NAJNOVIJE NA PORTALU

ŽIVOT NA KREDIT S UMIRANJEM NA RATE

ŽIVOT NA KREDIT S UMIRANJEM NA RATE

31. siječnja, 2015.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]bAnkA
Građani kao živo roblje kojim se trguje

 

Piše: Franjo Dobrović

Veliki broj glasova koje su obespravljeni i depresivni građani dodijelili mladome kandidatu Viliboru Sinčiću čudi samo neupućene. Iako su taj politički fenomen nakon prvog kruga izbora pokušali detaljnije analizirati mnogi sociolozi i politolozi, dajući mu znanstvene okvire, on je u stvari vrlo jednostavno objašnjiv, posebno na okolnost da bešćutne političke elite koje su trenutno na vlasti, već dugi niz godina zatvaraju oči pred nemilim scenama koje svakim danom sve više zatrpavaju domaću javnost s nasilnim deložacijama i prislnim ovrhama biblijskih razmjera.

 

Financijska peronospora

 

Danas možemo sa sigurnošću reći da privatni kamatari nisu jedine osobe u Hrvatskoj koje od njezinih građana iznuđuju novac kao i da jeftini oglasi na gradskim banderama nisu jedini reklamni sadržaji kojima se nude novčani servisi i usluge. Nažalost, taj dio poslovanja proširen je i u novčarskim institucijama poput hrvatskih štedionica, zadruga ili banaka, odnosno tzv. specijaliziranih tvtki za otkup dugova. Međutim, na softiciran način i vrlo sitno ispisanim slovima na svakom od ugovornih dokumenata. Izostanak državog nadzora u njihovom poslovanju, pa čak i pogodovanja pojedinih struktura države i pojedinih ministarstava te iste države, te aktivno sudjelovanje cjelokupne mreže javnih bilježnika, zaokružuje ukupnu tragediju hrvatskih građana koji su se silom prilika našli u paukovoj mreži isprepletenih interesa. Pojedine pozitivne sudske presude hrvatskih građana ili udruga građana tek su minimalni kamenčići u mozaiku financijske tragedije koja se nadvila nad Republiku Hrvatsku s izrazito velikom pravnom nesigurnošću i s povijesnim elementima koji podsjećaju na pošast peronospore koja je poharala naše krajeve između dva svjetska rata.

 

Slučaj RBA

 

Primjer koji donosimo (četri dokumenta u prilogu teksta) govori kako se u relativno stabilnim novčarskim institucijama poput banaka događaju anomalije koje mirišu na moguće protuzakonitosti u bankarskom poslovanju, a koje bi prema svojoj funkciji mogle doći pod prizmu i nadzor Hrvatske narodne banke.

Naime, spomenuti događaj koji iznosimo, između RBA i njihovog klijenta je više nego zanimljiv. Klijent RBA banke ima VSS, gotovo 30 godina radnog staža, radi u državnoj upravi s relativno nadprosjećnom plaćom i prema svojim ostalim specifikacijama gotovo je idalan kao komitent banke. Međutim, iz poslovnih razloga u kreditnom odnosu s RBA dolazi u situaciju da zaostaje u plaćanju dvije rate kredita i banka mu odmah raskida ugovor i šalje na naplatu cijelokupni iznos kredita. Da stvar bude bizarnija, banka mu istovremeno s raskidom kredita šalje i ponudu za otplatom uz popust od 50 posto uz uvjet da to učini u roku od nekoliko dana. Klijent se obraća svojoj poslovnoj banci sa zamolbom za civiliziraniji rok produljenja te ponude kako bi prikupio sredstva i otplatio kompletan dug spram RBA banke, međutim banka se oglušuje na opravdani poziv i kredit „prodaje“ tvrtki EOS Matrix, specijaliziranoj za otkup dugova. Kako neslužbeno saznajemo, RBA je imao preko tri tisuće slučajeva poput ovoga. Dakle, relativno stabilne kreditne klijente RBA je preko noći doveo pred ponor i vrlo izdašan financijski posao prepustio trećim pravnim osobama.

