ZAŠTO PREDSJEDNIK I PREMIJER ŠUTE?

ZAŠTO PREDSJEDNIK I PREMIJER ŠUTE?

4. studenoga, 2013.

jabukovac 2

Ni DORH nikad nije ispitao porijeklo bogatstva Marine Lovrić Merzel

Piše: Saša Radović

Sisačko-moslavačka županija jedna je od najsiromašnijih. Dobrom dijelu građana jedina šansa preživljavanja sisačke su pučke kuhinje. U selima život sve brže zamire. Zatvaraju se dječji vrtići zbog besparice. Nezaposlenih u županiji je oko 20.000.

Što je uzrok tomu? Sasvim je sigurno da uzrok nije županica Marina Lovrić Merzel, ni Zoran Milanović, ni Tomislav Karamarko… Nije to ni aktualna Vlada RH, pa ni Hrvatski sabor. Rad navedenih osoba i institucija samo je refleksija uzroka – krvoločnog virusa koji je napao Hrvatsku 1990. godine. Politički udbaški šljam u to vrijeme zacrtao je grabež Hrvatske i lopovskim zakonima osigurao bogaćenje elite. Tuđmanova pogubna vizija o 200 bogatih obitelji koje će vladati Hrvatskom – uzrok je najvećeg zla od stoljeća VII. koje je poharalo našu zemlju. Zločinci ratni i pretvorbeni profiteri umreženi s lokalnim i inozemnim krim miljeom ostvarili su cilj – lagodan život u bogatstvu za sebe i za svoje potomke.

KOLOPLET POLITIKE I KRIMINALA

Opisani uzrok modelirao je hrvatsku perspektivu (siromaštvo, pučke kuhinje!), no direktni krivci za provedbu – pljačku hrvatskih resursa, gore su navedene osobe i institucije. Krive su i sve garniture političke elite od 1990. do dana današnjeg. Sav taj koloplet politike i kriminala vrlo je precizno definirao poluge pljačke i mehanizme obrane (DORH i sudovi). Priča iz 2013. godine koja slijedi sitan je detalj, marginalni segment naše stvarnosti, ali pametnome dosta. Ova klasična hrvatska priča o bešćutnoj, rastrošnoj županici u jednoj od najsiromašnijih županija, samo je znak na putu Hrvatske „u ništa“.

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel ima 201 automobil. Jedan je ove godine kupljen za pola milijuna kuna, ima 7 brzina, 200 konja, grijana sjedišta, radio s CD playerom MP3 i deset zvučnika. Ostalih 200 automobila poklon su njezinih građana. Ispred zgrade županije skupilo ih se nekoliko stotina. Izrazili su svoje mišljenje da je tih pola milijuna bilo humanije potrošiti na otvaranje nove pučke kuhinje ili za liječenje bolesne djece. Traže da se službeni auto županice Lovrić Merzel, audi A6, proda. U znak protesta donijeli su županici 200 rabljenih dječjih autića od svoje djece.

Ovaj mali igrokaz čini se naivnim, ali nije! Obznanjen je na svim vodećim portalima, u tisku i na TV. Portret arogantne, rastrošne županice u jednoj od najsiromašnijih županija obilazi svijet i ujedno ocrtava tamno ozračje hrvatske politike. Dok hrvatski građani grcaju u dugovima, na rubu i preko ruba egzistencije, bahata i bogata dužnosnica hrvatske socijaldemokracije (SDP) izjavljuje: „Birači će reći je li umjesno ili nije…“ Uostalom što je tih tričavih pola milijuna, mnogi kradu više. Županica kaže da se samo za dobrim konjima, lipicancima, praši, a ne za ragama. Kad su je izabrali na demokratskim izborima, nekoliko godina može raditi što hoće – a onda opet izbori, pa će se vidjeti…

Nevjerojatno je s koliko neodgovornosti društvo s Markovog trga razmišlja o izborima. Jedini cilj je dograbiti mandat – a onda „baš me briga“. Nitko im ništa ne može sve do novih izbora. Dovoljno vremena za drp svega mogućeg. U tri mandata županice Lovrić Merzel „mutno“ je navukla enormno bogatstvo u potpunom neskladu s legalnim primanjima i s podacima u imovinskoj kartici. Dogodio joj se i takozvani „sindrom Vidošević“. Vlasništvo svojih brojnih nekretnina i bogatstvo članova obitelji, Marina Lovrić Merzel brani desetljećima mukotrpnoga rada i stjecanja svojih roditelja. Slušatelji se posprdno osmjehuju.

KAKO SE OBOGATILA ŽUPANICA  NAJSIROMAŠNIJE ŽUPANIJE?

