ZAŠTO JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA IVAN KATAVIĆ ŽIVI U STRAHU?

ZAŠTO JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA IVAN KATAVIĆ ŽIVI U STRAHU?

23. kolovoza, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

Sad se postavlja pitanje, je li sve to silno bogatstvo u tako relativnom kratkom roku mogao ostvariti bez sudjelovanja u politici, (očito da je mogao!), ili još bolje: kakav je to strah da se ni danas ne usudi pisnuti, odnosno pričati što je sve od njega tražio Sanader i drugi, jer kako je rekao, ako bi o tome progovorio da bi se „možda sutra pojavila njegova osmrtnica“?

Napisao: Mladen Pavković

Jedan od najbogatijih Hrvata, Ivan Katavić iz Križevaca, vlasnik brojnih trgovina, odnosno robnih kuća u Hrvatskoj i Srbiji s nazivom KTC, (ove godine proslavlja 26 godina poslovanja!), ovih je dana u jednim lokalnim novinama (Podravski list, 19.8. 2019.) među ostalim izjavio da se bogatstvo ne može ostvariti preko noći, ali da kad se pogledaju političke strukture da u njih odlaze „oni koji se nisu snašli“ te dodaje: „Ima ih iz gospodarstva koji su ostavili firmu u gubitku, ali dobili su poziciju u politici. Bio sam u politici i kad sam vidio što se događa, valjda sam jedini koji se onda zahvalio Sanaderu i zatražio da me razriješi dužnosti“ (bio je šef Odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije).
Moja osmrtnica
Zatim priča kako nije želio biti u Nacionalnom vijeću HDZ-a, a to objašnjava ovako:
„Kad sam vidio za što bih trebao poslužiti, rekao sam: Ne, hvala! Lijepo sam napisao da ne mogu zbog obaveza i firme dalje biti u Nacionalnom vijeću.“
Međutim, kad se ga pita, koji je pravi razlog što je odbio biti član ovog vijeća, rekao je:
„Kad bih danas otvoreno pričao o stvarima koje sam proživljavao, možda bi se sutra pojavila moja osmrtnica.(sic!) Jesam za počastiti, ali nisam za to da mi netko odredi što, kako i koliko“ – istaknuo je Katavić, koji danas ima oko tridesetak supermarketa, benzinskih postaja, poljoapoteka, hotela, restorana… i drugog u 26 gradova.
Sad se postavlja pitanje, je li sve to silno bogatstvo u tako relativnom kratkom roku mogao ostvariti bez sudjelovanja u politici, (očito da je mogao!), ili još bolje: kakav je to strah da se ni danas ne usudi pisnuti, odnosno pričati što je sve od njega tražio Sanader i drugi, jer kako je rekao, ako bi o tome progovorio da bi se „možda sutra pojavila njegova osmrtnica“?
Sve u svemu, vrlo zagonetno i – opasno.

Vučićeve priče

Istina je. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji trenutačno boravi u New Yorku, potvrdio je navode hrvatskih medija da je od predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović tražio da se ne koristi stalno izraz „velikosrpska agresija“. Također je rekao da je od nje tražio i bolje uvjete života za Srbe u Hrvatskoj – prenosi beogradski Tanjug.
Ako bi Hrvati prihvatili ovu suludu zamolbu srpskog predsjednika onda bi tijekom vremena srpska i ina agresija i okupacija Hrvatske i BiH totalno izblijedjela, nevine žrtve i četnička kama postali bi jedno te isto, što bi drugim riječima značilo da Srbi nisu napali Hrvate, BiH, Sloveniju, pa ni Kosovo.
Kako bi se moralo govoriti? Da nije bila velikosrpska agresija nego obrana Srba na svim prostorima gdje oni žive ili su živjeli?
Vučiću, bolje bi bilo da ste zatražili oprost zbog svega zla koji ste nanijeli hrvatskom narodu, da nam otkrijete gdje su nestali Hrvati iz Domovinskoga rata, kad ćete vratiti opljačkano i na kraju krajeva platiti ratnu štetu?
Velikosrpska agresija je naziv koji objedinjuje Domovinski rat i rat u Bosni i Hercegovini, koji su se istovremeno odvijali na integriranom bojištu.
Teritorij Srbije ostao je pošteđen od ratnih djelovanja sve do početka kosovskog rata i bombardiranja Srbije od NATO saveza 1999. godine.
Predsjednik Srbije je također izjavio da je od hrvatske predsjednice zatražio „drugačiji odnos prema srpskom življu“, da „ljudi trebaju dobiti striju, vodu…“.
Pa, u Hrvatskoj srpska manjina pretežno živi bolje od dijela Hrvata. Pogledajte samo Srbina po zanimanju Milorada Pupovca i njegove „pomozbog“ junake. Taj nema što nema. Hrvatska ga bogato plaća, a on gdje god može pljuje i bljuje po Hrvatima, i iznosi laži i klevete svako malo i u Beogradu.
S druge pak strane, kako žive (loše) Hrvati diljem Srbije?
Kako mi imamo Pupovca u parlamentu, tako oni u svojem imaju Šešelja.
Sramno da sramnije ne može biti. T

