ZORANIĆEVO  U KNINU

ZORANIĆEVO U KNINU

6. kolovoza, 2014.

Sudionici Pjesničkoga sabora Zoranićevo 2014. Custom

Četvrti Pjesnički sabor «Zoranićevo» ove je godine održan u Kninu, u nedjelju 3. kolovoza 2014. godine. Organizator ove pjesničke manifestacije koja se svake godine održava u drugome mjestu je Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Zadar. Ove godine “Zoranićevo 2014.” održano je u suradnji s Likovnom udrugom Knin i Pučkim otvorenim učilištem Knin, a upriličeno je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Na “Zoranićevu 2014” nastupili su ugledni hrvatski pjesnici  Tomislav Marijan Bilosnić, Fabijan Lovrić, Josip Palada, Igor Šipić, Ante Nadomir Tadić Šutra, Ante Tičić i Đuro Vidmarović.

Kao pjesnička manifestacija  «Zoranićevo»  je pokrenuto tijekom jubilarne 500-te obljetnice Petra Zoranića, na inicijativu književnika Tomislava Marijana Bilosnića. «Zoranićevo» se od tada događa naizmjenično u raznim mjestima Zadarske, Šibenske i Ličko-senjske županije, prostora kojim je i inače hodočastio pisac prvog hrvatskog romana Petar Zoranić, po kojemu Pjesnički sabor i nosi ime.

Ovogodišnji Pjesnički sabor «Zoranićevo»  odvijao se u  Pučkom otvorenom učilištu Knin. Manifestaciju je otvorio Tomislav Marijan Bilosnić, pokretač ovih pjesničkih događanja, goste i uzvanije je pozdravio domaćin Fabijan Lovrić, dok je cijelu manifestaciju vodio Đuro Vidmarović. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code