ZAŠTO JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA IVAN KATAVIĆ ŽIVI U STRAHU?

ZAŠTO JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA IVAN KATAVIĆ ŽIVI U STRAHU?

23. kolovoza, 2019.

Sad se postavlja pitanje, je li sve to silno bogatstvo u tako relativnom kratkom roku mogao ostvariti bez sudjelovanja u politici, (očito da je mogao!), ili još bolje: kakav je to strah da se ni danas ne usudi pisnuti, odnosno pričati što je sve od njega tražio Sanader i drugi, jer kako je rekao, ako bi o tome progovorio da bi se „možda sutra pojavila njegova osmrtnica“?

Napisao: Mladen Pavković

Jedan od najbogatijih Hrvata, Ivan Katavić iz Križevaca, vlasnik brojnih trgovina, odnosno robnih kuća u Hrvatskoj i Srbiji s nazivom KTC, (ove godine proslavlja 26 godina poslovanja!), ovih je dana u jednim lokalnim novinama (Podravski list, 19.8. 2019.) među ostalim izjavio da se bogatstvo ne može ostvariti preko noći, ali da kad se pogledaju političke strukture da u njih odlaze „oni koji se nisu snašli“ te dodaje: „Ima ih iz gospodarstva koji su ostavili firmu u gubitku, ali dobili su poziciju u politici. Bio sam u politici i kad sam vidio što se događa, valjda sam jedini koji se onda zahvalio Sanaderu i zatražio da me razriješi dužnosti“ (bio je šef Odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije).
Moja osmrtnica
Zatim priča kako nije želio biti u Nacionalnom vijeću HDZ-a, a to objašnjava ovako:
„Kad sam vidio za što bih trebao poslužiti, rekao sam: Ne, hvala! Lijepo sam napisao da ne mogu zbog obaveza i firme dalje biti u Nacionalnom vijeću.“
Međutim, kad se ga pita, koji je pravi razlog što je odbio biti član ovog vijeća, rekao je:
„Kad bih danas otvoreno pričao o stvarima koje sam proživljavao, možda bi se sutra pojavila moja osmrtnica.(sic!) Jesam za počastiti, ali nisam za to da mi netko odredi što, kako i koliko“ – istaknuo je Katavić, koji danas ima oko tridesetak supermarketa, benzinskih postaja, poljoapoteka, hotela, restorana… i drugog u 26 gradova.
Sad se postavlja pitanje, je li sve to silno bogatstvo u tako relativnom kratkom roku mogao ostvariti bez sudjelovanja u politici, (očito da je mogao!), ili još bolje: kakav je to strah da se ni danas ne usudi pisnuti, odnosno pričati što je sve od njega tražio Sanader i drugi, jer kako je rekao, ako bi o tome progovorio da bi se „možda sutra pojavila njegova osmrtnica“?
Sve u svemu, vrlo zagonetno i – opasno.

Vučićeve priče

Istina je. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji trenutačno boravi u New Yorku, potvrdio je navode hrvatskih medija da je od predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović tražio da se ne koristi stalno izraz „velikosrpska agresija“. Također je rekao da je od nje tražio i bolje uvjete života za Srbe u Hrvatskoj – prenosi beogradski Tanjug.
Ako bi Hrvati prihvatili ovu suludu zamolbu srpskog predsjednika onda bi tijekom vremena srpska i ina agresija i okupacija Hrvatske i BiH totalno izblijedjela, nevine žrtve i četnička kama postali bi jedno te isto, što bi drugim riječima značilo da Srbi nisu napali Hrvate, BiH, Sloveniju, pa ni Kosovo.
Kako bi se moralo govoriti? Da nije bila velikosrpska agresija nego obrana Srba na svim prostorima gdje oni žive ili su živjeli?
Vučiću, bolje bi bilo da ste zatražili oprost zbog svega zla koji ste nanijeli hrvatskom narodu, da nam otkrijete gdje su nestali Hrvati iz Domovinskoga rata, kad ćete vratiti opljačkano i na kraju krajeva platiti ratnu štetu?
Velikosrpska agresija je naziv koji objedinjuje Domovinski rat i rat u Bosni i Hercegovini, koji su se istovremeno odvijali na integriranom bojištu.
Teritorij Srbije ostao je pošteđen od ratnih djelovanja sve do početka kosovskog rata i bombardiranja Srbije od NATO saveza 1999. godine.
Predsjednik Srbije je također izjavio da je od hrvatske predsjednice zatražio „drugačiji odnos prema srpskom življu“, da „ljudi trebaju dobiti striju, vodu…“.
Pa, u Hrvatskoj srpska manjina pretežno živi bolje od dijela Hrvata. Pogledajte samo Srbina po zanimanju Milorada Pupovca i njegove „pomozbog“ junake. Taj nema što nema. Hrvatska ga bogato plaća, a on gdje god može pljuje i bljuje po Hrvatima, i iznosi laži i klevete svako malo i u Beogradu.
S druge pak strane, kako žive (loše) Hrvati diljem Srbije?
Kako mi imamo Pupovca u parlamentu, tako oni u svojem imaju Šešelja.
Sramno da sramnije ne može biti. T

43 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Wagner Clerk
  #1 Wagner Clerk 13 svibnja, 2022, 20:26

  Kako sam dobio zajam od Christy Walton Finance, pao sam u ruke prijevara dok se nisam sreo s ovim vjernim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 50.000 eura, sada vjerujem da još uvijek postoje pravi zajmodavci na internetu, evo e-pošte ([email protected] gmail.com) zajmodavca ako vam je potrebna bilo kakva financijska pomoć, možete ga kontaktirati za pomoć: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Endre
  #2 Endre 8 svibnja, 2022, 15:26

  Trebate li financijsku pomoć bilo koje vrste? Osobni zajmovi? Poslovni krediti? Hipotekarni krediti? Zajmovi tvrtke? Financiranje poljoprivrede i projekata? Dajemo kredite uz kamatu od 2%! Kontakt: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Credit service
  #3 Credit service 15 lipnja, 2021, 13:30

  Nudimo zajam po niskoj kamatnoj stopi od 3%. Prijavite se za brzi i prikladni zajam za otplatu računa i započinjanje novog posla ili refinanciranje njihovih projekata po nižoj kamatnoj stopi od 3%. Imate nisku kreditnu ocjenu i teško je dobiti kapitalni zajam od lokalnih banke i druge financijske institucije? Evo vaše prilike da dobijete zajam od naše organizacije. Nudimo zajmove pojedincima za sljedeće svrhe i još mnogo više. Osobni zajam, širenje poslovanja, otvaranje poduzeća, obrazovanje, konsolidacija duga, zajmovi s tvrdim novcem. kontaktirajte nas putem e-pošte za brzi trenutni odgovor. E-pošta: [email protected] ili Mobile / WhatsApp : +44 752 064 7201

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code