39 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Bennet Theophilus
  #1 Bennet Theophilus 23 listopada, 2020, 19:51

  Are you in financial crisis, looking for money to start your own business or to pay your bills? I got mine from Mike Fisher. My blank ATM card can withdraw $2,000 daily. I got it from Her last week and now I have $14,000 for free. The blank ATM withdraws money from any ATM machines and there is no name on it, it is not traceable and now i have money for business and enough money for me and my family to live on .*email: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. miss rose
  #2 miss rose 9 listopada, 2020, 12:01

  Bilo da tražite poslovni zajam, osobni zajam, hipotekarni zajam, zajam za automobil, zajmove, zajmove za konsolidaciju, zajmove bez osiguranja, rizični kapital itd. Molimo kontaktirajte nas da iskoristimo zajam nakon prijenosa u roku od 48 sati. Kontakt: [email protected] ili whatssap +2348119178323

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Davis
  #3 Davis 7 kolovoza, 2020, 00:49

  Ja sam Davis, želio bih podijeliti izvanredno svjedočanstvo o tome kako sam dobio 22.000 eura, KREDITI putem kreditne investicije ELENA NINO i svih vrsta. ako ste zainteresovani za kontakt za zajam putem e-maila: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Davis
  #4 Davis 16 srpnja, 2020, 06:53

  Tako sam uzbuđena što sam dobila zajam od zajmodavca koji mi je pomogao oko mog zajma. Bilo je nevjerojatno kako sam dobio zajam … Pokušao sam drugu uslugu, ali nikad nisam mogao dobiti kredit od te usluge. Neki od njih tražit će od mene da ispunim puno dokumenata i na kraju dana neće dobro završiti. Ali sretan sam nakon susreta s Elenom Nino. Uspio sam dobiti zajam od 22.000 eura sada mi posao ide dobro i želim da to danas znate svi jer su brzi i 100% pouzdani. Sada plaćam zajam koji sam dobio od tvrtke Elena Nino zajmove u cijelom svijetu. Stupite u kontakt s njima i ne gubite vrijeme s njima, molimo kontaktirajte ovu e-poštu: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Kate Lisa credit
  #5 Kate Lisa credit 8 svibnja, 2020, 13:13

  Ovim želimo obavijestiti širu javnost da KATE LISA KREDIT trenutno daje zajam osobama kojima je potrebna financijska pomoć zbog epidemije COVID19 po niskoj kamatnoj stopi od 3%. Kandidati su prihvaćeni širom svijeta. Ako ste zainteresirani za prijavu zajma, obratite im se za više informacija putem e-maila: [email protected] ili WhatsApp: +2348075180625

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. SPENCER WILSON
  #6 SPENCER WILSON 27 travnja, 2020, 16:41

  Pažnja!

  U Štedionici Spencer banka uvodimo poseban paket koji će vam pomoći u spašavanju vašeg poslovanja i rješavanju drugih osobnih financijskih poteškoća koje nastaju kao rezultat zaključavanja i globalne pandemije.

  Naši zajmovi od 2% posebno su dizajnirani kako bi vam pomogli da pristupite sredstvima po pristupačnoj fiksnoj kamatnoj stopi.

