ZAHTJEV ZA IZVANREDNIM IZBORIMA

ZAHTJEV ZA IZVANREDNIM IZBORIMA

4. svibnja, 2014.

 

 

1356949741 5 30 photo Custom

Neodrživo stanje u Sisačko-moslavačkoj županiji

 

Napisao: Josip Frković

Iako je odvjetnik Berislav Živković drugi puta iza ožujskoga pokušaja ponudio jamčevinu od 2 milijuna kuna za puštanje na slobodu SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel, sutkinja istrage zagrebačkog Županijskoga suda Jadranka Mandušić odbacila je takvu mogućnost. Osumnjičena za korupciju, ostat će iza rešetaka Remetinca i naredna dva mjeseca, zbog sumnje od ponavljanja kaznenoga djela i utjecaja na svjedoke. Kako je početkom istrage Uskok predložio saslušanje 106 svjedoka, u njegovim se prostorijama do konca lipnja treba pojaviti još 80 osoba. Branitelj županice najavio je žalbu na sudsku odluku o njenu ostanku iza rešetaka do početka srpnja. S obzirom da iz palače obezglavljene županije informacije cure sporo, čelnica županijskoga i državnoga HSS-a i nekadašnja njena zamjenica,  Marijana Petir, koja je odmah iza Lovrić Merzeličina uhićenja sugerirala „slučajnom premijeru“ da raspiše prijevremene izbore, sazvala je tiskovnu konferenciju. Poručila je Zoranu Milanoviću kako je nenormalno (i nemoralno) da županica koja je pustošila proračun, na što je godinama Petir upozoravala, iz Remetinca upravlja Sisačko-moslavačkom županijom.  Stoga sedam HSS-ovih vijećnika u Županijskoj skupštini sisačko-moslavačkoj zahtijevaju od predsjednika Željka Solde da odmah sazove izvanrednu sjednicu. Svi oni, pa i brojni koalicijski plaćenici i podupiratelji županičine autokratske vlasti, imaju pravo znati kakvo je stvarno stanje u zgradi u kojoj se službenici nerado zaustavljaju u hodnicima, a dužnosnici odbijaju svaki komentar. Još je važnije obavijestiti građane realiziraju li se investicijski projekti – osobito oni isforsirani, predizborni – zbog kojih samo zbog razrovanih ulica i obilazaka u Sisku vozači glasno negoduju.

ODGOVORNOST NAJBLIŽIH SURADNIKA I SAVJETNIKA

Da ne spominjemo prenapregnut investicijski projekt gradnje nove osnovne škole i sportske dvorane u Popovači, zbog kojeg je kredit od 50 milijuna kuna premašio dopuštenu opterećenost županijskoga proračuna, diletantski ulazak u obnovu nefunkcionalnoga kutinskog rodilišta i više drugih projekata. Nešto upućeniji u zbivanja u „crvenoj“ kući Druge ulice pitaju se što zapravo stoji iza planirane kupoprodaje nekadašnje zgrade štedionice, sadašnje Porezne uprave ili  kupnje višekatnice brodarske kompanije Dunavskoga Lloyda. Ako je i blizu istini tvrdnja upućenih da je dipl. inžinjerka vodenoga prometa Marina Lovrić Merzel  vlasnica dionica cestovne transportne tvrtke, brojnih sumnji u počinjeni teški kriminal i posljedično basnoslovno bogatstvo njene obitelji teško će se oprati.  Što je, uostalom, sa županijskom blagajnom, je li pred bankrotom, kad već nezarađenu plaću i protuzakonite mjesečne naknade od 5.000 kuna neto primaju odsutna Lovrić Merzel  i brojni njeni  tzv. savjetnici.  „Seljaci“ neodrživo stanje svakako žele prekinuti: ili ostavkom Lovrić Merzelove, što podrazumijeva i izbore za novu županijsku vlast, ili pak skupljanjem potpisa trećine (15) vijećnika za održavanje izvanredne skupštinske sjednice. Petirova se, uostalom, pita jesu li o kriminalnoj djelatnosti Lovrić Merzelove išta znali njeni najbliži suradnici. Po onom što je 10. studenoga 2013. Aleksandru Stankoviću na HRT-u rekla bivša predstojnica njena ureda Jasmina Jovev, odgovor je potvrdan ali i shvatljiv zbog straha od osvetoljubivosti izblamirane ex-moćnice. Ako je doista tako, najbližim suradnicima velike SDP-ove dvorske farse, u kojoj je „gubernatorica uživala u skupom jutarnjem friziranju i make upu kod majstora Gorana, svježem stručku cvijeća na stolu kabineta i narezanu ananasu…, jednako je mjesto u zagrebačkom zborištu  zvučnih i dugoprstih imena pod državnim ključem.

