ZNANSTVENI SKUP O IVANU ZAJCU

ZNANSTVENI SKUP O IVANU ZAJCU

19. listopada, 2014.

Rijeka Ivan Zajc monument 2005-08-01 Custom
U
povodu znanstvenog skupa o 100. obljetnici smrti velikoga hrvatskog skladatelja Ivana Zajca – prvog ravnatelja zagrebačke Opere i autora kultne opere Nikola Šubić Zrinski, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 17. listopada prisustvovao je prijmu održanom u palači Dverce.

Drago mi je što ste se okupili u ovako reprezentativnom broju u danima kada smo otvorili obnovljenu palaču Muzičke akademije, koja ima nezamjenjivu ulogu u zagrebačkom i hrvatskom glazbenom životu, rekao je gradonačelnik Bandić te nadodao kako je ovo prilika za sve goste koji su prvi put u Zagrebu da upoznaju njegove umjetničke potencijale i kulturne vrijednosti kao i povijesne i turističke znamenitosti, jer je Zagreb nadaleko poznat i priznat kao grad kulture.

U ime sudionaka na potpori ovoga međunarodnoga događaja gradonačelniku se zahvalio akademik Stanislav Tuksar istaknuvši kako su upravo Muzička akademija, Zagrebačka filharmonija i Zagrebačka opera na neki način djelo Ivana Zajca.

Međunarodni znanstveni skup koji okuplja sveučilišne profesore, znanstvenike i doktore znanosti iz desetak zemalja održava se od 16. do 18. listopada u organizaciji HAZU i Hrvatskog muzikološkog društva. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code