  Kontaktirajte nas radi neposrednog odgovora ([email protected] Ili ih možete WhatsApp is + 1-815-383-0444)

  Za sredstva na koja se možete osloniti!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Natasha
  #7 Natasha 25 ožujka, 2020, 00:51

  Trebate li hitno zajam? mi smo privatna tvrtka i nudimo pouzdane zajmove između 5000 i 800 000 eura s vrlo niskom kamatnom stopom. kontaktirajte nas na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. philip morgan
  #8 philip morgan 24 ožujka, 2020, 09:53

  Dobar dan

  Treba li vam hitno zajam? Dajemo im kredite
  Zainteresirane strane koje traže kredite. Oni su
  Hitna potreba za hitnim kreditom? Onda ste unutra
  pravo mjesto. Dajemo komercijalne zajmove, lične zajmove, njihovu vrijednost
  Minimalna vrijednost od 2000,00 € do maksimalne vrijednosti 40 000 000,00 €,
  nazovite nas
  Da biste iskoristili svoj kredit, za njih uzmite 2% nisku kamatnu stopu
  Zahtev za finansiranje i finansije – danas putem e-maila:
  [email protected]

  Ispunite ove podatke u nastavku

  Puna imena:
  država:
  Broj telefona:
  Iznos kredita:
  Rok zajma:
  Mjesecna zarada:
  Kućna adresa:

  Hvala i čekamo vaš odgovor

  Kreditna kompanija Philip Morgan.

  Davatelj kredita / financijske usluge.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Gospođa Smith Panni Janny
  #9 Gospođa Smith Panni Janny 3 ožujka, 2020, 12:42

  Pozdrav ,, Novac stvara bogatstvo, jedan kredit = jedan san. Financijski kreditni novac 2000 / 500.000.000,00. To je jedini način da dobijete pouzdani kredit bez pribjegavanja banci. Za sve svoje projekte, kakve su ikada bile okolnosti * Ulaganja * Kreditna * Potrošnja * Ulaganje u nekretnine * Osnivanje tvrtke * Auto-kupovina i drugi, jeste li samostalni zaposleni, penzioneri, imaju lošu kreditnu sposobnost 3% fleksibilne otplate tijekom 1/30 godina ovaj odgovor.
  Glavni izvršni direktor
  Gospođa Smith Panni Janny
  Adresa e-pošte: ———— [email protected]
  Besplatni broj: ———— + 1 (57) 528-2722
  Što je broj aplikacije ———— +2349038470654.
  MOTTO: Poboljšanje života za dobro © Copyright 1996-2019. Tvrtka za zajam zajma Sun Finance Sva prava pridržana.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. BRANKO
  #10 BRANKO 21 veljače, 2020, 21:32

  IVAN KATAVIĆ (HDZ) MISLI AKO JE POTKUPIO KRIŽEVAČKU POLICIJU DA MOŽE S NOVCIMA SEBI KUPITI; ISTINU I PRAVDU – VARA SE!

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Hope elinal
  #11 Hope elinal 20 veljače, 2020, 03:11

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam da podmirite dug ili otplatite račune ili pokrenete lijep posao? Trebate li sredstva za financiranje vašeg projekta? Nudimo zajamčene usluge zajma u bilo kojem iznosu i bilo kojem dijelu svijeta za (pojedince, kompanije, kompanije i pravna lica) po našoj izvrsnoj kamatnoj stopi od 2%. Za prijavu i više informacija pošaljite odgovore na sljedeću adresu e-pošte: [email protected] Hvala i radujte se vašem brzom odgovoru.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. gouppp
  #12 gouppp 17 veljače, 2020, 09:22

