ZANEMARUJE INTERESE VELIKOG DIJELA HRVATSKOG STANOVNIŠTVA

ZANEMARUJE INTERESE VELIKOG DIJELA HRVATSKOG STANOVNIŠTVA

6. studenoga, 2014.

Ivo Josipovic naslovna1 Custom

Kretaora ZAMP-a Ivu Josipovića to diskvalificira kao predsjedničkog kandidata

Tekst: Stožer za obranu hrvatskog Vukovara  

Ministar Matić učestalo tvrdi da će dati ostavku kada se dokaže da je nešto krivo učinio.

Evo mu prvi primjer časnog odnosa i mjerila.

 Kako se  ministar i ova vlada učestalo  pozivaju na europske i uopće zapadne  kriterije, ističemo da je Matićev američki kolega – ministar za pitanja veterana Eric Shinseki dao ostavku poslije  skandala s djelovanjem sustava veteranskih bolnica u Sjedinjenim državama. U ostavci je Shinseki – i sam ratni vojni invalid (mina mu raznijela stopalo) i odlikovani general, kao razlog svoje ostavke,   naveo da je odnos institucija prema veteranima (braniteljima) bio neodrživ. Na poziv kongresa da povuče ostavku jer nije mogao utjecati na predmetne događaje, Shinseki se pozvao na čast i lojalnost veteranima te odbio povući ostavku.  Skandal  je  izbio zbog veteranskog  dugog čekanja na liječnički tretman!!

Za integritet svih branitelja,  jer Matić  pripada toj časnoj populaciji, bilo bi moralno i pošteno kada bi ministar preuzeo  odgovornost i sam dao ostavku. Tako bi pokazao da mu je osobno stalo do hrvatskih branitelja, posebice najtežih invalida. Da se ništa lažno ne pretvori u ništa stvarno.

Postavljanje Bojana Glavaševića na mjesto pomoćnika ministra potpuni je promašaj,  jer biti dijete časnog,  poginulog branitelja nije dovoljna kvalifikacija za tu odgovornu dužnost. Glavašević  se u cijelosti diskvalificirao na skupu civilizacijski suspektnih civilnih udruga u Vukovaru, kada je krajnje neprimjereno izjednačio hrvatske branitelje s pripadnicima srpske agresorske vojske.

Činjenice su da je Predrag Matić bio visoki dužnosnik u MORH-u  te u ministarstvu branitelja do 2000., kada je poslan u invalidsku mirovinu s dijagnozom PTSP-a zbog osobnog stradanja koje je  prošao. Podsjetimo na njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu, dugotrajno zatočeništvo i  osobna svjedočenja o zlostavljanju u srbijanskim logorima.  Spomenutom dijagnozom Predrag Matić proglašen je nesposobnim za rad, te je začuđujuće da se unatoč tome prihvatio naporne i časne dužnosti ministra branitelja. Rijedak je i njegov slučaj ozdravljenja te naglog smanjenja stupnja invaliditeta.

Uvjerenja smo da je Predrag Matić izmanipuliran, jer duboko vjerujemo da  jedan od nas – Vukovarski branitelj – nikada svjesno ne bi sve ovo radio.

LAŽ DO LAŽI

Neprihvatljiv odnos prema hrvatskim braniteljima u svom je obraćanju javnosti još jednom potvrdio premijer Milanović koji se, rekavši da njegova vlada nije zgriješila ni mišlju, ni riječju, ni djelom, ni propustom, izrugao  vjerskim osjećajima i životnom situacijom mnogih branitelja, koji utjehu nalaze u vjeri.

Prvu laž  je izgovorio u prvim rečenicama nastupnog govora kad je ,zaklinjući se, obećao da nikada neće spomenuti prethodnike i njih okriviti za neuspjeh svoje politike.

Laž je da  100%-tni invalidi imaju adekvatnu medicinsku skrb, što je potvrdila i  pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

Laž je obećana posebna briga za Slavoniju.

