ZAGREBAČKI VATROGASCI KOD GRADONAČELNIKA

ZAGREBAČKI VATROGASCI KOD GRADONAČELNIKA

21. siječnja, 2014.

vzgz Custom

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u ponedjeljak 20.siječnja  u Gradskoj upravi predstavnike zagrebačkih vatrogasaca, predvođene predsjednikom Vatrogasne zajednice i DVD-a Hrašće Zlatkom Križanićem.

Na sastanku, održanom u povodu proslave Dana vatrogastva Grada Zagreba te proslave 70. obljetnice djelovanja DVD-a Hrašće, gradonačelnik Bandić, ujedno i počasni predsjednik VZGZ-a, prihvatio je mjesto predsjednika Organizacijskog odbora proslave, kao i pokroviteljstvo nad događanjem.

Kako je naglasio g. Križanić, proslava se ove godine održava u lipnju, a za razliku od proteklih godina kad se Dan vatrogastva obilježavao na glavnom gradskom trgu, seli se u Hrašće koje tom prigodom obilježava i 70 godina djelovanja svog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Cilj proslave je upoznati javnost s radom vatrogasaca i to ne samo u kriznim situacijama, ali i naglasiti njihovu stalnu prisutnost u lokalnoj zajednici.

Na lipanjskoj proslavi, uz delegaciju Grada Zagreba, očekuje se nazočnost predstavnika vatrogasnih zajednica županija i visokih dužnosnika Međunarodne vatrogasne federacije (CTIF), zatim delegacije iz Francuske, Njemačke, Rusije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Češke, Mađarske, kao i velik dio diplomatskog zbora u Hrvatskoj, od čega istaknuto mjesto zauzima Nj. E. Germán Orlando Ibarra Morán, koji je i sam vatrogasac.

Fotografija:www.zagreb.hrT

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code