ZAŠTO BISKUP KOŠIĆ NIJE ČESTITAO BOŽIĆ I HRVATSKIM PRAVOSLAVCIMA?

ZAŠTO BISKUP KOŠIĆ NIJE ČESTITAO BOŽIĆ I HRVATSKIM PRAVOSLAVCIMA?

7. siječnja, 2015.

pravoslavci tiskovna5-15121 thumb

Predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog HBK sisački biskup Vlado Košić čestitao je  Božić pravoslavnim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve, Makedonske pravoslavne Crkve , Bugarske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj, a samo ne čestita vjernicima HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE.

Za Hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj osnovanu po Pravoslavnoj crkvi EU sa sjedištem u Parizu nije ga briga. I u ovom slučaju hrvatska nenarodna vlast zabranjuje HPC da djeluje u Hrvatskoj, kao što je činila i ona iz 1946. godine. Sve su crkve u Hrvatskoj financirane iz državnog proračuna osim HPC.

Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi odugovlači se rješenje da nema pravo postojati i funkcionirati u ime stotinu i više tisuća hrvatskih pravoslavaca u Hrvatskoj! Danas u Hrvatskoj po hrvatskim zakonima “pravno” je riješeno i mogu djelovati Crnogorska, Srpska, Makedonska i Bugarska pravoslavna crkva koje opterećuju hrvatski proračun. Dakle, ponavlja se tragedija iz razdoblja 1946. godine.

U Zadru, 5. siječnja 2015. godine

TAJNIŠTVO HPC-a T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. bojnik
  #1 bojnik 7 siječnja, 2015, 14:52

  a zasto hrvatski pravoslavci ne rade sa Hrvatima za dobrobit drzave i naroda, nego na njenom rastakanju i unistenju, te pripojenju veceg dijela velikoj srbiji?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 7 siječnja, 2015, 13:26

  Ekumenizam i dijalog kako ga vidi pop Košić….

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code