Laž je Matićevo rodonačelništvo kolone sjećanja.

 Laž je da nema razloga za prosvjed, na tisuće ih je, od ćirilične agresije na hrvatsku žrtvu, prebacivanja instituta skrbi Opačićki i smanjivanja istog, objave Registra-niš koristi, osim za srpski progon branitelja,  tajenja i skrivečkog provođenja zakonskih izmjena mirovinskog sustava u odnosu na branitelje, podmuklog neosvrtanja na 5 braniteljskih samoubojstava od  početka prosvjeda.

Točku dnevnog reda o problematici dvojezičnosti u Vukovaru, predsjednik Sabora Leko konstantno gura na začelje dnevnog reda već godinu i pol –toliko o dijalogu.

Laž je  da  prosvjeduje  mala skupina – podršku je iskazala većinska Hrvatska od akademika do gimnazijalaca.

USTRAJNO VRIJEĐANJE BRANITELJA 

Predsjednik Vlade Milanović i pripadnici kruga njegovih suradnika ustrajno vrijeđaju branitelje – najteže stradalnike. To je razvidno i iz izjave potpredsjednika Hrvatskog sabora i visokog dužnosnika SDP-a Nenada Stazića koji je na HRT-u ustvrdio da su branitelji koji prosvjeduju zapravo vojno krilo jedne stranke, (Sinn Fein nije vojno krilo!) te nas time izravno izjednačio s terorističkom skupinom. Time je  opet pokazao visok  i opasan stupanj potrebe za grubom provokacijom.

 U obraćanju javnosti (prvom u trećoj godini mandata) predsjednik Vlade Milanović ni na koji se način nije ogradio od izjave svog suradnika, što implicitno znači slaganje s istom.

Obzirom na to da predsjednik vlade Milanović osobno kreira sadašnju politiku prema najtežim stradalnicima-braniteljima, ministar Matić, sve i da hoće, unutar njegove vlade ni ne može djelovati na ispravan način. Stoga nije potrebna samo njegova ostavka, nego i svih onih koji su takvu sustavnu politiku omalovažavanja branitelja osmislili i kontinuirano je provode.

Ispod današnjih civilizacijskih standarda dio je obraćanja predsjednika Vlade javnosti u kojem je izražavajući sućut obitelji preminule junakinje Domovinskog rata Nevenke Topalušić, čak i njezino prezime krivo izgovorio. Iako je riječ o snimljenoj izjavi, premijer nije imao potrebu ispraviti se, što jasno pokazuje nedostatak poštovanja i empatije.

LOGIČNI ZAHTJEVI BRANITELJA

Činjenica je i da predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ostaje vrlo suzdržan i ne koristi svoje Ustavom predviđene ovlasti. Svojim se nedjelovanjem svrstava na jednu stanu iako bi morao biti predsjednik svih građana Hrvatske. Josipović je kao kandidat vladajuće koalicije za novi predsjednički mandat izraz kontinuiteta takve politike, te je razvidno kako zagovara nastavak omalovažavanja hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida i svih stradalnika srpske agresije, o čemu snažno svjedoči odnos sadašnjih vlasti prema otmici hrvatskog državljanina, Veljka Marića i njegove 4 godine u srpskim zatvorima, osnovom optužnice bivše, agresorske JNA. Josipović je ustavnim propitivanjem Zakona o ništetnosti,  htio sve branitelje izložiti mogućnosti istog scenarija.

Zanemarivanje interesa tako velikog dijela hrvatskog stanovništva spriječava Ivu Josipovića da bude ono što je Ustavom predviđeno – predsjednik svih hrvatskih građana. To kreatora  ZAMP-a Ivu Josipovića  diskvalificira i kao predsjedničkog kandidata.

Slijedom svega do sada navedenoga logični zahtjevi branitelja diljem Hrvatske i onih koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja su:

ostavka predsjednika Vlade, svih ministara, predsjednika Sabora te predsjednika Republike Hrvatske.

