ZAŠTO ŠVICARSKA NEMA GOSPODARSKU KOMORU?

ZAŠTO ŠVICARSKA NEMA GOSPODARSKU KOMORU?

16. studenoga, 2013.

hgk prezentacija turizma kzz 1024x768

Dozvoljavamo da se šačica izabranih smije narodu

 

Piše: Saša Radović

 

Tuđman nas je nazvao stokom sitnog zuba. To ne moramo nužno označiti lošim, možda je naš Vrhovnik volio svoj narod. Znamo da od milja svoje bebe mnogi zovu ptićicama, mišićima, medvjedićima… Zaljubljen mladić svoju će ljubav nazvati mačkicom ili bubicom. No, kad nas netko naziva građanima, a smatra nas kretenima, idiotima ili budalama, sigurno je da nas ne voli.

To svakodnevno i godinama čini naša hrvatska vlast. Veleuvaženo društvo s Markovog trga svoj narod smatra mentalno retardiranim, zaostalim krdom stoke. Varaju nas i vozaju svojim prozirnim spinovima: „Mi ništa ne vidimo, ništa ne čujemo!“ No, stokom se prije može nazvati odgovorne koji dvadeset godina nisu vidjeli da 650 parazita (HGK) pije krv Hrvatske. Ne vide ni, na primjer, eklatantan primjer HAC-a. Kalmeta još uvijek mirno šeće zadarskom rivom i sluša morske orgulje, dah plavog Jadranskog mora. A zatim ti isti odgovorni, također mirno i bez grižnje savjesti izgovaraju najidiotskiju rečenicu koja se može izreći hrvatskim jezikom: „Neka institucije rade svoj posao“.

LAŽ,KRAĐA I PLJAČKA

Jesmo li zaista kreteni, debili, glupani, budale, zaostali majmuni…? Čini se da jesmo! Dozvoljavamo da se šačica „izabranih“ smije našoj gluposti – što ih trpimo! Dovoljno je da se okrenemo lijevo ili desno, naći ćemo samo laž, krađu, pljačku, ali i glamurozne vile, jahte, luksuzne limuzine… Nama, svekolikom puku ostaju prazni stolovi i hladne sobe.

Svaki detalj svakodnevice govori o našoj gluposti. Evo kratkog isječka!

Zanemarimo 23 godine pretvaranja slobodne Hrvatske u koloplet politike i kriminala i zadržimo se samo na dvije tamne točkice naše svakidašnjice; na jednoj klasičnoj hrvatskoj županici i na jednom tipičnom hrvatskom političaru.

Županicu Marinu Lovrić Merzel genijalno je označio novinar jednog portala: „Rastrošna, bahata, ohola, bešćutna, neuka, autistična, drska, nesposobna i štetna za Hrvatsku“. Opis kojem ne moramo, ama baš ništa, dodati ni oduzeti. Slika je to, ne samo dotične dame – nego i cijelog Markovog trga. Upletena u čvrstu Mrežu, nekada atraktivna dama grabi dok može. No, sve to nije ništa u usporedbi s činjenicom da toj političkoj karikaturi naša vrla vlast i dalje drži leđa. Umjesto momentalnog „šupiranja“ s mjesta županice, sprovođenja u Remetinec i konfiskacije nezakonito stečene imovine, bahata se županica i dalje pojavljuje u pozadini TV ekrana za leđima naših vrhovnika. Bajić ni u snu neće je pitati:“ Odakle vam to? Gdje ste to pokrali?“ Sve dok Marina zaista ne pretjera, dok mig s Gornjeg grada ne stigne do bajnog DORH-a. Ili, dok mi, glupi hrvatski građani – šutimo!