 

Otkupljivači dugova

 

Ono što sitnim slovima piše u svim bankarskim ugovorima je mali detalj kako se svi klijenti slažu da banka može njhove osobne podatke koristiti u poslovne svrhe, marketing i druge aktivnosti. Upravo taj detalj suglasnosti se prenosi i na treće pravne osobe, u ovom konkretnom slučaju, na EOS Matrix. Drugim riječima, u svom nastupu daljnjih potraživanja spram nekadašnjeg klijenta banke, novopridošli član financijske familije počinje obilato koristiti pogodnosti ugovora na način da nekoliko puta dnevno telefonski uznemirava klijenta, neprestano šalje dopise na njegovu privatnu adresu kao i na adresu klijentovog poslodavca. Kako neslužbeno saznajemo, navodno, pristanak klijenta nije potreban niti nužan za prijenos potraživanja banke na druge osobe i izradu cesije.

Najnoviji događaj pokazuje kako EOS Matrix ne preže ni od uznemiravanja susjeda klijenta, provjeravajući pritom točnost adrese stanovanja, njegovo zdravstveno stanje i ostale podatke vrlo upitnog sadržaja. Osim toga, novi kolekcionar financijskih potraživanja klijenta je često i u kontaktu s njegovim poslodavcem. Zanimljivo je pritom istači kako se podaci isključivo prikupljaju telefonskim, dakle usmenim putem, bez ostavljanja pisanog traga. Je li s ovakvim načinom poslovanja i postupcima poslovnog partnera RBA banke upoznata Agencija za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske, nije nam za sada poznato. Inače, trgovina bankarskim dugovima, je zakonski dozvoljena i regulirana odlukom HNB-a, međutim večina bankara se žali na renome tvrtki koje se bave otkupom dugova.

 

Nadzire li HNB rad RBA?

 

Austrijski tisak prepun je naslovnica o sumnjivim tokovima novca njihove domicilne RBA i istrazi u kojoj je blizu tristo nekretnina u Hrvatskoj pod ovrhama, a od te brojke u šezdesetak nekretna njihove obitelji su deložirane. Fokus sumnji uperen je prema jednom od lokalnih direkora RBA u Ausriji s glavnim pitanjem koga je sve korumpirao u pravosuđu. Istražitelji spominju kupljenih tristotinjak nekretnina, te također spominju jako čudnu povezanost sa ovršnim sucima koji su omogućavali pod jako čudnim okolnostima i po niskim cijenama prodaju spornih nekretnina. Kako se neslužbeno može saznati, istraga je u visokom stupnju finalizacije, a također se navodi da su pod istragom i ljudi unutar same banke. Za razliku od Hrvatske čiji su građani višestruko oštećeni, u Austriji je očit sve veći interes za RBA aferu.

Da apetiti bankara iz RBA prelaze privatne okvire hrvatskih građana dokazuje i primjer afere pri izgradnji nove zgrade SOA u Zagrebu, gdje je prema nekim izračunima državni proračun oštečen za oko 40 milijuna eura. Dakle, zgrada u kojoj ne bi smjelo biti tajni obavijena je velom tajni kada je u pitanju vešestruka preplaćenost u njezinoj izgradnji. Sredstva za gradnju osigurana su putem ugovora o leasingu s RBA, a sama izgradnja započela je u vrijeme vlade korumpiranog Ive Sanadera, kada je šef SOA-e bio, slučajno ili ne, Tomislav Karamarko.  T[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”image_grid” interval=”0″ images=”7657,7658,7660,7659″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”150×150″][/vc_column][/vc_row]

478 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Milan Luketić iz Zagreba
  #1 Milan Luketić iz Zagreba 13 srpnja, 2024, 13:20

  Zovem se Milan Luketić iz Zagreba. Želim iskoristiti svoje malo vremena da pišem na internetu ljudima kojima je potreban pravi zajam ako trebate zajam, a da ne budete prevareni, Patricia Kingsman je pravo poduzeće za prijavu Ja sam profesor matematike i engleskog i bio sam prevaren 2 puta od strane lažne tvrtke koja se predstavlja kao zajmodavac, ali više se ne brinem jer mi je Patricia Kingsman već pomogla pa ako trebate hitan zajam da učinite bilo što, ova će vam tvrtka izmamiti osmijeh na lice, također sam vam predstavio većinu moji prijatelji u ovu tvrtku i samo su mi dva prijatelja rekla da su tamo već primili zajmove, jedan moj prijatelj je dobio zajam od 35.000,00 eura, a drugi moj prijatelj primio je iznos od 75.000,00 eura, tako da se mogu prijaviti svi koji trebaju online zajam iz ove tvrtke i bez sumnje ćete biti sretni zbog toga jer je ova tvrtka zaista korisna i Bog će ih nastaviti koristiti za pomoć ljudima kojima je potreban zajam. Ako trebate online zajam, prijavite se ovoj tvrtki i kontaktirajte ih putem ove adrese e-pošte [email protected]. Pozdrav svima koji čitaju moje poruke.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Grozdana Ćosić
  #2 Grozdana Ćosić 13 srpnja, 2024, 13:20

