ZBOROVANJE SAVEZA IZVIĐAČA ZAGREBA

ZBOROVANJE SAVEZA IZVIĐAČA ZAGREBA

19. rujna, 2014.

zborovanje-mala

Od 20. do 21. rujna, na prostoru osnovne škole „Dobriša Cesarić“ u zagrebačkom naselju Borongaj, na adresi Ksavera Šandora Gjalskog 29, održava se Zborovanje Saveza izviđača Zagreba. Zborovanje Saveza izviđača Zagreba najveća je aktivnost u izviđačkoj godini, a održava se sufinanciranjem od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Grad Zagreb.

Preko 400 izviđača okupit će se na Borongaju kako bi sudjelovali na natjecanjima te zaokružili rad u protekloj školskoj godini.

Među ostalim aktivnostima:

pčelice i poletarce – učenike nižih razreda osnovne škole očekuje edukativna staza upoznavanja s znamenitostima naselja, kao i upoznavanje sa pričom  Mali  princ, junaku dječje književnosti i simbolu zagrebačkog naselja Borongaj.

Planinke i izviđače – učenike viših razreda očekuje natjecanje – izviđačka olimpijada – u kojem će sudionici usporediti svoje vještine i znanja u disciplinama orijentacijskog krosa, brzinskom podizanju šatora, vezivanju izviđačkih čvorova te signalizaciji morseom i zastavicama.

U subotu navečer sudionici će se natjecati u pjevanju popularnih pjesama te uživati na koncertu i plesnjaku u školskoj dvorani, dok je nedjelja rezervirana za udruge – goste koji će prezentirati svoje programe te za natjecanje u izviđačkom sportu – scoutballu.

Službeno otvaranje zborovanja predviđeno je u subotu, 20. rujna, u 10.30, s trajanjem od oko 45 minuta, a nakon toga uzvanike očekuje domjenak s osvježenjem i mogućnosti razgovora o prigodnim temama te prostor za davanje izjava.

Savez izviđača Zagreba najveća je organizacija namijenjena izvaninstitucionalnoj naobrazbi i odgoju djece i mladih u Gradu Zagrebu, a broji 10 izviđačkih udruga i oko 1000 članova. Do sada je Grad Zagreb Savezu uručio Nagradu i Povelju Grada Zagreba, kao priznanje za dugotrajan i ustrajan rad na oplemenjivanju života mladih Zagrepčana. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code