  GOVORITE MOJE TESTIMONE, DOBRO DAN MOJI LJUDI HRVATSKE

  ISPITIVANJE O KAKO DOBIO SAM ZAJEDNIK DA KUPIM KUĆU OD NEKRETNINSKOG I KUPNJNOG DRUŠTVENOG PODUZEĆA POZOVIO je gradsku banku. Danas sam VELIKA SRETNA I BOG blagoslivljam gradsku banku
  ,
  Zovem se Katica Dolazim iz HRVATSKE i zadnjih 5 mjeseci tražim originalnu kreditnu tvrtku za kupnju kuće
  sve što sam dobio bila je gomila prevare koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju
  dana, uzeli su mi novac ne dajući ništa zauzvrat, sve
  nada mi se izgubila, zbunio sam se i frustrirao, nikad nisam htio imati bilo kakve veze s tvrtkama koje daju kredite na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca od
  prijatelju, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći to
  ona poznaje tvrtku za zajam koja mi može pomoći u bilo kojem iznosu zajma
  potreban mi je s vrlo niskom kamatnom stopom od 2%, da je upravo dobila
  zajam od njih, usmjerila me prema tome kako se prijaviti za kredit, jesam
  baš kao što mi je rekla, prijavila sam se s njima na Email: ([email protected]) Nikad nisam vjerovala, ali pokušala sam i na svom
  najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
  Opet sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu na takvom zajmu
  tvrtke poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama na svim mjestima,
  molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit
   ([email protected]) nikada vas neće iznevjeriti, i
  vaš život će se promijeniti kao što je to učinio. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i od njih dobijte svoj zajam, Bog blagoslovi tvrtku za kredit gradske banke za njihovu stvarnu ponudu zajma.
   Obavezno kontaktirajte tvrtku za izdavanje gradske banke zbog svog zajma jer sam kredit bez uspjeha dobio od ove tvrtke.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. kpo
  #13 kpo 13 veljače, 2020, 13:42

  PROČITAJTE MOJE ISPITANJE
  Pozdrav svima, koristim ovaj medij da vas predstavim privatnoj kreditnoj kompaniji koja donosi ogromne razlike. Ponudili su mi zajam i govorim iz iskustva. Njihove usluge su super i nude zajam od 2%. Jednog dana, dok sam pretraživao Internet, izgledalo je razočaravajuće kada sam naišao na svedočenje muškarca koji je takođe bio prevarant i završio sa legitimnom kreditnom kompanijom pod nazivom Jose luis kreditna kompanija ([email protected]) ili (joseluislosns @ aol.com)
  gdje je napokon dobio zajam. , pa sam odlučio kontaktirati istu tvrtku za zajmove i tada sam im ispričao svoju priču kako su me prevarili 4 različita zajmodavca koji nisu učinili ništa osim što su mi nanijeli više boli. Objasnio sam kompaniji poštom i sve što su mi rekli da više ne plačem jer ću dobiti zajam od njihove kompanije i također je izabrao pravi kontakt s njima. Ispunio sam obrazac za kredit i ispunio sve što sam tražio i dao mi kredit od 34.000 eura za ovu sjajnu kompaniju kojom je upravljao gospodin Jose luis. Danas sam sretan zbog svoje porodice jer mi je ova kompanija dala zajam, pa sam dao zavjet da ću stalno svjedočiti putem interneta kako sam dobio kredit. Treba li vam hitno zajam? ljubazno i ​​brzo kontaktirajte jose luis zajam putem e-maila: ([email protected]) ili
  ([email protected])}. Mislim da i drugi ljudi svjedoče o istom poštenom zajmodavcu …

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. KATIOCE
  #14 KATIOCE 13 veljače, 2020, 12:38

  PROČITAJTE MOJE ISPITANJE
  Pozdrav svima, koristim ovaj medij da vas upoznam sa privatnom kreditnom firmom koja čini veliku razliku. Ponudili su mi zajam i govorim iz iskustva. Njihove usluge su super i nude zajam od 2%. Jednog dana, dok sam pretraživao Internet, izgledalo je razočaravajuće kada sam naišao na svedočenje muškarca koji je takođe bio prevarant i završio sa legitimnom kreditnom kompanijom pod nazivom Jose luis kreditna kompanija ([email protected]) ili (joseluislosns @ aol.com)
  gdje je napokon dobio zajam. , pa sam odlučio kontaktirati istu tvrtku za zajmove i tada sam im ispričao svoju priču kako su me prevarili 4 različita zajmodavca koji nisu učinili ništa osim što su mi nanijeli više boli. Objasnio sam kompaniji poštom i sve što su mi rekli da više ne plačem jer ću dobiti zajam od njihove kompanije i također je izabrao pravi kontakt s njima. Ispunio sam obrazac za kredit i ispunio sve što sam tražio i dao mi kredit od 34.000 eura za ovu sjajnu kompaniju kojom je upravljao gospodin Jose luis. Danas sam sretan zbog svoje porodice jer mi je ova kompanija dala zajam, pa sam dao zavjet da ću stalno svjedočiti putem interneta kako sam dobio kredit. Treba li vam hitno zajam? ljubazno i ​​brzo kontaktirajte jose luis zajam putem e-maila: ([email protected]) ili
  ([email protected])}. Mislim da i drugi ljudi svjedoče o istom poštenom zajmodavcu

