 godina prisutan u hrvatskoj javnosti kao jedini časopis takvog tipa.

Na izložbi autorice grafičkog oblikovanja i likovne urednice Kretanja Nade Dogan, osim  časpopisa Kretanja, moguće je vidjeti još neke druge publikacije (knjige i časopise) i radove (vizualne identitete) posvećene plesnoj umjetnosti.

Nada Dogan samostalna je umjetnica na području dizajna vizualnih komunikacija, posebno specijalizirana za dizajn sustava orijentacije u prostoru.

Završen Studij dizajna kao i Elektrotehnike i računarstva, završena Škola za balet i ritmiku, te višegodišnje iskustvo profesionalnog plesača čine osnovu njenog rada.

Provela je 10 godina u inozemstvu kao umjetnički direktor u agencijama i zatim kao samostalni dizajner. Višestruko je nagrađivana na području grafičkog dizajna za vizualne identitete i knjige.

Njene knjige, koje su uvrštene u “Best Designed Books All Over the World”, nalaze se u trajnom fundusu Muzaja knjiga u Leipzigu (BML). Predavač je kolegija Dizajn management na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

www.cekate.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code