 

S vjerom u Boga i hrvatski narod.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. tvrdi
  #1 tvrdi 24 studenoga, 2014, 13:36

  ma jebe se njemu 100% za interse hrvatskog naroda. On je postavljen tu di je da sjebe hrvatski narod, a da paradoks bude veci taj isti hrvatski narod mu isto kao i ostaloj gamadi, ukljucujuci i onu nakazu Ujdurovica, masno placa. No problem je u hrvatskom narodu koji sebi dopusta stvari koje nijedan narod na zemaljskoj kugli ne bi dopustio. Kreni gardo bandu gazi ili je narodu nestanak zagarantiran!!!!!!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. J.W.
  #2 J.W. 12 studenoga, 2014, 20:21

  Pa nije on baš tako prčevit . Obični komunistički balvan .Brzo će i on biti na uličnoj dražbi .

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Stardust
  #3 Stardust 11 studenoga, 2014, 19:17

  Mekan iznutra još mekaniji izvana. Što očekivati od takvog?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Glogov Kolac
  #4 Glogov Kolac 8 studenoga, 2014, 08:47

  PORUKA JOSIPOVICU – II. –

  Znam da Vas otac Ante silno mrzi Andriju Hebranga, a to objasnjava i Vasu mrznju doktora Andrije Hebranga koji cijeni svog oca koliko i Vi svoga. Dr Hebrang je u necemu bolji od Vas – Vi ga smatrate ludim i stetnim po interese vaseg kruga komunista hrvatskih renegata, jer se nije odrekao ni svog oca ni njegove ljubavi prema Hrvatskoj. No, on Vas ne mrzi nego li samo sazaljeva. Kad shvatite da smo svi mi sinovi svog oca i da ne mozemo ni mrziti svog oca pa ini Hrvatsku koju nas je nas otac po nadahnucu zajednickog nam Oca naucio voljeti, onda ce to biti znak da vi izlazite iz djetinjstva i postajete covjek koji vidi stvari logicki – a ne kao programirani fanatik koji zna: ili mrziti ili voljeti zlo koje je Vas otac pocinio svim nama.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Glogov Kolac
  #5 Glogov Kolac 8 studenoga, 2014, 08:46

  PORUKA JOSIPOVICU – I. –
  Vi ste u svemu pravi sin svoga oca Ante. I to bas anti-Ante. Odgojeni ste od rodjenja u mrznji prema Anti i svemu sto je bila stvarnost u NDH. S obzirom na surovost fasistickog okupatora, to se donekle i razumije. No, Vas otac zna da su ti isti fasisti 1944 presli u savez Titova partizanskog pokreta. Divizija ‘Garibaldi’ je bila pod istom komandom kao i Prva proleterska brigada i oni su zajedno i nemilosrdno rusili niz gradaova u Bosni i onemogucili postavljanje u vracenoj Dalmaciji gradska poglavarstva. Vicko Krstulovic je glavni krivac za izdaju partizanskog pokreta Andrije Hebranga kao sefa jedinog antifasistickog pokreta u Hrvatskoj. On je kriv za izrucenje neprijatelju Sriema, Boke i Bosne – najstarijih hrvatskih pokrajina, posebno Sriema, zbog kojeg je Andrija Hebrang platio gavom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. hIMNA
  #6 hIMNA 7 studenoga, 2014, 13:51

  hoćemo li uskoro na dinamovom stadionu doćekivati štafetu za velikog vođu a umjesto lijepe naše odzvanjati će hej slaveni?

