ZVONKO BOGDAN U LISINSKOM

ZVONKO BOGDAN U LISINSKOM

15. listopada, 2014.

 

Bogdan jumbo 504x238 page 0012-szd-570x270 Custom
Z
vonko Bogdan nastupit će u Zagrebu na koncertu koji će se održati u četvrtak 13. studenog 2014. s početkom u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s tamburašima baš kao istinskivelikan tamburaške glazbe.

O pjevačui glazbeničkom stvaralaštvu Zvonka Bogdana, bunjevačkomHrvatu iz Vojvodinei njegovim pjesmama zapravo ne treba posebno govoriti. Negove pjesmegovore same za sebe jer ih vole slušatibaš svi uzrasti,bilo mladi ili stari. Stoga jer su Bogdanove pjesme (pjesme za dušu svih dobnih narašataja), kako mlađe generacije,tako i onih srednjih godina, ali i najstarijih generacija. Zaista je malo onih tko nije zapjevao Govori se da me varaš, Kraj jezera, Osam tamburaša, Fijaker stari, Prošle su mnoge ljubavi, Život teče u laganom ritmu, Tko te ima taj te nema…

Uz mađarske i rumunjske romanse, stare gradske pjesme, sevdalinke pa sve do antologijskih melodija poput U tom Somboru, Ej salaši na sjeveru Bačke i Već odavno spremam svog mrkova… posjetitelji koncertne dvorane Lisinski moći će uživati uz Zvonka Bogdana i dvadeset i jednog tamburaša koji su svirali s Janikom Balašem, a sad su članovi Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine. Gosti na koncertu bit će Tamburaški sastav Dike iz Vinkovaca s pjesmom posvećenom Zvonku Bogdanu.

Želja nam je da zauvijek ostane uspomena na jedno doba koje se neće ponoviti, na ravnicu prepunu salaša, konja, fijakera, tambura i pjesama uz nezaboravnog vrhunskog pjevača, zaljubljenika u vojvođansku ravnicu i čuvara bunjevačke tradicije svojih predaka i, njegovu novu pjesmu:  “Vojvodino moja prašnjava i tija, vesela i tužna, blatnjava i pusta. Sva svitanja tvoja i zalasci sunca, kad pomislim na te suše mi se usta.”

Cijene ulaznica: 120/160/200 kn. Ulaznice možete kupiti na blagajnama Lisinskog ili online na www.ulaznice.hr

Ivan Raos T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code