  Patricia Bog će blagosloviti tebe i tvoje društvo

  Moje ime je Grozdana Ćosić. Ja sam iz Vukovara u Hrvatskoj i nemam ništa za reći. Svatko tko treba pravi zajam, a da vas ne prevari, trebao bi se prijaviti kod Patricije Kingsman jer sam danas podnio zahtjev za zajam od ove tvrtke nakon što sam pročitao toliko dobrih i divnih komentara o ovoj tvrtki. Podnio sam zahtjev za kredit kako bih podmirio svoje dugove i sve što mi je trebalo je 50.000 eura jer ću dijelom tog novca platiti školarinu svojoj djeci. Dok ovo pišem na internetu upravo sam danas primio zajam od ove tvrtke i tako sam sretan da nikad nisam vjerovao da ću ikada više biti sretan jer sam prošao kroz mnogo toga i zahvaljujem Bogu na Patriciji Kingsman Bog će je blagosloviti i njegovo društvo što su mi izmamili osmijeh na lice. Dakle, svatko tko u cijelom svijetu iz Hrvatske i drugih zemalja treba zajam, vaš pomoćnik je ovdje, a tvrtka je Patricia Kingsman, svatko tko je podnio zahtjev od tvrtke za zajam Patricia Kingsman neće imati problema jer ćete dobiti zajam točno u vrijeme kada vam ona kaže. adresa e-pošte njihove tvrtke je [email protected]

  Još jednom te Bog blagoslovio, Patricia Kingsman, i neka dugo živiš kako bi nastavila pomagati ljudima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. DRAGANA LETIC
  #3 DRAGANA LETIC 11 srpnja, 2024, 16:01

  HVALA BOGU SAM KONAČNO DOBIO ZAJAM SA 3% KAMATE. ZOVEM SE DRAGANA LETIĆ, MAJKA SAM 3 DJECE, RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA U ZAREBU I IMAM 40 GODINA. MOJA PRIČA POČINJE OVAKO, POČETKOM OVE GODINE TREBAO MI JE ZAJAM I PREVARENI SU ME NA INTERNETU. ODLUČIO SAM POKUŠATI JOŠ JEDNOM I KONAČNO SAM DOBIO ZAJAM OD G. Harryja Bryana. LEGITIMNI ZAJMODAVAC KOJI MI JE POMOGAO S ZAJMOM KAKO SADA GOVORIMO ZAJMOVI SU JOŠ DOSTUPNI I MOGU HRABRO REĆI DA JE OVO STVARNO I LEGALNO. ON JE PRAVI BOŽJI ČOVJEK I IMAM 100% JAMSTVO DA I KOD NJEGA MOŽETE DOBITI SVOJ KREDIT. KORISTIM OVU PRILIKU DA PODIJELIM SVOJE SVJEDOČANSTVO I DA SVI ZNAM DA OVE GODINE POSTOJI NAČIN DA SE DOBIJE JEDNOSTAVAN ZAJAM OD FINANCIJSKOG ULAGANJA GOSPODINA HARRYJA BRYANA. MOLIMO VAS DA GA KONTAKTIRATE ZA SVE VRSTE KREDITA PUTEM E-MAILA: {[email protected]}
  WHATSAPP: {+385 91 560 8706}

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Mr BEN
  #4 Mr BEN 10 srpnja, 2024, 10:18

  Dobar dan,

  Ja sam student i trebao sam platiti školarinu, pokušao sam tražiti  lični zajam, ali bez uspjeha sve dok me bliska prijateljica nije upoznala sa jednom koja joj je pomogla u prikupljanju sredstava za kredit.

  Stupio sam u kontakt sa gđom Marion Jansen za zahtjev za kredit od 8.000 eura i na moje najveće iznenađenje, danas sam dobio zajam.

  Veoma sam uzbuđena i želim da apelujem na sve one koji su zainteresovani za dobijanje kredita da kontaktiraju gđu Marion Jansen.