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. kitumijashi
  #7 kitumijashi 7 studenoga, 2014, 13:15

  ti guest odjebi sa tim svojim legitimitetom i legalitetom izabranog na demokratskim izborima predsjednika belog jove. On je postavljen na to mjesto vrlo prizemnim manipulacijama jer je vecina hrvatskog puka politicki nepismena, a i podsvjesno racuna da tu imaju svoje prste i neke mocne mracne sile. Ti si jedna od budala koja to nezna pa sere ili pripadas toj gnjusnoj sotonskoj gamadi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Glogov Kolac
  #8 Glogov Kolac 7 studenoga, 2014, 07:05

  U toku svoje izborne kampanje Ivo Josipovic nikada nije izjavio da zeli smanjiti ovlasti Hrvatske kao nezavisne drzave na nivo Bakariceve Republike Hrvatske i povesi kampanju protiv Domovinskog rata i protiv Dragovoljaca i ostalih Branitelja optuzujuci ih za nerede i rusenje Jugoslavije – kako to cini u crescendu u zadnjih tri godine. Ta prevara je krivicno djelo i ono se vise ne ce ponoviti! Da i ne govorimo o Lustraciji kao obavezi hrvatske drzave prema EU, koju je potpisao i Ivo Josipovic – pa se pravi lud. Casna rijec!

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. gustirna
  #9 gustirna 6 studenoga, 2014, 22:12

  lazes,on je postavljen za precednika dvostrukom prijevarom.ponajprije udba i mi6 zaprijetili su sanaderu te postavlja tri hadeze kandidata da bi bledi jovo uspio, te kasnije prijevarom sa 500 tisuca mrtvih dusa koje mu je dodjelio kolega iz komunisticke koljacke partije drug hrvatin…….ostalo ce se kad tad otkriti…….i sada se vec otkriva zasto svi govore da nisu glasovali za bledog jovu a on ,vidi vraga, pobjedio……kao mesic.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Guest
  #10 Guest 6 studenoga, 2014, 20:41

  Predsjednik Ivo Josipović izabran je demokratskim putem dakle na slobodnim i ničim ometanim predsjedničkim izborima .Izabralo ga je 95% pripadnika katoličke vjere.Dakle vas ostalih 5% priupitati je što se cijelo vrjeme bunite i pišete protiv njega kada ga je većina birala a sve se čini da će ga 95 % katolika izabrati ponovno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. klarens
  #11 klarens 6 studenoga, 2014, 18:19

  Komentari za izvjetravanje frustracije
  =============================
  PRDEZH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  =============================
  Tko li nam ga utrpa ?????????????
  =============================
  Zashto nam to chine ????????????
  =============================
  I oni zhive tu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  =============================
  1000% im je mozak u Moskvi !!!!!!!!!!!!!
  +++++++++++++++++++++++++++++
  KOMUNISTI NEMAJU DUSHU !!!!!!!!!!!
  +++++++++++++++++++++++++++++
  Ili bar tako vjeruju i toga se drzhe !!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Glogov Kolac
  #12 Glogov Kolac 6 studenoga, 2014, 17:18

  TITO JE JAVNO PRIZNAO STO JOSIPOVIC ‘TAJI’
  Od našeg vojnog vrha dobio sam, opširnu pismenu informaciju, koju mi je dao general Ljubičić, a potpisali su je i svi komandanti armijskih oblasti. Citajući tu informaciju bio sam šokiran iznesenim stajalištima o sigurnosnoj situaciji u zemlji. Znao sam da je sigurnosno stanje na Kosovu, loše, ali nisam znao da su i među republički odnosi naših republika pali na tako niske grane. U toj informaciji je iznesen i podatak da neki hrvatski kadrovi, koji su i za vrijeme oslobodilačkog rata iskazivali takve nacionalističke ambicije, sada u užem krugu istomišljenika, govore da smo pogriješili što je i BiH stvorena kao republika, da ona pripada Hrvatskoj kao i za vrijeme rata kad je bila pod NDH. Osim toga, čuo sam da i u Sloveniji ne ide kako treba, a da u Srbiji „pate” što su pokrajine dobile, po novom Ustavu, državnički status. Iako je JNA, po Ustavu dobila zadatak da čuva integritet Jugoslavije, da bude nositelj jedinstva u Zemlji.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Truman
  #13 Truman 6 studenoga, 2014, 13:47

  sve mi se čini da će ih ove godine na mimohodu gađat trulim jajima

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code