110 KORAKA U REMETINCU

Druga tamna točkica našeg zagađenog ozračja; tipični je hrvatski političar, Nadan Vidošević. Nadan je poglavito političar, član Mreže, a tek periferno nešto drugo! Pretjerao je svojom gramzljivošću – i mig s Gornjeg grada poslan je u Gajevu ulicu. Veži konja gdje ti gazda kaže! Poslušni Bajić zgrabio je priliku da održi svoj „peti ili pedeseti“ mandat. Lijepi Nadan može dva sata dnevno šetati po 110 koraka dugoj kružnoj betonskoj stazi zatvorskog dvorišta u Remetincu (izmjereno, op.a.). Krak državne hobotnice od 650 parazita u HGK koji su desetljećima siromašili svoj puk autistično se trza u agoniji. Golemi broj direktora, zamjenika direktora, pomoćnika i savjetnika po sektorima, centrima i županijskim komorama panično „čisti“ prljave papire koji svjedoče o prljavim godinama. Ostaje pitanje, hoće li konačno mrvica pameti prevladati, hoće li nam se vlast ugledati na jednu Švicarsku koja nema Gospodarsku komoru? I ukinuti HGK! Da, dobro ste pročitali – Švicarska nema Gospodarsku komoru. Ne treba ni nama! 

No, kapitalno je pitanje, je li baš Vidošević zaslužio zauzeti visoko drugo mjesto iza Sanadera u koloni onih stotina hrvatskih zločinaca, ratnih profitera, pretvorbenih i ostalih kriminalaca? Čini se da su se Nadanu poklopile okolnosti, možda je i slučajnost u pitanju. Možda je to još jedan spin kojim vlast skreće pogled puka s praznih stolova? Činjenica je da se Vidoševićeva glava previše digla iznad trave i da je trebalo tu glavu odsjeći. Dok stotinama naših multimilijunaša javnost ne zna čak ni imena, a još manje debljinu njihovih računa, Nadan je pretjerao. Za razliku, na primjer, od skromne Linićeve jahte ili od zastupnika koji žive od također skromnih državnih plaćica, Nadan je pokazivao svoje pse i  konje, skijalište, kuće, stanove, vikendicu s jezerom… Ima i nešto umjetničkih slika koje je pokazivao po izložbama. Možda je točka na „i“ stavljena zbog milijardske afere HAC-a? A, možda je to Krašograd, zalogaj kojim bi Vidošević vjerojatno „pregazio“ vodećeg megatajkuna Ivicu Todorića na ljestvici najbogatijih? Nije u pitanju samo ideja zagrebačkog zabavnog parka po uzoru na Gardaland vrijedna barem 200 milijuna eura (uz preseljenje Kraša) – nego i obećavajuća perspektiva. Uz veronski Gardaland niklo je preko 40 hotela. Nadanu – nikad dosta! Gradio bi hotele. Poznavatelj dubajskih hotela, Slavko Linić, mogao bi mu prodati poneku dobru ideju.

Afera Vidošević atraktivna je za puk, ali ima više zla nego dobra! Dobro je što će jedan pljačkaš Domovine biti prokazan, loše je što će mu milijuni ostati kao i ostalim zločincima (Zagorec, Sanader, Čobanković, Polančec i dr.). Najveće zlo je što će Mladen Bajić zadržati svoj „pedeseti“ mandat – zastupnici će visoko podignuti ruke za njega, tako da se na video snimci vidi tko je „ZA“ (može im zatrebati!)! Hobotnica će izgubiti jedan krak – ali preživjet će, tisuće kaznenih prijava i dalje će završavati u košu, 98% pretvorbenog kriminala bit će i dalje zaštićeno kao i bogati krim milje. A za novi mandat Državnog odvjetnika, otvorit će se opet „jedna od tisuću“ pljački Domovine.

Sve dok mi, glupi hrvatski građani – šutimo!

Anno Domini MMXII. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Suisse
    #1 Suisse 18 prosinca, 2013, 12:37

    svicarska nema nadana vidosevica. znate li da je mladen bajic pokusao spasiti nadana ali nije uspio. zasto? zato jer su nadan i mladen kumovi!!!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code