  Gospođa Marion Jansen nudi sve vrste kredita i oni su najbolji u kreditiranju. Pošaljite e-poštu  [email protected] gđi Marion Jansen za zajam danas.

  Hvala
  Marion Jansen

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Jansen
  #5 Jansen 10 srpnja, 2024, 10:15

  Dobar dan,

  Ja sam student i trebao sam platiti školarinu, pokušao sam tražiti  lični zajam, ali bez uspjeha sve dok me bliska prijateljica nije upoznala sa jednom koja joj je pomogla u prikupljanju sredstava za kredit.

  Stupio sam u kontakt sa gđom Marion Jansen za zahtjev za kredit od 8.000 eura i na moje najveće iznenađenje, danas sam dobio zajam.

  Veoma sam uzbuđena i želim da apelujem na sve one koji su zainteresovani za dobijanje kredita da kontaktiraju gđu Marion Jansen.

  Gospođa Marion Jansen nudi sve vrste kredita i oni su najbolji u kreditiranju. Pošaljite e-poštu  [email protected] gđi Marion Jansen za zajam danas.

  Hvala
  Marion Jansen

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. DAMIAN DREWLO
  #6 DAMIAN DREWLO 10 srpnja, 2024, 02:43

  Ovim putem obavještavamo širu javnost da nudimo financijskog asistenta uz kamatnu stopu od 3% godišnje i to je 100% osigurano i 100% odobreno. Ako trebate brzu i pouzdanu tvrtku kojoj vjerujete, Srbija; Grna Gora; Zurich; Nemacki; Hrvatska; Slovenija; Holandija; Bosna; Nemacka. kontaktirajte me već danas Email: [email protected] Whatsapp +16132094044

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Cherie
  #7 Cherie 5 srpnja, 2024, 15:36

  Hey there! I understand this is somewhat off-topic however I
  had to ask. Does managing a well-established website like
  yours take a massive amount work? I’m completely new to running a blog however I do write in my diary on a daily basis.

  I’d like to start a blog so I can easily share my experience and thoughts online.
  Please let me know if you have any kind of ideas or tips
  for brand new aspiring bloggers. Thankyou!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Anita Banks Sanders
  #8 Anita Banks Sanders 5 srpnja, 2024, 09:17

  Being a scam victim can be depressing. you were given empty promises, they usually stop replying after achieving their aim which hurts even more. I have been there too as I was too ambitious and wanted financial security which made me invest a huge chunk of my life’s savings. I never thought I would be getting back and already lost hope until I found a team and contacted them, which was a leap of faith as I wasn’t going to go down without a fight, INFINITE DIGITAL RECOVERY  is a recovery expert who helped me get a significant sum of investment back. do not broad alone, make a move too, send them a message on:
  TELEGRAM: +15625539611
  EMAIL: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. DAMIAN DREWLO
  #9 DAMIAN DREWLO 18 lipnja, 2024, 12:22

  Pozajmice za pravna i fizicka lica. Pozajmice do 3,000 eura ima 500.000 euro. Email : [email protected] whatapp +16132094044

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Gospođa Marion Jansen
  #10 Gospođa Marion Jansen 18 lipnja, 2024, 10:07

  Dobar dan,

  Ja sam student i trebao sam platiti školarinu, pokušao sam potražiti  osobni zajam, ali bezuspješno sve dok me moja bliska prijateljica nije upoznala s osobom koja joj je pomogla u prikupljanju sredstava za zajam.

  Stupio sam u kontakt s gospođom Marion Jansen za zahtjev za zajam od 8000 USD  i  na moje najveće iznenađenje, danas sam dobio zajam.

  Vrlo sam uzbuđen i želim potaknuti sve one koji su zainteresirani za dobivanje kredita da kontaktiraju gđu Marion Jansen.

  Gospođa Marion Jansen nudi sve vrste zajmova i najbolji su u kreditiranju. Pošaljite e-poštu [email protected] gospođi Marion Jansen za posudbu danas.