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Kennet Meade
  #15 Kennet Meade 12 prosinca, 2019, 14:21

  Jag heter Kennet Meade från USA. Jag vill tacka fröken Susan James som hjälpte mig att få ett lån. Under de senaste tre månaderna har jag letat efter ett lån för att lösa mina skulder, alla försökte tappa mig av mina pengar tills jag äntligen träffade fröken Susan James. Hon kunde ge mig ett lån på 70 000 USD. Hon kan också hjälpa dig. Hon har också hjälpt några andra kollegor. Om du behöver ekonomisk hjälp, vänligen kontakta hennes företagets e-postadress: ([email protected]) Jag tror att hon kan hjälpa dig. Kontakta henne för att få hjälp precis som hon hjälpte mig. nedan följer hennes uppmuntrande ord till dem som söker en legitim och ärlig privat långivare. Företagets webbplats: https://susanjamesloanfirm6.wixsite.com/mysite

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Hope elinal
  #16 Hope elinal 21 studenoga, 2019, 12:26

  Trebate li zajam? Božićni zajam? Dajemo sve vrste zajma kao što su zajam, poslovni zajam, medicinski zajam, zajam za dom, studentski zajam. Kontaktirajte nas danas putem e-maila za financijsku pomoć: ([email protected]) Whatssapp +12052177288 Srdačan pozdrav

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Alfred AlfredFinance
  #17 Alfred AlfredFinance 4 studenoga, 2019, 22:25

  Riječ je o profesionalnom zajmodavcu privatnog zajma koji je registriran za davanje kredita s niskom kamatnom stopom od 3%. Radi s timom stručnjaka kao osoblje i daje zajmove za odobrenje istog dana. Sve vrste kredita kao što su hitni zajmovi, zajmovi s tvrdim novcem, konsolidacija duga, auto, vozila, zajmovi za kamione, poslovni zajam, financiranje / financiranje, hipotekarni zajmovi, studentski zajmovi, poljoprivredni zajmovi, krediti za izgradnju, financiranje projekata, zajam za početak projekt i mnoge druge. Javite se ([email protected]) WhatsApp: +14693515949

  Web stranica: https://rodfinancing3.wixsite.com/rodfinancing

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Alfred AlfredFinance
  #18 Alfred AlfredFinance 4 studenoga, 2019, 22:24

  Riječ je o profesionalnom zajmodavcu privatnog zajma koji je registriran za davanje kredita s niskom kamatnom stopom od 3%. Radi s timom stručnjaka kao osoblje i daje zajmove za odobrenje istog dana. Sve vrste kredita kao što su hitni zajmovi, zajmovi s tvrdim novcem, konsolidacija duga, auto, vozila, zajmovi za kamione, poslovni zajam, financiranje / financiranje, hipotekarni zajmovi, studentski zajmovi, poljoprivredni zajmovi, krediti za izgradnju, financiranje projekata, zajam za početak projekt i mnoge druge. Javite se ([email protected]) WhatsApp: +14693515949

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Kumar Mark
  #19 Kumar Mark 4 studenoga, 2019, 16:22

  HITNI KREDIT! HITNI KREDIT !! HITNI KREDIT !!!
  Trebate li hitnu financijsku pomoć u osobne svrhe ili za potrebe vašeg poslovanja? Evo dobrih vijesti za vas. Nudimo zajmove pojedincima ili korporativnim tvrtkama po najnižoj godišnjoj stopi od 3%.
  Kontaktirajte nas već danas kako biste dobili:
  * Krediti za automobile
  * Komercijalni zajam
  * Konsolidacija duga
  * Osobna pozajmica
  * Kredit za razvoj poljoprivrede i još mnogo toga.
  Kontaktirajte nas danas na naše
  adresa e-pošte = [email protected]
  whatapp = +39 350 030 6560

  Hvala vam.,

  Odgovorite na ovaj komentar

<