I RKMAN RAZBIO TOYOTU

Ali, MLM svojim je zamjenikom –  dok je objektivno spriječena raditi – još 4. travnja, kao i na partijskom kormilu deset dana kasnije, imenovala Zdenka Vahovca. Bivši poduzetnik iz moslavačkoga Međurića, koji je lanjsku predizbornu kampanju svoje partijske šefice i bliske prijateljice navodno donirao sa  125.000 kuna, došao je na svoje. Pred drugi Lovrićkin mandat, za kampanju SDP-ove „mix-vlasti“ prvi je prilog od 28.000 kuna dao Željko Marjanović. Bivši haenesovac je u drugom mandatu bio predstojnik kabineta županice, a potom je – njenom neopozivom odlukom – Marjanovićeva zemljaka iz Prnjavora dipl. ing. strojarstva Josipa Lovrekovića iz „Cesta Sisak“ smijenila i poslala u fotelju ravnatelja Lječilišta Topusko.  Željko Marjanović  lani je bio direktor Stožera Lovrić Merzeličine koalicijske kampanje u novokupljenoj kući Mladena Merzela  na početku Treće ulice, ravnatelj  je financijski moćne Županijske uprave cesta.  Iste one, koja je Mesićevu miljeniku i tajkunskom mešetaru Željku Žužiću, vlasniku stotinjak milijuna potplaćenih „Cesta Sisak“, osigurala preko 44 milijuna kuna godišnjega prihoda. SDP-ov teatar apsurda u Sisku se nastavlja. Međuvremeno se potvrđuje istinitost skandalozne županičine liposukcije u Općoj bolnici, koju je uporno opovrgavao i županijski DORH. I dok srbijanski „naprednjak“ Vučić najavljuje ukidanje 31.000 državnih automobila, u Hrvatskoj njegov kolega Milanović „ne zna tko je naručio skupocjenu flotu škoda i jedanaest audija“. Polovicom lanjskoga prosinca, na novinske stupce dospijeva zatajeni totalni karambol službene „toyote“ županije, za čijim je upravljačem sjedio prvi iz pravaškoga kvarteta dobro plaćenih zaštitara imena i djela Marine Lovrić Merzel.

Bivši branitelj Željko Soldo, iskusni suradnik ranijega predsjednika Željka Kardaša i režiser farsičnih skupštinskih nastupa provjerenih vijećnika, na funkciji predsjednika Skupštine vraćao se navodno s obilaska braniteljske zadruge u Rajiću kod Novske. Tako je zabilježeno u službenom izvješću policije, ali je uz naslućivani daleki miris špeka, krvavica i maligana zaključeno kako je Soldo išao s tradicionalne svetkovine „kolinja za dan republike“ u studenom.Totalno slupani  automobil ostavljen u jarku, još je i danas na nekoj furdi u Novskoj, a vozač je presudom prekršajnoga suda kažnjen s 3.500 kuna. Tko će nastalu štetu – jer totalno uništeno vozilo nije kasko osigurano – naknaditi, još se ne zna. Prvoga svibnja, pak, u Viduševcu kod Gline slupao se u „toyoti“ i srbijanski četnik i hrvatski dožupan u Sisku Bogdan Rkman. On je svoju teško dosanjanu poziciju ostvario Sanaderovim i Popovčevim uvlačenjem ratnih gubitnika i mirnodopskih neprijatelja u demokratsku vlast Hrvatske. Od početka lanjskoga lipnja službenim se vozilom na relaciji Sisak-Perna dugoj 120 km, uz visoke troškove i mjesečnu plaću od 17.000 kuna, koristi taj mrzitelj svega hrvatskoga. U internetskim forumima, doduše, građani se pitaju što je sa suprugom Evicom i stanom bivšega generalnog sekretara Stanimirovićeva SDSS-a u Vukovaru. Politički mešetari ne odustaju, a Rkman je svoje velikosrpske strasti trajno i za stoljeća unaprijed audio-vizualno arhivirao u Muzeju Domovinskoga rata.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Đoko
  #1 Đoko 11 svibnja, 2014, 14:11

  Ma ne raspada se kokošinjac ,isti ostaje jer GAZDA njega ne mijenja već mijenja sadržaj u ovome slučaju kokoši.Istini za volju još uvijek nismo načisto stime tko je ili tko su ti debelo skriveni gazde u Hrvatskoj iako neka nagađanja ,nepotvrđena doduše,postoje.I bilo bi vrijeme da nakon 24 godine postojanja ove Države konačno saznamo čiji smo ili pak nismo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. marry
  #2 marry 4 svibnja, 2014, 07:19

  Znači raspada se koalicija tj. raspada se kokošinjac.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code