  Hvala
  Gospođa Marion Jansen

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Kristian Jurčić
  #11 Kristian Jurčić 15 lipnja, 2024, 18:35

  Dobar dan svima

  Zovem se Kristian Jurčić, ja sam iz Hrvatske, želim iskoristiti ovo malo vremena, moram se javiti na internetu da ako trebate pravi i zakoniti zajam, Patricia Kingsman je prava tvrtka od koje možete podnijeti zahtjev. Prevarile su me 2 tvrtke za koje sam podnio zahtjev zajam od i Patricia Kingsman bila je treća tvrtka od koje sam podnio zahtjev Dobio sam svoj zajam od zajmovne tvrtke Patricia Kingsman za manje od 8 sati kako mi je tvrtka rekla, tako da svi koji trebaju online zajam, a da ne budu prevareni, prijave se od Patricie Kingsman i budi odmor sigurni da ćete biti zadovoljni ovom tvrtkom. Ovu tvrtku možete kontaktirati isključivo putem e-pošte, adresa e-pošte je [email protected]. Pozdrav svima koji čitaju ovu poruku u cijelom svijetu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Željko Torlaković
  #12 Željko Torlaković 14 lipnja, 2024, 17:15

  My name is Željko Torlaković I am from Zagreb Croatia. I want to use my little time to write to the internet to people in need of a real loan that if you need a loan without getting cheated Patricia Kingsman is the right company to apply from i am a teacher of Mathematics and English and i was cheated 2 time by a fake company who clam to be lenders but i no longer worry because Patricia Kingsman has already helped me so if you need an urgent loan to do anything this company is going to put a smile to your face i have also introduced most of my friends to this company and only 2 of my friends told me they have received there loans already one of my friend received a loan of 35,000.00 Euro and the other of my friend received the sum of 15,000.00 Euro s so anyone in need of an online loan apply from this company and you will be happy no doubt about that because this company is really helpful and God will continue to use them to help people in need of a loan. If you need an online loan apply from this company and contact them via this means email address [email protected]. Regards to anyone who reads my messages.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Dragan Škarica Geckolini
  #13 Dragan Škarica Geckolini 14 lipnja, 2024, 17:15

  Moje ime je Dragan Škarica Geckolini i ja sam iz Osijeka u Hrvatskoj, upravo sam dobio svoj kredit od kreditne tvrtke Patricia Kingsman upravo sada i čuo sam za ovu tvrtku i mislio sam da je lažna tvrtka, ali sada sam tako sretan što mi je ova tvrtka pomogla i 100% ova tvrtka je stvarna tako da svi koji trebaju zajam ovo je prava tvrtka za prijavu od sada sam se prijavio za zajam za svoju tvrtku od 250.000,00 eura i ova mi je tvrtka pomogla bez odlaganja. Tako sam sretan da svjedočim ovoj tvrtki jer Vidio sam da drugi ljudi to rade i sretan sam što sam među ljudima koji dijele svjedočanstva o tome kako mi je ova tvrtka pomogla, tako da je svatko tko vam treba pravi zajam vaš pomoćnik ovdje. njihove kontakt informacije su [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Ana Klarić
  #14 Ana Klarić 14 lipnja, 2024, 17:14

  Pozdrav svima

  Ja sam Ana Klarić i ja sam iz Splita, Hrvatska, tražila sam online zajam i bila sam jako uplašena. Nikada prije nisam podnijela zahtjev za zajam i jako sam dobro pretražila i tražila pravu tvrtku, tamo sam našla tvrtku koja se zove Patricia Kingsman i pogledaj i vidio sam da je ono što su ljudi rekli o ovoj tvrtki istina. Odlučio sam podnijeti zahtjev za zajam od tvrtke i trebao mi je zajam od 150.000,00 eura za pokretanje posla kad sam se prijavio rekla mi je sve što trebam učiniti, to sam i učinio i ona uvjerio me da ću za 8 sati dobiti svoj zajam, rekao sam u redu i čekao sam za točno 8 sati. Dobio sam zajam od ove tvrtke dok ovo pišem, nikad prije nisam bio prevaren i ova je tvrtka odlična Slušao sam ljude kako govore o prijevarama, ali nikad prije nisam bio prevaren i zahvaljujem Bogu na tome. Dakle, svi ako trebate pravi zajam, ovo je prava tvrtka od koje se možete prijaviti, oni će vam pomoći, a vrijeme kada vam kažu da ćete dobiti zajam je točno vrijeme kada ćete dobiti zajam. Samo moram napisati ovu poruku svima kako se ne biste prijavili za zajam od pogrešne tvrtke, ako trebate pravi zajam, kontaktirajte ovu tvrtku i bit ćete sretni. Njihova adresa e-pošte je [email protected].

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code