Beskrupuloznost i nedostatak svakog suosjećanja sa siromašnim pukom Sisačko-moslavačke županice sasvim je normalna za moralnu močvaru u kojoj živimo. Izgubljeni kriteriji za civilizacijske norme model je ponašanja i lokalne samouprave i viših dužnosnika neovisno o desnoj ili o lijevoj opciji. U ovom županicinom igrokazu svu etičku bijedu i izopačenost pokazale su SDP-ove perjanice, čelnica osječkog SDP-a  Ljiljana Borzan i Tihomir Jakovina ministar poljoprivrede. Na pitanje TV reportera, oni su nevješto odbili komentirati ili osuditi rastrošnu županicu za kupnju luksuzne limuzine isprikom da „nisu dovoljno upućeni u problem“. Umjesto da pošteno i otvoreno kažu lopovu da je lopov, da je županica, zapravo, bezobrazno pokrala novac svojih siromašnih građana, oni su stranački pokorno lagali. Sasvim je sigurno da čak i njihov „politički“ mozak razlikuje dobro od zla – da su znali o čemu se radi, no oni slijepo slijede iskrivljeni moralni kodeks Markovog trga. Brane klan u kojem su oni i županica sa svojim kumovima Linićem i Mrsićem. Posebice me je razočarao Jakovina. Kao dragovoljac Domovinskog rata ne bi smio biti kukavni aparatćik. Zoran Milanović nije se oglasio o drugarici Marini, pa ne može ni on…

Ima li smisla pitati, je li što poduzeo DORH u svezi enormnog i vrlo sumnjivog bogatstva županice Lovrić Merzel? Nema! Mladen Bajić još ni jednog prebogatog zločinca ratnog ili pretvorbenog profitera nije upitao: „Odakle ti to? Gdje si to pokrao, opljačkao?“ Nije se potrudio da vrati svojoj Domovini ni jednu lipu od 11 puta preplaćenog farbanja tunela Mala kapela. Ili barem koju lipu od onih silnih milijarda pokradenih u Kalmetinom HAC-u i u mnoštvu hrvatskih mega afera.

I na kraju još jedna sramota države Hrvatske! U listopadu 2013. godine, Vlada RH je na sjednici Hrvatskom saboru predložila da prihvati Izvješće Državnog odvjetništva za 2012. godinu.

Anno Domini MMXIII. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. regica
  #1 regica 13 studenoga, 2013, 07:34

  [quote name=”Dudek”][quote name=”Guest”]Zna Merzelica zašto se s podsmijehom u lice gledateljima hvali kumstvima s naftašem Linićem i farmaceutom Mrsićem, te prijateljstvom sa zampovcem Josipovićem.[/quote]
  Ajd’ kad “to” znaš – prosvjetli i nas koji “to” neznamo. :)[/quote]

  ne treba prosvjetliti osobe koje sebe nazivaju dudekom

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Dudek
  #2 Dudek 11 studenoga, 2013, 12:22

  [quote name=”Guest”]Zna Merzelica zašto se s podsmijehom u lice gledateljima hvali kumstvima s naftašem Linićem i farmaceutom Mrsićem, te prijateljstvom sa zampovcem Josipovićem.[/quote]
  Ajd’ kad “to” znaš – prosvjetli i nas koji “to” neznamo. 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 10 studenoga, 2013, 21:06

  Zna Merzelica zašto se s podsmijehom u lice gledateljima hvali kumstvima s naftašem Linićem i farmaceutom Mrsićem, te prijateljstvom sa zampovcem Josipovićem.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Sanja
  #4 Sanja 5 studenoga, 2013, 15:23

  @Heino_Tapetarius

  Dakako da “to” nije Francekov izum, već je “to” izum “New World Order-a” (NWO-a) … samo što moj stari nikako “to” da “probavi”. :).

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Heino_Tapetarius
  #5 Heino_Tapetarius 5 studenoga, 2013, 14:24

  @Sanja,

  Naucila si mantru kojom su te programirali 20 godina mediji. Ideju o bogatih obitelji dolazi od Vesne Pusic, odnosno u njenim radovima. Provjeri samo, ako ne vjerujes, nece imati puno posla u pronalasku.

  Daleko od toga da Francek nije imao grandiozne ideje, no ovo sto spominjes nije njegov izum 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Sanja
  #6 Sanja 4 studenoga, 2013, 22:46

  Saša Radović: ” Tuđmanova pogubna vizija o 200 bogatih obitelji koje će vladati Hrvatskom – uzrok je najvećeg zla od stoljeća VII. koje je poharalo našu zemlju.”

  Ponavljam, ako cijelim svijetom vlada samo 300 obitelji (K300) onda je, za malu Hrvatsku, 200 vladajućih-obitelji i više nego što bi trebalo biti.
  Tuđman je dakle bio, kod “toga”, još i široke ruke.
  Mislim da je pravi problem netko već dobro opisao ovako:

  “Fali nam obrazac kulture da bi izvršili svoje obveze, prema sebi, obitelji, državi, pa bi bili ponosna nacija. Uništila nas pohlepa, kriminal i neznanje.”

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Patriot
  #7 Patriot 4 studenoga, 2013, 22:34

  Kako se zove Cigo koji vozi ukradeni Audi? – Gospodar prstenova!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code